לפני מספר חודשים הגיע ליאוניד אוסטרובסקי, תושב באר שבע, לחנות של רשת "רמי לוי שיווק השקמה" ורכש שלוש חבילות של אטריות ביצים וטבליות של למדיח כלים. אולם כשהגיע לקופה, נדהם אוסטרובסקי לגלות שהקופאית חייבה אותו בסכומים גבוהים מאלו שרשומים על המוצרים.

על כל אריזה של אטריות הוא חויב בסכום של 7.10 שקלים במקום חמישה שקלים, ועל טבליות למדיח כלים של "פריי" הוא חויב ב-49.90 שקלים במקום 39.90. על פי החוק, המחיר שמופע על המוצר הוא זה שהלקוח צריך לשלם, גם אם מדובר בטעות של החנות.

אוסטרובסקי לא התעצל והגיש תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות בבאר שבע נגד רשת רמי לוי בדרישה לחייבה אותה לשלם לו פיצוי של אלפי שקלים על הפרת החוק. בבית המשפט טענה הרשת בתגובה שאוסטרובסקי הוא תובע סדרתי המגיש תביעות סרק. היא הכחישה לחלוטין את טענותיו וציינה, כי על כל מוצריה מודבקים תגי מחיר כאשר גם בשילוט מצוין מספר ברקוד ועל הצרכן להשוות בין הברקוד למוצר. עוד טענה הרשת, כי התובע רכש קודם לאותה קנייה את חבילות האטריות כך שידע את מחירן.


השופט צבי פורר קבע שהתובע הוכיח את שקיים פער מחירים בין המחיר שהיה מוטבע על המוצרים לבין המחיר שנגבה ממנו. הוא דחה את טענות הרשת כי הצרכן הוא זה שצריך להשוות בין המחיר לברקוד וכי חובה על הנתבעת שהפרסום של המוצרים במדפים יהיה זהה למחיר החיוב בקופה.

השופט שיבח את אוסטרובסקי שהתעקש על זכותו לקבל פיצוי ולהגן על זכויות הצרכנים. עם זאת, הוא החליט לפצות אותו בסכום של 1,000 שקל בלבד.

אוסטרובסקי, לא ויתר טען שמגיע לו פיצוי גבוה יותר והגיש בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי בבאר שבע על פסק הדין של בית המשפט לתביעות קטנות. לטענתו, סכום הפיצוי  שנפסק לו נמוך ולא מכסה את הוצאותיו ואין בו כדי לעודד צרכנים להגיש תביעות מסוג זה.

השופטת יעל רז לוי שדנה בערעור החליטה לקבל אותו ופסקה, כי  הרשת תפצה את אוסטרובסקי בסכום גבוה של 3,500 שקל.

"המשיבה לא הציגה כל נימוק מספק להתערבות בקביעה זו. מעבר לכך עיון בתמונות אשר צירף המבקש לכתב התביעה מלמד בירור כי בשילוט אשר הושם תחת המוצרים אותם רכש המבקש צוין מחיר נמוך מן המחיר אשר נגבה ממנו בפועל", הדגישה שופטת, "אין לצפות מן הצרכן להשוות בין הברקוד המצוין על גבי האריזה המוצר לבין הברקוד בשילוט המחיר שכן בכך מסוכלת מטרת החוק והיא מניעת הטעיית צרכנים על ידי הצגת המחיר בסמוך למוצר".