מליקה שכטר
מליקה שכטר ז"ל | צילום:

אבל כבד בתיאטרון הקאמרי בעקבות פטירתה אמש של מליקה שכטר, שהייתה מנהלת מחלקת פאות ואיפור ועבדה בתיאטרון יותר מ 40 שנה. שכטר נפטרה אחרי כמה חודשי מחלה בגיל 71. היא הותירה בן, גדי שכטר, עוזר במאי ומנהל הצגה בכיר באופרה הישראלית, אחותה מירה ובעלה ינקו. היום, ב 12 בצהריים, הוצב ארונה על במת אולם 2 של התיאטרון ומאות שחקנים, במאים, יוצרים וקולגות מהקאמרי ותיאטראות נוספים עברו על פניו וחלקו לה כבוד אחרון.

שכטר נולדה ברומניה, והחלה לעבוד בעיצוב פאות ואיפור עוד בבית האופרה הלאומי של בוקרטש. לארץ עלתה בשנת 66' ושנה מאוחר יותר החלה לעבוד בתיאטרון הקאמרי. כמו כן כהנה כיו"ר וועד עובדי התיאטרון ובשנת 87' זכתה בפרס ראש עיריית תל אביב כעובדת המצטיינת. לפני כמה חודשים, בעקבות הידרדרות במצבה הבריאותי, נאלצה לצאת לחופשת מחלה ממנה לא שבה.

בין השחקנים הרבים שספדו לה על במת התיאטרון, שהיה לה בית שני, היה גם רמי ברוך שאמר: "תמיד אמרנו שעם חוש ההומור שלך את צריכה להיות איתנו השחקנים על הבמה, והנה את עכשיו על הבמה וכל מה שאנחנו רוצים זה שתרדי ממנה ותשובי אלינו". מנכ"ל תיאטרון הקאמרי, נעם סמל, העלה זיכרונות מנסיעת התיאטרון לבוקרשט עם המחזה "אשכבה" מאת חנוך לוין, במהלכה שכנעה מליקה שכטר אישית את נשיא רומניה להגיע להופעה.

גדי יגיל ועודד תאומי
גדי יגיל ועודד תאומי באשכבה היום בקאמרי | צילום:

השחקן עודד תאומי אמר: "הקאמרי יהיה מקום אחר בלעדיה. לא תהיה עוד עובדת כה מסורה ונאמנה לאמנות התיאטרון. היא הייתה נשמה ייחודית, ישרה, שאמרה לאנשים דברים באומץ ובהומור בלתי רגיל". אורנה פורת הוסיפה: "היא הייתה אישה מיוחדת במינה, חכמה ואינטליגנטית. אהבתי אותה והערצתי אותה".

תיקי דיין: "כל מפגש איתה בחדר האיפור היה מסעיר ומרתק. אהבתי את מליקה והיו לנו יחסים קרובים ומיוחדים". יוסי גרבר סיפר כיצד לפני כל הצגה חדשה נדרש לחצות את רף הביקורת הגבוה של מליקה שכטר. "היא הייתה יושבת בחזרות האחרונות, ואם הייתה מנידה קלות בראשה לחיוב ידעתי שהכול בסדר. אם הייתה מנידה ראש לשלילה, הייתי יודע שיש בעיה. אם הייתה מניחה את ראשה בין כפות ידיה, הייתי יודע שההצגה היא אסון".

בתום טקס האשכבה יצא מסע הלוויה של מליקה שכטר לבית העלמין החדש ברמלה, שם הובאה למנוחת עולמים.