הדעה המקובלת אומרת שכל מועמד חדש שרץ לנשיאות מייצר אי־ודאות למדיניות הכלכלית, ואי־ודאות משמעה סיכון. כאשר הסיכון גובר - מחירי הנכסים יורדים.

אבל טראמפ הוא הרבה יותר מכך. לא רק שהוא איש לא צפוי והמדיניות הכלכלית שלו אינה ברורה, ההצהרות שלו, בהנחה שאכן יפעל לפיהן, מגלמות שורה של סיכונים לכלכלת ארה"ב. טראמפ הצהיר שבכוונתו להקים חומה בגבול עם מקסיקו כדי למנוע הגירה לא חוקית, וכי יטיל מכסים גבוהים על מוצרים של חברות אמריקאיות המעבירות מפעלים מארה"ב למקסיקו כדי לחסוך בעלויות ייצור.

האמירות של טראמפ פופוליסטיות ומאיימות לפגוע בתחרותיות של התעשייה האמריקאית. אם יצרנית מכוניות כמו פורד לא תוכל להקים מפעלים מחוץ לארה"ב, יהיה לה קשה למכור מכוניות בחו"ל, והיא תפסיד בתחרות ליריבותיה מיפן ואירופה. בנוסף, הטלת מכסים גבוהים תגרום לירידה חדה בסחר הבינלאומי של ארה"ב, תקטין את הפעילות הכלכלית בה, ועלולה גם לגרום ללחצים אינפלציוניים בארה"ב מהסיבות הלא נכונות.

עוד ב-mako כסף:

המשקיעים בבורסה גם מכירים היטב את הרקורד של טראמפ כאיש עסקים שחלק מעסקיו הגיעו לפשיטת רגל. הם לא מתרשמים מתדמית ה"מצליחן" שהוא מנסה לטפח בקרב בוחרים לא משכילים, וזוכרים לו לרעה הרפתקאות עסקיות כושלות שכללו שמיטת חובות.

ביקורת חריפה וממוקדת במיוחד נגד טראמפ בתחום הכלכלי נשמעה בשבוע שעבר במכתב שנחתם על ידי 370 מומחי כלכלה ופרופסורים באוניברסיטאות אמריקאיות יוקרתיות. מכתב הכלכלנים מפרט שורה של אמירות שהשמיע טראמפ, ושבהן הוא מטעה את ציבור הבוחרים בעובדות כלכליות לא נכונות לטענתם. כך למשל נכתב שם שטראמפ מטעה באמרו שבארה"ב משולמים המסים הגבוהים ביותר ביחס לתוצר לעומת יתר המדינות המפותחות, כשבפועל היא מצויה בחלק התחתון של הרשימה.

מכתב הכלכלנים שפורסם ב"וול סטריט ג'ורנל" נחתם במלים: "דונלד טראמפ מגלה בורות עמוקה בנושאים כלכליים וחוסר יכולת להקשיב למומחים בעלי ניסיון. הוא חוזר ומצהיר על נתונים כלכליים שגויים, ומקדם תיאוריות קונספירציה. אנחנו מפצירים שלא להצביע עבורו". עם אזהרות כאלה חריפות מצד מומחים, קל להבין מדוע גם המשקיעים בעולם חוששים מפני האפשרות שייבחר.

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker

כתבות נוספות:
למה אין אלטרנטיבה לטראמפ וקלינטון - ומה באמת יכריע את הבחירות?
המיליארדר היחיד בעמק הסיליקון שתומך בטראמפ משלם מחיר