מחסור בעופות טריים ברשתות המזון ובקצביות בעקבות המלחמה בדרום. בנוסף, הרשתות נערכות ליבוא ירקות ופירות בעקבות מחסור חמור. 

משופרסל נמסר כי היא נערכת בשעות אלו לייבוא ירקות ופירות מטורקיה ובודקת עוד אופציות. מהרשת נמסר, ש"יש מחסור אדיר משום שרוב התוצרת של הירקות והפירות מגיעה מאזור הדרום".

לדברי רמי לוי, בעלים ומנכ"ל רמי לוי שיווק השקמה, הרשת כבר החלה לייבא פירות, ירקות, בשר ודגים: "ירקות אנחנו מייבאים בעיקר מטורקיה; יש מחסור גדול בפלפלים, קישורים, עגבניות וגזר. אנחנו מבקשים מהממשלה להוריד מכסים על יבוא מוצרים אלה ומוצרים נוספים שהמחסור בהם הולך וגדל," אמר לוי ל-mako.

גם רשת קרפור החלה לייבא מגוון פירות וירקות בשיתוף ביכורי שדה דרום, במטרה לעמוד בביקוש.

מוטי אלקבץ, מזכיר ארגון מגדלי העופות, מצייר תמונה קשה: "המשחטות הגדולות 'עוף עוז' ו'עוף הנגב' הפסיקו לשחוט מאתמול, כי אין עובדים. חלק נהרגו, עובדים תאילנדים שעבדו במשחטות ברחו, הפועלים הערבים חוששים לבוא גם למשחטות במרכז ובדרום. הישגנו אישור לשירותים וטרינריים שמוכנים לבוא לאזור".

בנוסף לפגיעה בפעילות המשחטות נהרסו לולים בתקיפות שהחלו ביום שבת. בעלומים נשרף לול גדול ולולנים נפצעו. "אין סולר לטובת הגנרטורים ללולים, אי אפשר להכניס תערובות לאוכל לעופות. ברפתות הקטסטרופה עוד יותר גדולה", אומר אלקבץ.

לא רק מחסור בעופות מורגש ברשתות. "יש מחסור בבשר, במוצרי חלב בסיסיים", טוען בעל רשת מזון גדולה. "מדובר במוצרים טריים שהספקים מתקשים לספק לו בגלל המלחמה בעזה. אין בעיה נכון לעכשיו עם שימורים ופירות וירקות, אבל אי אפשר לדעת מה יקרה בעוד כמה ימים. הישראלים מרוקנים את כל המדפים. אוגרים כמויות גדולות של מזון".

לדבריו, מתחיל להיות מחסור במים מינרלים. "הצלחנו להתארגן ברגע האחרון במים מינרלים אבל הכמות אוזלת. הלקוחות לוקחים כמויות אדירות של בקבוקים", הסביר בעל רשת המזון.

11 ישובים בעוטף עזה חזרו להפעיל רפתות

במקביל, מועצת החלב עדכנה שלאחר ימים בהן לא הייתה חליבה ברפתות בישובים בעוטף עזה בעקבות הקרבות הקשים, הבוקר הצליחו הרפתנים לחזור לכלל הרפתות בישובים. עם זאת, במועצה מספרים שמספר רפתנים נמנים בין ההרוגים במתקפה, חלקם נפצעו וחלקם נחטפו לעזה.

הנזק לרפתות לא קטן. הנזק עצום: בעלי חיים שנפגעו, מחלובים נופצו וחוררו בכדורים, ציוד נבזז ומבנים הועלו באש. כעת, מתקיים יצור חלב ברמה משתנה ב-11 מתוך 16 הישובים בעוטף עזה אשר הותקפו ובהם יש רפתות. בחמישה ישובים נוספים הנזק שנגרם לרפתות והפגיעה בבעלי החיים אינו מאפשר ייצור חלב.

15% מתנובת החלב בישראל מיוצרת בישובי עוטף עזה עד לטווח של 40 ק”מ מדובר על מכסות חלב בקר העומדת על 216 מיליון ליטרים.

במועצת החלב מבהירים כי משק החלב מצליח לתת מענה לביקוש ומפנים אצבע מאשימה לשרשרת האספקה, ולא למחסור כלשהו בחלב.

איציק שניידר, מנכ”ל מועצת החלב: “הגבורה של הרפתנים שלנו בישובי העוטף יוצאת דופן, אנשים שנשארו במשקים תחת אש וחלקם אף איבדו בשל כך את חייהם".

בהכנת הכתבה השתתף שמעון איפרגן