שר האוצר, משה כחלון, חתם היום במסגרת תוכנית "נטו משפחה" על צו המבטל את המכס המוטל על יבוא נעליים, שעמד על כ-12%. מהלך שמשמעותו הפסד הכנסות ממסים בהיקף של כ-188 מיליון שקל בשנה.

מדובר על החלק השני בתוכנית הפחתת המסים של כחלון – הכוללת הפחתת מסים על שלושה סוגי מוצרים. המהלך הראשון היה הפחתה של מס הקנייה על מכשירים סלולריים – מהלך שלא היה כרוך בהתנגדויות מיוחדות בשוק המקומי לאור העובדה שלא קיים בישראל כמעט יצור של מכשירים סלולריים.

גם מהלך הורדת המכס על נעליים לא נתקל בהתנגדויות משמעותיות במהלך השימוע שערכה רשות המסים עבורו. עתה נותרו מוצרי הלבשה לתינוקות שהורדת המכס שלהם מתעכבת לאור העובדה שבנוגע אליהם קיימות הסתייגויות הן מצד יצרני הלבשה מקומיים והן מצד יבואנים המבקשים שביטול המכס לא ימוקד רק במוצרי הלבשה לתינוקות אלא יגלוש גם ליצרני בגדים נוספים.

הצו לביטול המכס על נעליים, כמו מרבית חלקיה של תוכנית נטו משפחה – הוא זמני, ויהיה בתוקף בהוראת שעה רק עד ל-31 בדצמבר 2018. אחר כך יהיה צורך למצוא עבורו מקור תקציבי אחר.

למרות הצו המיידי לא בטוח כי הורדת המכס תגיע לצרכן בכל הרשתות. יהודה אלבז, מנכ"ל קבוצת בריל, המפעילה את רשת נעלי גלי, ניין ווסט ומייבאת מותגים בינלאומיים אמר: "את המכס נתחיל לראות בכניסה של הדגמים החדשים שייכנסו החל מהיום, אבל לא על הסחורה שנמצאת כבר בחנויות ועליה כבר שילמנו מכס".

לדבריו, "באופן עקרוני זה אמור להשפיע על העונה הבאה שמתחילה באוגוסט - כלומר על העונה שתגיע לקראת החורף, מגפיים ודברים מסוג זה. היום הכניסות של דגמים חדשים הם בטפטופים כי כל מה שקיץ כבר נמצא בחנויות ושולם עליו מכס".

כחלון. לא דן בנושאים מדיניים (צילום: פלאש 90 / יונתן סינדל, חדשות)
שר האוצר, משה כחלון | צילום: פלאש 90 / יונתן סינדל, חדשות

גם קסטרו נוקטים בגישה דומה: "אנו מברכים על פועלו של שר האוצר כחלון להורדת המכס על הנעליים. עדכון המחיר ייכנס לתוקפו על המוצרים שיגיעו וטרם שולם עליהם המס", נמסר מהחברה.

שר האוצר, משה כחלון אמר: "ביטול המכס יוריד את מחירי הנעליים בישראל ויביא בשורה לצרכנים ולמשפחות. אנחנו רואים את הפערים האדירים במחירים בין ישראל לחו"ל ואנחנו לא מוכנים להשלים איתם. נמשיך במדיניות הפחתת המכסים בכל מקום שבו לא תהיה פגיעה בתעשייה המקומית, נוזיל את המחירים לצרכנים ונקל על המשפחות העובדות".

מנתוני הלמ"ס עולה כי יבוא המוצרים לצריכה שוטפת – קטגוריה הכוללת בתוכה תרופות, מזון ומשקאות, הלבשה וגם הנעלה - עלה ב-5.1% בחישוב שנתי בפברואר-אפריל 2017.

"סוף כל סוף יש לנו שר אוצר שלא מפחד ומבין שלא צריך מכס שלא מגן על אף אחד, כי למעשה אין מפעלי נעליים בישראל", אומר רמי שביט, מבעלי המשביר לצרכן. לדבריו, כבר בשבוע הבא ירדו מחירי הנעליים ובגדי התינוקות בחנויות המשביר לצרכן בשיעור הזהה להורדת המכס. "למרות שכבר שילמנו מכס על המוצרים שנמצאים בחנויות, נוריד את המחירים כבר בתחילת שבוע הבא, לאור הזדהות עם המהלך של השר. לאורך השנים היה פה עיוות שלא איפשר לשחקנים הישראלים להתחרות מול אתרי המכירות הבינלאומיים, דוגמת נקסט ואסוס. עכשיו נוכל להתחרות בצורה הוגנת".

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker

כתבות נוספות:
63 חודשי מאסר נגזרו על ניסים דג'לדטי - שהעלים הכנסות של מעל 40 מיליון שקל
החברה שנפגעה מנסיגת הצבא האמריקאי מעיראק שינתה כיוון - וחזרה להרוויח