למרות שכיום כמעט כל מוצר נמצא בהישג ידינו בעזרתו של האינטרנט, כולנו יודעים שאין כמו הדבר האמיתי - קניות בחו״ל. לא צריך לחכות שהחבילות יגיעו, לדאוג שהן יעלמו בדואר, לשלם מע״מ ומכס או לקבל מוצר שונה לחלוטין ממה שראינו בתמונה. שופינג בחו״ל לפעמים קורה על הדרך, ולפעמים הוא המטרה העיקרית. כך או כך, תמיד טוב לעשות הכנה לפני הנסיעה, כזו שיכולה לחסוך לכם זמן וחשוב מכך - כסף. טסים לטיול שופינג? הנה כל הטיפים שיעזרו לכם לעשות את זה הכי חכם:

 עשו תחקיר ראוי

הרשימה של עשרת החנויות הטובות באמסטרדם ששמרתם מ-2015 אולי כבר לא רלוונטית, אז שווה לקחת את הזמן ולעשות תכנון ראוי של מסלול לפי ימים ואזורים. איך תדעו אילו חנויות אתם רוצים לפקוד? אל תתביישו לירות לכל הכיוונים. גוגל זו כמובן האופציה המתבקשת, אבל כאמור - שימו לב לתאריכים של כתבות או פוסטים בבלוגים. בנוסף, שווה גם להיכנס לאתרים של החנויות עצמן. יכול להיות שהן סגורות לכמה ימים, נמצאות בשיפוצים או בדיוק עברו דירה. פרסמו גם פוסט באחת הרשתות החברתיות ובקשו טיפים לשופינג ביעד הנבחר שלכם. תהיו מופתעים כמה אנשים שמחים לנדב כמה שיותר מידע שימושי כשמדובר בנסיעות לחו״ל. בנוסף, ישנן אפליקציות כמו Cool Cousin הישראלית שמספקות טיפים של מקומיים, כך שתוכלו למצוא את כל החנויות הקטנות והמגניבות שהחברים הישראליים שלכם לא בטוח מכירים.

 שלמו במטבע המקומי

ממש כמו אתרי הקניות, גם בחנויות ברחבי העולם מציעים כיום לשלם במטבע שמוכר לנו כשאנחנו מבצעים קנייה בכרטיס אשראי. אבל גם אם תיתקלו בהצעה לשלם בשקלים, הכלל הוא פשוט מאוד - תמיד בחרו במטבע המקומי. למה? כי ההמרה למטבע אחר טומנת בחובה עמלה נסתרת - עמלת המרה שיכולה להגיע אפילו ל-8 אחוזים. לעומת זאת, העמלה בכרטיס האשראי עומדת על כ-3% ובחלק מהכרטיסים אף למטה מכך. אז במקום להתחיל לחשב בראש את שתי האופציות, זכרו את כלל המטבע המקומי - בפריז שלמו ביורו, בניו יורק בדולר.

דולר ליורו, צ'יינג' (צילום: By Ton Anurak, shutterstock)
דולר או יורו- באיזה מטבע עדיף לשלם? | צילום: By Ton Anurak, shutterstock

 בדקו מתי הסיילים

מלבד אירועי מכירות גלובליים כמו בלאק פריידיי, תקופות הסיילים יכולות להשתנות בין יבשת ליבשת, ואפילו בין מדינות שכנות. בחלק מהמדינות ישנם חגים ומועדים מסוימים שנהוגים בהם סיילים (תחשבו למשל על יום הבחירות בישראל) ובשאר המקומות יכולים להיות הבדלים בתקופות מבצעי סוף העונה. בנוסף, סיילים מגיעים בכמה שלבים, ושווה לדעת מתי ההנחות מעמיקות. איך תאספו את כל האינפורמציה? אם תגגלו ״מתי הסיילים בלונדון״, או בכל יעד אחר שאתם טסים אליו - עדיף באנגלית - תמצאו לא מעט אינפורמציה בנושא. בנוסף, אם אתם מתכננים לבקר קניונים, אאוטלטים או חנויות כלבו מוכרות, שווה לקחת את הזמן ולהיכנס לאתרים הרשמיים של אלה, כדי לבדוק אם ישנו מבצע מעניין במיוחד על קטגוריה או מותג ספציפי - ברוב המקרים חנויות גדולות מציעות מבצעים בכל ימות השנה.

 פרסו את התשלומים

בנסיעות לחו״ל אנחנו נוטים לעשות יותר רכישות מאשר בארץ, ולפעמים זו ממש מטרת הנסיעה - טיול שופינג. מכיוון שבניכר לא תוכלו לבקש חלוקת תשלומים במעמד הרכישה כפי שנהוג בארץ, חברות האשראי הישראליות מציעות פריסת תשלומים מראש, שתאפשר לכם קניות בראש שקט. ב-max  מבית לאומי קארד תוכלו להתפנק בהטבה משתלמת במיוחד (בהרשמה מראש) - פריסה ל-3 תשלומים ללא ריבית, על כל קנייה שמתבצעת בחו״ל (או באתרים בינלאומיים) בסכום של מעל 250 ש״ח.

 אל תשכחו את הקוד הסודי

בארץ, אנחנו לא נוהגים להשתמש בקוד הארבע ספרות שלנו, אלא אם אנחנו מוציאים כסף מהכספומט, וגם אז - רבים מאיתנו נוטים לשכוח אותו מעת לעת. ברוב המדינות בחו״ל תצטרכו להקיש את הקוד בעת הרכישה, אז כדאי שתקחו את הזמן לשנן אותו כמה פעמים לפני הנסיעה, כי להיתקע בקופה ברגע האמת זו לא חוויה נעימה. אם בכל זאת נתקעתם, ב- max מבית לאומי קארד ניתן לשחזר את הקוד הסודי אונליין ממש במהירות.

 תדאגו לחבילת גלישה

הטיפ הזה רלוונטי לא רק לקניות, אבל תחשבו על הסיטואציה- אתם לבד בחנות וחייבים לשלוח לחברה תמונה כדי שתעזור לכם לבחור איזה אאוטפיט לקנות, או סתם לעשות רגע חישוב מהיר של המרת מטבע, או להשוות מחירים למבצעים באתר. כל הפעולות שאנחנו כל כך רגילים לעשות ביום יום עם הנייד שלנו, פשוט לא אפשריות בחו"ל אם לא דאגתם לחבילת גלישה. נכון, זה לא זול, אבל אם תשמשו בה באופן חכם ורק כשבאמת צריך תוכלו להסתפק גם בחבילה פשוטה של GB2. ואם אתם לקוחות max מבית לאומי קארד תוכלו גם ליהנות מ-20 אחוזי הנחה על חבילות גלישה בחו"ל של  Global Sim.