האג'נדה העיקרית של אירועי קניות כמו בלאק פריידי או סייבר מאנדיי היא לגרום לכם לקנות וכמה שיותר באמצעות מבצעים שנראים משתלמים והנחות שמצטיירות כמטורפות. אבל שווה לנהוג במשנה זהירות ולא לעוט על כל דיל, כי צריך לזכור את האג'נדה האישית שלכם – לחסוך כסף, וכמה שיותר ממנו. הנה כמה טיפים שישמחו את חשבון הבנק שלכם.

קופונים

לא מעט אתרים, ובמיוחד באירועי שופינג גלובליים כמו יום הרווקים, בלאק פריידי וסייבר מאנדיי, מנסים לפתות את הגולשים לבחור בהם באמצעות קופונים כללים של הנחה של 2 דולר בקניה מעל 15, הנחה של 8 דולר בקנייה מעל 50 וכן הלאה. וזאת מעבר לקופונים אישיים שזמינים מפעם לפעם באזור האישי שלכם, או קופונים ספציפיים על מוצרים שזמינים בעמוד הבית של האתר. זה אולי נשמע כמו חיסכון מזערי, אבל דולר פה ודולר שם יכולים להצטבר, ושווה לחטט בפרופיל המשתמש שלכם, מי יודע מה תמצאו. כמו כן לפעמים תמצאו אתרי דילים וגרופונים שמציעים קופונים שווים ודילים מצוינים, כמו למשל 15 אחוז הנחה ב-eBay, או 20 דולר הנחה בקנייה מעל 75 דולר ב-eBay וכן הלאה.

עקבו אחר ירידות המחיר

לפעמים שווה לדחות סיפוקים מידיים בשביל מבצעים עתידיים הרבה יותר שווים – אבל איך אפשר לדעת אם לחכות או לא? אתר eBay, למשל מציע לכם את שירות ה-wish List ששולח לכם הודעות והתראות כאשר מחיר המוצר המבוקש משתנה, לכאן או לכאן (אם כי למען האמת, לרוב הוא רק יורד). איך משתמשים בו? הקלידו את שם המוצר (בעברית או באנגלית), בחרו את המוצר שמתאים לכם מתוך תוצאות החיפוש, לחצו על כפתור "wishlist" על מנת שתוכלו לקבל התראות על המוצר, התחברו באמצעות חשבון ה- eBay שלכם וזהו, כעת תוכלו לעקוב אחר המוצר שחיפשתם כאן או בחשבון ה-eBay שלכם, ולקבל הודעות ברגע שחל שינוי במחיר.

השוואת מחירים

זה כמובן הכלי הצרכני הכי יעיל שיש, ובמיוחד בחגיגות קניות שבהן אפשר ללכת לאיבוד מרוב מבצעים והנחות ולהתפתות מכל הצעה שנראית משתלמת. יש לא מעט אתרים (כמו זאפ), אפליקציות (כמו ShopSavvy) או תוספים לדפדפן (כמו Price Blink) שמאפשרים לכם להשוות את מחיר המוצר שאתם רואים באתר אחד למחירו באתרים אחרים, וכך לקבל תמונת מפה מלאה של כמה משתלם הדיל הנוכחי או האם כדאי להמשיך ולחפש עבור מחיר או תנאי רכישה טובים יותר.

לקנות באינטרנט  (צילום: lunopark, shutterstock)
השוואת מחירים - הכלי הצרכני הכי יעיל שיש | צילום: lunopark, shutterstock

איחוד או פיצול משלוחים

כל קונה אינטרנטי כבר יודע לדקלם בעל פה – אם מחיר המוצר (ללא המשלוח) עולה על 75 דולר, צריך להוסיף לו תשלומי מכס. כשאין ברירה אז אין ברירה, אבל לפעמים אפשר בהחלט להימנע מזה. למשל, אם יש לכם בעגלה שני מוצרים שעלותם הכללית עולה על 75 דולר, שקלו לבצע שתי הזמנות נפרדות (בהפרש של כמה ימים זו מזו) כדי להפחית את מחיר החבילה ולמנוע ממנה להגיע למכס. או, לחילופין, לפעמים המשלוח לארץ יקר ועומד על עשרות שקלים עבור חבילה אחת – ולכן אולי כדאי דווקא לאחד כמה חבילות כדי לשלם פחות משלוח. הביטו בעגלת הקניות שלכם טוב טוב לפני שאתם לוחצים על "אישור", ובדקו מה מחיר המשלוח ומה קורה לו כאשר מוסיפים או גורעים דברים. שווה גם לבדוק את הפרשי המשלוח שמציעים מוכרים שונים ב-eBay – הפרשים שיכולים לעמוד לפעמים על עשרות דולרים.

בדקו עמלות המרה

הקנייה באינטרנט מתבצעת, כידוע, באמצעות אמצעי תשלום אלקטרוניים כמו כרטיסי אשראי. אלא שאם אתם רוכשים מאתרים בחו"ל, סביר להניח שהמחיר הסופי יוצג לכם במטבע זר, וזה מה שיירד גם מכרטיס האשראי. ככלל, עדיף להימנע ממנגנונים באתר עצמו שמציעים לכם להמיר את המחיר לשקלים משום שיחסי ההמרה שלהם גבוהים יותר בהרבה משער המטבע היציג. אלא שגם כרטיסי אשראי גובים עמלת המרה על כל סכום שאינו בשקלים, ולכן כדאי לבדוק כמה דברים: אם יש לכם אפשרות לשלם בפייפאל או בגיפט קארד כלשהוא – עדיף. דרך פייפאל, אגב, אפשר לפעמים לקבל אחוזי קאשבק גבוהים יותר בקניות ב-eBay, כך שזה בכלל יוצא שווה. אם לא, אולי שווה לכם לפתוח חשבון דולרים או יורו ולתת לחיוב לרדת משם (במידה ויש לכם כרטיס אשראי בנקאי) במטבע המקורי. אחרת כדאי להסתכן עם עמלות ההמרה של חברות האשראי, שיכולות לפעמים להצטבר לכדי תוספת רצינית במחיר. אבל גם כאן שווה לעיין בתנאי האשראי שלכם ולראות מה האחוזים. אם יש לכם גם ישראכרט וגם ויזה, למשל, דעו שבישראכרט עמלות ההמרה לרוב נמוכות יותר.

קניות (צילום:  kitzcorner, shutterstock)
לבדוק עמלות המרה | צילום: kitzcorner, shutterstock

שירותי קאשבק

יותר ויותר אתרים ושירותים בזמן האחרון מציעים לגולשים ישראלים דיל משתלם ופשוט במיוחד – תקנו מה שאתם רוצים לקנות ומאיפה שאתם רוצים, אין שום בעיה, רק תיכנסו לאתר הזה דרך הלינק שלנו – ותוכלו לקבל כמה וכמה אחוזים מהמחיר שתשלמו בחזרה. מדובר על שיטה שעיקרה הפניות: כאשר אתם נכנסים לאתר קניות אונליין כמו eBay דרך לינק של שירות קאשבק, כמו למשל קאשדו או מקס פיי באק, הדפדפן יודע לזהות מהיכן "הופנתם" לאתר ולאחר שתבצעו את התשלום, שירות הקאשבק מקבל על כך אישור וצובר לכם בתמורה אחוזים מהקנייה, אותם תוכלו לקבל חזרה לכרטיס האשראי לאחר שתגיעו לסכום מינימלי. חשוב רק להקפיד שאתם עוברים דרך הלינק של השירות ומבצעים את הקנייה בסשן אחד מבלי לצאת מהעמוד או לפתוח לינק חדש.

שילוח עקיף לישראל

לא מעט אתרים בינלאומיים שמציעים משלוחים בינלאומיים של מוצרים עד דלת הבית שלכם, או סניף הדואר הקרוב. אבל ישנן ענקיות מסחר כמו וולמארט ובסט ביי שטרם עושות זאת, ולכן אפשר להשתמש בשירות של כתובת אמריקאית כמו dealtas שניתן לשלוח אליו את המוצרים, והוא דואג לשלוח אותם ישירות אליכם, תמורת תשלום מסוים כמובן. לפעמים גם עלויות המשלוח הישיר לישראל גבוהות מדי בהשוואה למשלוח החינמי המקומי, במיוחד בקרב מוכרים שונים ב-eBay, או שזמן המשלוח ארוך מדי, כך ששווה לבדוק האם משתלם להשתמש בשירות המשלוחים הפנימי של האתר או להפקיד את העניין בידי שירות המציע להעביר בשבילכם את החבילות.