על אף שמדובר בקלישאה שכולנו חוזרים עליה שוב ושוב לא פשוט לחיות כאן, כל שכן לחסוך כמה גרושים בצד. מחמירי בית שמאי יגידו לכם שצריך להימנע לחלוטין מכל הוצאה שאינה חיונית אבל בתור בלוגרית אופנה וחובבת פאשן מושבעת שעובדת, משלמת משכנתא ומגדלת ילדים, אני מהמשתייכות הבולטות לבית הלל, שזה אומר אני רוכשת, אבל בחכמה. אז איך אפשר לעשות את זה ועדיין להישאר בסוף החודש עם פלוס בבנק?

1. להיות ממוקדים

בדיוק כמו בקניות בסופר, גם בסבב רכישות הבגדים כדאי ורצוי להגיע ממוקדים. לפני יציאתכם מהבית עשו רשימה של הפריטים שאתם מחפשים וזקוקים להם, ואם אתם יודעים מראש שנדרשת לכם חוות דעת שניה הצטיידו מבעוד מועד במלווה.

2. מועדוני לקוחות

מי מאיתנו לא זוכר את דמותה האייקונית של לובה ב"ארץ נהדרת" ששואלת כל לקוח מחדש אם "יש כרטיס מועדון"? מועדוני הלקוחות נהיו פופולאריים יותר ויותר והאטרקטיביות שלהם הולכת ועולה ככל שכוחם גדל ושווה לעקוב באופן שוטף אחרי המבצעים האטרקטיביים שלהם. חלק ממועדוני הלקוחות מצריכים כרטיס אשראי (מולטי עזריאלי, שנותן עד 10% הנחה במגוון רשתות, Fly card של אל-על, לייף סטייל של סופר פארם ועוד) וחלק דורשים הרשמה בלבד או הרשמה + סכום כסף כלשהו. כיום, מרביתנו חברים ביותר ממועדון לקוחות אחד ולרוב אוחזים ביותר מכרטיס אשראי אחד ולכן אם אתם זקוקים למוצר מסוים שווה לבדוק קודם לכן מבין שלל המועדונים איזה מהם מציע לכם את המבצע האטרקטיבי מכולם.  

מסתכלת בסלולרי (צילום: tucko019, Thinkstock)
האפליקציה היא חברה | צילום: tucko019, Thinkstock

3. אפליקציות למיניהן

למרבית מועדוני הלקוחות\צרכנות ולמרבית הרשתות הגדולות ואפילו לקניונים יש כיום אפליקציות  שבהן מתעדכנים מבצעים באופן שוטף.

אפליקציה מעניינת ששווה לשים אליה לב היא האפליקציה של קניוני עזריאלי. האפליקציה אדפטיבית לכל אחד מהצרכנים בהתאם למיקום הקניון המועדף עליו ולכן במעמד ההרשמה תדרשו לבחור את אחד הקניונים מתוך 15. האפליקציה מאגדת באופן מסודר את כל המבצעים השווים וההנחות הקיימות באותו רגע נתון בקניון. בנוסף להנחות הקיימות, האפליקציה מציעה קופונים והטבות שייחודיים רק למשתמשים בה. בזכות העובדה שהאפליקציה מקושרת ל- GPS נתוני המבצעים והקופונים מוצגים באופן גרפי על גבי המפה בהתייחס לחנויות שבהן הם מתקיימים. בנוסף, האפליקציה מאפשרת לכם לחסוך על תשלום החניה בקניונים שבהם היא עולה כסף ולעשות באמצעותה מנוי שמפחית את עלות 3 שעות החניה הראשונות ב-50%.

4. הירשמו לניוזלטר

יש לכם קניון, חנות, או רשת אופנה שאתם אוהבים במיוחד? שווה לכם להירשם לרשימת התפוצה שלהם. ניוזלטר נחשב כיום אחד האמצעים המוצלחים ביותר של כל בעל עסק לשמור על קשר שוטף על לקוחותיו ובצד השני, זאת דרך נהדרת להתעדכן במוצרים חדשים, מבצעים, הנחות ושאר פינוקים שאנו כה מחבבים.

יד שנייה (אילוסטרציה: Shutterstock)
אל תתביישו לחפש במדפים הקטנים | אילוסטרציה: Shutterstock

5. קנו באאוטלטים


אם אין לכם צורך עז לרכוש דווקא את הקולקציות העדכניות ביותר תוכלו לחסוך לא מעט בקניות מרוכזות במרכזי אאוטלטים. כשעברתי מתל אביב להרצליה חששתי שאתקשה למצוא אזור קניות ראוי באזורי אלא שאז גיליתי את עזריאלי אאוטלט הרצליה שהפך להיות הפייבוריט שלי לקניות העונתיות לילדים.  

6. חפשו את המציאון

אחד הדברים שלימדה אותי אימי הוא שכל חנות מחזיקה מדף\ארגז\קולב של מציאות. בזכות הטיפ החשוב הזה, כשהגעתי לראשונה בחיי לניו יורק והסתובבתי בין חנויות מעצבים בסוהו שמחיר הפריטים בהן נע בין 200 ל-1,000 דולר מצאתי במדף קטן ונידח חולצה חלומית ומנצחת במחיר 30  דולר שמלווה אותי כבר קרוב ל-10 שנים ועדיין גורפת מחמאות בכל פעם שאני לובשת אותה. העובדה שאחרי שתי לידות אני עדיין יכולה ללבוש אותה היא הישג מרשים בפני עצמו.

למבצעים ודרכים נוספות לחסוך לחצו כאן >>