מוריה קעטבי (צילום: רונן אקרמן)
מוריה קעטבי. עצם ההשתתפות היא הזכייה | צילום: רונן אקרמן
הרבה מנות טעימות צצות להם בשלאגר הבישול האחרון "מאסטר שף", אבל כנראה ששום תבשיל לא מתוק יותר ממוריה קעטבי, שמסתמנת כקינוח האמיתי בעונת הבכורה של הריאליטי המצליח.

קעטבי, 21, יושבת על משבצת הצעירה החביבה של התוכנית. עם הרבה קסם אישי, תמימות ממכרת ויכולות בישול מפתיעות היא כבר הספיקה לכבוש את לב השופטים ולהסתמן כממתק הלאומי החדש. "זה כיף גדול וחוויה מדהימה מה שעובר עלי עכשיו" היא לא מסתירה את ההתרגשות. "אני עדיין לא מאמינה שאני, מוריה מראש העין, נכנסה בכלל לעולם הזה. התגובות שאני מקבלת ברחוב הן פשוט מדהימות, אני כבר לא יכולה ללכת לקניונים יותר. כולם רוצים לדבר ולהצטלם, זה כיף גדול. מי שאומר שלא כיף להיות מפורסם פשוט משקר, זה הכי כיף בעולם".

 איך הגעת לבישול?
"האהבה הגדולה לבישול הגיעה מיד אחרי החתונה שלי לאלירן המדהים. שם התחלתי לחשוב איך אני מפנקת את המלך שלי. גם לפני זה נורא אהבתי לבשל, אבל התביישתי לדבר על זה ולא סיפרתי על זה לאף אחד. רק כשאמא שלי לא הייתה בבית הכנתי לאלירן ארוחות רומנטיות".

אז משם התחלת?
"כן. הדבר הראשון שלמדתי להכין הן פסטות. הכנתי פסטות בטטה וכולם אמרו לי שזה לא רעיון טוב, אבל יצא לי מדהים. בכלל, אני זוכרת את עצמי מכינה טוסטים מיוחדים לחברות שלי כשהייתי בכיתה ד', ככה שתמיד הייתי סביב זה. בגלל שאני סובלת מהפרעת קשב וריכוז ויש לי ליקוי למידה אז זה נורא פגע בי בלימודים וגם מבחינה חברתית, וכך פיתחתי עולם משל עצמי וזה הוביל אותי לבישול ולאהבה הגדולה לאוכל. לאוכל יש כוח עצום בחיים של אנשים".

ומאיפה הגיע הרעיון להירשם לתוכנית? 
"אחרי שהשתחררתי מהשירות הלאומי נרשמתי ללימודי תואר ראשון במדעי החברה באוניברסיטה, והיה לי מאוד קשה. החלטתי ללכת לייעוץ תעסוקתי והמאבחנת שמעה איך אני מדברת בלהט על הבישול ועל האהבה שלי למטבח, ומיד אמרה לי שאין פה שאלה ואני חייבת לעסוק בזה. התחלתי להתעניין בלימודים בבית ספר תדמור בהרצליה, ואז שמעתי על האודישנים למאסטר שף. שייכנעו אותי ללכת והתקבלתי. לא אני ולא המשפחה שלי האמנו, הייתי באופוריה מוחלטת ובלילה במיטה אחרי שעברתי הייתי צריכה לצבוט את עצמי ולשאול אם כל זה אמיתי".

קעטבי לא הייתה צריכה לצבוט את עצמה יותר מידי בחוזקה. היא קיבלה את הסינר המיוחל ותוך זמן קצר כבר הספיקה לשמוע מאייל שני שהיא מייצגת את זעקת הפטרוזיליה ושהעתיד שלה מבטיח. "השופטים נורא פרגנו ועזרו לי. באודישן השופטים מאד התלהבו ממה שבישלתי (פילה מוסר ים) והחמיאו לי. אייל שני קרא לזה "ריח של מכשפות" (אבל הוא התכוון לטוב), חיים כהן אמר שיש לי עתיד ואני אהיה שפית גדולה ושאני אייל השני הבא, ורפי ומיכל אהבו וניבאו שאלך איתם דרך ארוכה. הייתי בשמיים".

אייל שני יושב על סלסלה באולפן (צילום: רועי ברקוביץ')
אייל שני. ריח של מכשפות, אבל בקטע טוב | צילום: רועי ברקוביץ'
לאיזה שופט הכי התחברת?
"לאייל שני. אני נורא אוהבת את השפה שלו ואת הראש שלו בכל מה שקשור לאוכל".

תרצי להגיע עד הסוף?
"מבחינתי עצם ההשתתפות בתוכנית היא הזכייה השלי. אין לי שאיפות להגיע עד הסוף ואני רק שמחה שאני מקבלת את החשיפה הזאת. אולי ככה ייפתחו לי דלתות לעסוק במה שאני באמת רוצה".

עקרת הבית מראש העין אמנם זוכה עכשיו ל-15 דקות שבו התבשיל שלה בוער באש התודעה, אבל היא מבטיחה שהיא לא צפויה להעלם לשום מקום בקרוב. "המטרה שלי היא להגשים את עצמי בתחום שלי, והחלום שלי הוא לפתוח מסעדה בסטייל. מסעדת דגים וגורמה כזאת, שכל הסלבס יבואו לאכול. אפילו יהודה ונינט. אבל עד אז יש לזה עוד זמן. כרגע אני פתוחה להצעות מכל התחומים, גם אם תבוא הצעה מהטלוויזיה או משהו אחר אז אני אשמח לבדוק את האופציה".

נינט טייב צועדת (צילום: אלעד דיין)
נינט. מתי היא תבוא לאכול? | צילום: אלעד דיין

>> ואם אתם כבר מזילים ריר, למה שלא תבדקו מה בר וליאו עושים בארץ?