זה סופו של כל בלון עם משכורת מנופחת
פרשת המתיחה הרדיופונית שזיעזעה את בריטניה הגיעה לסיומה, וזה הזמן לסכם: יש מפסיד, יש סוג של מנצח, ויש בכירים ב-BBC שייאלצו לוותר בינתיים על שופינג באוקספורד סטריט. איך זה קרה, למה, ומה זה אומר על ההומור הבריטי?
על הפרשה, המכונה פה “סאקס-גייט", אולי כבר שמעתם. סיקור ההלצה הטלפונית של רוס ובראנד וההסתבכות שבאה בעקבותיה הדהד בכל כלי תקשורת עולמי.
|
אז מה בעצם קרה שם?
למה, בעצם? איך ייתכן שראש ממשלת בריטניה בעצמו טורח לנזוף בשני קומיקאים, במדינה שהמציאה את ה-Spitting Image? איך זה שב"הממלכה הקטנה" צוחקים על נכים אבל בדיחה רדיופונית, סרת טעם ככל שלא תהיה, גורמת לכזו מהומה לאומית? והאם ההומור הבריטי המפורסם עומד לאבד את השיניים?
וכרגיל באנגליה, הכל מתחיל בקצת היסטוריה.
ג'ונתן רוס החל דרכו בבי.בי.סי בשנות ה-80 כמגיש לכל עת, מני פאר עם פפיון שעושה פסטיבלים, שעשועונים ושידורי ספורט. עם השנים דרך כוכבו גם ברדיו וגם בטלוויזיה והוא הפך לאחת הדמויות החביבות על מיליוני בריטים בני המעמד הבינוני, שהפכו אותו ואת אופרות הסבון הבריטיות לנכסי צאן ברזל של השידור האנגלי. בהיותו איש השידור הציבורי, הפך במשך השנים הדיון בשכרו של רוס לעניין לוהט למדי. מספרים שדלפו מדי פעם זכו להכחשות נמרצות של כל הנוגעים בדבר והמנחה המפורסם הצליח לשמור על מעמדו כגיבור ההמונים, זה שמספר בדיחות לעם ו – כמו שהעם רצה להאמין – גם מרוויח כמוהו.
הציבור האנגלי, מסתבר, לא שכח ולא סלח. הוא אמנם המשיך לצפות כל שבוע במגיש הכוכב, אבל היה צריך רק ניצוץ קטן כדי להדליק את תאוות הנקם ולהראות לרוס מי כאן בעל הבית, ובדרך להציק קצת למעסיקיו הפזרנים.
שותפו לפשע ראסל בראנד, לעומת זאת, מעולם לא נתפס כאחד העם. עם הופעה של רוקיסט אנדרוגיני, פה מטונף וחיים פרועים שתועדו באוטוביוגראפיה חושפנית, ראסל מיצב את עצמו כאחד שלא דופק חשבון. בעודו מנפיק רב מכר, סיבוב הופעות, סדרת DVD וסרט הוליוודי - ראסל מעולם לא ניסה להתחנף למה שנקרא “ג'ו פאבליק" (הגירסה הבריטית של 'מסעודה משדרות') אלא הלך חזק על קטגורית הילד הרע. ואכן, השערורייה הזו עושה לראסל רק טוב - את תוכנית הרדיו שלו הוא אולי איבד, אבל מכירות הדיסקים וההופעות שלו עלו פלאים, כמו גם הצעות העבודה מהוליווד.







חדשות




= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן





אתר זה פועל כחוק ברישיון
















