יהודה לוי ונינט טייב (צילום: ראובן שניידר )
הזוג הלאומי לשעבר. מצב חירום תקשורתי | צילום: ראובן שניידר

שום דבר מאירועי בוקר יום שלישי האחרון לא הכין אותנו לרעידת האדמה שהתרחשה כמה שעות מאוחר יותר. הידיעות על חיסוני הפוליו, על הקיצוץ בקצבאות הילדים ועל המתרחש בסוריה שלטו בכותרות החדשות, רגע לפני שנחתה הפצצה: יהודה לוי ונינט טייב נפרדו.  

בביצה המקומית והשלווה שלנו, מדובר באירוע בסדר גודל של חתימת הסכם שלום עם איראן. כתבי הרכילות והבידור נטשו את ההשקות והאייטמים ההוליוודיים, וכל צלם פפראצי הוקפץ מיד למרדף אחרי התמונה הראשונה של השניים. הגדיל לעשות אחד מאתרי הבידור המובילים, כשהציב מצלמה קבועה מחוץ לביתם של נינט ויהודה בצפון תל אביב ושידר בלייב לגולשים במשך שעות את תמונת הבניין השומם. בהתחשב בכך שמדובר בסופו של דבר בעוד ידיעה רכילותית ולא בחזרתו של גלעד שליט, הסיקור התקשורתי היה חסר תקדים.

פה אצלנו, במערכת mako בידור, המצב לא היה שונה. דקות ספורות מהרגע שנשמעו קריאות "יהודה ונינט נפרדו!" במסדרונות, עלתה לאתר ידיעה על הפרידה והוקם חמ"ל מיוחד. הערוץ עבר ל"נוהל נינט", ובמשך 48 השעות הראשונות כיכבו בני הזוג בכותרת הראשית באייטמים שהתחלפו בכל כמה שעות. במקביל לטלפונים בלתי פוסקים לכל מקורביהם – שהסתיימו בתגובות ראשונות של האחים אייל וסופיה טייב – עלו גם כתבות על החודשיים שקדמו לפרידה, סקירה של הרגעים הגדולים של השניים ועדכונים שוטפים מהשטח.

גם בתוכניות הבידור עברו למצב חירום. אבי כהן, עורך "חדשות הבידור", מספר שברגע שהגיעה הידיעה נאלצו במערכת לשנות את כל מה שתוכנן לאותו ערב. "היינו חייבים לפעול במהירות", הוא אומר. "הבשורה הגיעה בצהריים. הזעקנו את שי פרץ שיבוא לפרשן ושלחנו את התחקירנים שלנו לקחת תגובות מאנשים ומכל מי שרק מכיר את בני הזוג. במקביל, שלחנו צוות שידור לבאר שבע כי ידענו שהאחיות של נינט שם וגם צוות לבית הוריה בקריית גת. מרוב לחץ הקפצתי כתב מתלמד שיעשה את העבודה וידפוק על הדלת של ההורים שלה. טירוף מוחלט, בקיצור".

אתה חושב שזה מצדיק טירוף מערכות שכזה?
"אין ספק. תשמע, זו כנראה הפרידה הכי דרמטית של זוג מאז שדיאנה וצ'ארלס התגרשו. אנחנו, כתוכנית בידור, פשוט חייבים לתת מענה לדבר כזה שמסעיר מדינה שלמה כי כולם רוצים לדעת ולשמוע על כך עוד ועוד. אין ספק שזו סוג של רעידת אדמה. מבחינתנו זה היה כמו סוג של מבצע עמוד ענן בידורי. הקמנו פאנל מיוחד של פרשנים ודעות, ספיישל של תגובות ותוכניות וכל מה שרק אפשר לטחון בנושא. זה בטח לא דומה למשהו שראינו ועברנו קודם".

עד מתי אתה צופה שזה ימשך?
"אנחנו מנסים לחזור לסדר היום אבל כמובן שזה עדיין מבעבע. כולם מנסים לדלות את הפרטים למה זה קרה ואיך. זה בוודאי ישלוט בסדר היום שלנו עוד תקופה ארוכה, בזה אין לי ספק".

נינט טייב עם הפוני והכרב החדשים (צילום: צ'ינו פפראצי)
מארבים מתחת לבניין | צילום: צ'ינו פפראצי

"באותו הרגע אתה רק חושב איך להשיג את התמונה"

מהצד השני של כבל השידור נמצאים צלמי הפפראצי, שמאז ההודעה על הפרידה נמצאים במעקב תמידי אחר לוי, טייב ומקורביהם. הצלמים ברק פכטר וראובן שניידר, כמו חבריהם למקצוע, הגיעו מיד לביתם של בני הזוג בניסיון להיות אלה שישיגו את התמונה הנכספת. שניידר חושף כי החדשות על הפרידה לא ממש הפתיעו את מי שבילה את השנים האחרונות במעקב אחרי הזוג המפורסם.

"ברגע ששמעתי שהם נפרדו, פתאום דברים התחילו להתחבר לי", הוא מסביר. "בשבועיים האחרונים תצפתי על הבית שלהם לא מעט, ולא ראיתי את הרכב של נינט בחניה בכלל. גם את יהודה לא ראיתי באזור הרבה זמן. זה כאילו בלעה אותו האדמה".

פכטר, הראשון שהצליח לצלם תמונה של נינט יוצאת מביתה ואף סחט מהכוכבת תגובה לקונית בסרטון וידיאו, מספר כי שמע את החדשות זמן קצר לאחר ששב מחופשה משפחתית בחו"ל. "ברגע שקיבלתי את המידע שאכן השניים נפרדו וזו לא עוד שמועה לא מבוססת, ישר התנעתי את האופנוע וטסתי לבניין שלהם".

ומה ראית שם כשהגעת?
"היו שם כמובן המון צלמים שהתחילו להגיע, ניידות שידור והמון המולה. כולם חיכו בשקט לראות האם נינט או יהודה יגיעו, אבל אני כבר התחלתי לעבוד בדרך שלי. חיכיתי מתחת לבניין עד הלילה, ולאחר מכן נסעתי למכון הכושר של יהודה בשביל לראות אם הוא שם. בזמן הזה תפעלתי את כל המקורות שלי - עד שהגיע המידע האמין". 

מה זה בדיוק אומר, "תפעלתי את המקורות שלי"?
"יש לי את הדרכים שלי, אחרי הכל אני כבר שנים בתחום הזה. אני מדבר עם חברים, אנשים שמכירים אותם וכל מי שיכול למסור אינפורמציה על יהודה ונינט. בסופו של דבר קיבלתי טלפון מידידה של נינט, שסיפרה לי שהיא נמצאת עכשיו בבית והיא לא זזה משם במשך כל הזמן הזה. מיד טסתי לבניין וארבתי לה שם במקום מסתור עד תשע בערב, כשכל הצלמים הלכו ונשארתי לבדי". 

ומה קרה אז?
"בסביבות תשע הגיעה אחותה סופיה לאסוף אותה מהחנייה האחורית. נינט נכנסה לרכב ולא הספקתי לצלם, אז התחלתי לרדוף אחריהן עם האופנוע שלי. עקבתי אחריהן כל הדרך וניסיתי לצלם את נינט בכל רמזור. היא כיסתה את הפנים ולא הייתה מאושרת מכל העניין, מן הסתם. בשלב מסוים נזכרתי בתאונה של הנסיכה דיאנה שנהרגה אחרי שצלמי פפראצי רדפו אחריה, אז הורדתי הילוך ונתתי להן קצת ספייס".

ברק פכטר בחתונה של ניקי גולדשטיין (צילום: יוני טובלי)
ברק פכטר. רגע השיא בקריירה שלו | צילום: יוני טובלי

מה עובר בראש בזמן הזה?
"כאילו זכיתי ברולטה. בינגו. האדרנלין בשמיים וכל מה שאתה חושב עליו באותו הרגע זה רק איך להשיג את התמונה". 

בסופו של דבר הגיע פכטר לבניין בו התגורר ידיד של טייב, וברגע בו יצאה מהמכונית זינק עליה הצלם והצליח לצלם אותה אומרת כמה מילים למצלמות. פכטר, מצלמי הפפראצי הוותיקים בארץ, לא מהסס להגדיר את הרגע הזה כשיא בקריירה שלו. "זה בהחלט הישג עיתונאי אדיר. אני לא זוכר טירוף כזה אף פעם ברמה המקומית. זה הסכום הכי גדול שקיבלתי עבור תמונה אי פעם".

אל תטעו – מבחינה כספית, לא מדובר עדיין בסדר גודל של פפראצי הוליוודי. בעוד שתמונות פפראצי של סורי וטום קרוז יחד יכולות לשלשל כמה עשרות אלפי דולרים לכיסו של צלם בר מזל, בביצה המקומית צילום כזה שווה כמה אלפי שקלים, אבל גם הרבה מאוד יוקרה. "הסכומים לא כאלו גבוהים כמו שאנשים חושבים", אומר שניידר. "אל תשכח שבשביל לארוב לתמונה הזאת אתה צריך לעזוב את כל העיסוקים שלך ולעבוד אך ורק על זה".

זה דומה בכלל למשהו שעברת קודם בעבודה שלך כצלם פפראצי?
"לא, זה ממש חסר תקדים. הדבר היחידי שאולי מתקרב לזה הוא הביקור של ליאו ובר בארץ, אבל אני חושב שבעשר שנים האחרונות זו ללא ספק הדרמה הגדולה ביותר שחווינו".

"התקשורת לא צריכה להתבייש בסיקורים הללו"

יש מי שלא ממש יסכים עם הקביעה הנחרצת של שניידר. בעוד שבאתרי האינטרנט ותוכניות הבידור סיפקו עדכונים סביב השעון והתייחסו לנושא כאירוע חדשותי מרתק, התקשורת הממוסדת לא מיהרה ואנשי החדשות התרחקו ממנו בסלידה. למעשה, ההתייחסות היחידה לפרידה בתוכנית חדשותית נעשתה במסגרת פרודיה של זוג המנחים ירון לונדון ומוטי קירשנבאום, שביצעו מערכון שלם בתוכנית: אחרי שלונדון סירב להתייחס לנושא הרדוד, הוא "התפרץ" בזעם על עמיתו לתוכנית ופצח בשטף אינפורמציה מפתיע על שני הכוכבים. הביקורת על ההתעסקות הבלתי פוסקת של כלי התקשורת בפרשה הייתה עוקצנית במיוחד. "אני רק יכול להגיד שזה קטע שתכננו מראש ואת מה שהיה לנו להגיד על הנושא אמרנו שם", אמר לנו קירשנבאום בתגובה. "חוץ מזה אני לא באמת חושב שזה שווה דיון באמת".

רזי ברקאי, מגיש תוכנית האקטואליה "מה שבוער" בגלי צה"ל, החליט לטפל בנושא בדרך שונה ופשוט לא להתייחס אליו כלל. "זו הייתה החלטה, אבל לא היה על זה אפילו דיון", הוא מסביר.  "אני לא חושב שהפרידה שלהם היא דבר חשוב, כמו שאני לא חושב שהזוגיות שלהם היתה דבר חשוב. הם אנשים נחמדים שהחליטו ולהיות ביחד ואז לא להיות ביחד וזה אחלה - אבל בעיני זה לא חדשות".

נינט טייב ואמא שלה (צילום: ראובן שניידר)
עם אמא מרסל. המשפחה בדום תקשורתי | צילום: ראובן שניידר

זה לא סיפור בסדר גדול שצריך להיות בתוכנית שלך?
"זה לא סוג החומרים שאני מתעסק איתם. אנשים מתחתנים, אנשים מתגרשים – אותי זה לא מעניין. מי שחושב שאנשים צריכים לדעת את זה כי זה חשוב,  שיכנס לאתרים או לתכניות שמתעסקות בזה, יש המון דברים בתחום הרכילות שאני לא עוסק בהם ואני ער לעובדה שאולי אני מפסיד מאזינים בגלל זה".

מורן שריר, מבקר הטלוויזיה של "הארץ", התייחס בטורו להתעלמות ולהצטדקות של כלי התקשורת ה"רציניים" בכל פרשת הפרידה. "הפרידה של יהודה ונינט סומנה כמשהו רכילותי, איזוטרי", הוא אומר. "היא הפכה לסמל של רכילות ולכן היא מקבלת יחס שונה. בפועל, היא לא יותר רכה משאר הדברים שמתעסקים בהם בחדשות. מהדורת חדשות היום אורכת יותר משער והיא כוללת גם כתבות מגזין ואייטמים יח"צניים. אם תעברו על ליינאפ של מהדורה, תראו שהחצי השני שלה לא מתעסק בדברים יותר חשובים או חמורי סבר מזה. לחשוב שבכל הבליל הזה אין מקום להתייחס למה שאנשים מתעסקים בו – זה נראה לי תמוה".

מה אתה חושב על זה שכלי תקשורת חיכו להם מתחת לבית? על המרדף אחרי כל פיסת מידע? 
"אני לא מרגיש שהשתגענו. צריך להתייחס לזה בענייניות, אפשר עם חיוך - אבל צריך להבין שקרה פה משהו שגם אם הוא לא הרה גורל - הוא חשוב לאנשים, הוא מעניין אותם וצריך להביא את האינפורמציה הזו. ההצטדקות והאפלוגטיקה של מגישי החדשות במקרה הזה היא צבועה - זה לא שבכל יום אחר הם מדווחים רק על ההפשרה ביחסי רוסיה-סין והגרעין האיראני, ההתייחסות לאייטמים רכים היא חלק מהתהליך שעובר על החדשות כבר הרבה שנים. החדשות אמורות לעשות דברים יותר חשובים מזה - אבל הן לא עושות דברים יותר חשובים בפועל ועוסקות בשטויות יותר שטותיות מזו ביום-יום". 

אתה מרגיש שהתקשורת הישראלית חריגה בהתייחסות שלה לסיפור? 
"אני לא חושב שאנחנו לוקחים את זה רחוק מדי או חריגים בהתעסקות שלנו. סיפורי בראד פיט ואנג'לינה ג'ולי חדרו לחדשות בארה"ב. העניין הוא שאנחנו מתביישים בזה שאנחנו מתעסקים בנושאים הללו, למרות שאנחנו מזמן שם. תמונות מפוברקות של נשר חוטף ומפיל תינוק יותר חשובות לנו מזוג שליווינו שמונה שנים? הרי שמענו הכל על החיים שלהם והרגשנו שהם חברים שלנו, כך שזה קצת כמו לשמוע על חברים רחוקים שנפרדו – ויש כאן עניין אמיתי לציבור".

יהודה לוי ונינט טייב חוזרים מליברפול (צילום: ראובן שניידר)
המטרה הנוכחית: תמונה של יהודה | צילום: ראובן שניידר

אם לשפוט על פי הכותרות באתרים ובמהדורות הבידור, ניכר שהעיסוק התקשורתי בסיפור שכך במקצת. פכטר ושניידר, מאידך, טוענים כי מדובר במראית עין בלבד. "עכשיו המטרה היא לצלם תמונה של יהודה, אבל ברור שהאירוע עדיין בשיאו", אומר פכטר. גם שניידר מצטרף לדבריו וטוען שהטירוף רק מתחיל. "עכשיו כולם מנסים להשיג את התמונה של נינט או של יהודה, אבל עוד מעט יתחילו כל הספקולציות וניסיונות לצלם אותם עם בן הזוג החדש, או להדביק להם זוגיות בעקבות תמונה עם ידיד או ידידה. זאת רק ההתחלה".  

סייעה בהכנת הכתבה: איילת רוזן

>> לכל כתבות המגזין