אתמול (שלישי), בפאנל של סמסונג בנושא בריונות ברשת שנערך במסגרת שבוע האופנה קורנית FAC תל אביב 2023, הזמר אבי אבורומי חשף כי בילדותו הוא סבל מחרם בבית הספר. "כשהייתי ילד, בכיתה ד' או ה', עברתי חרם", סיפר הזמר.
"למי שלא יודע ולא מכיר, לא נולדתי יהודי, עברתי גיור בהמשך החיים וזו הייתה אחת מנקודות התורפה שלי במירכאות מול ילדים בבית הספר או בתיכון, ובבית הספר פעם ראשונה נתקלתי בדבר הזה שבאים חבורה של נערים ואומרים לך 'תשמע, מהיום אכלת אותה', במילים אחרות, 'אתה לא שייך אלינו, תתרחק'. מכחישים אותך".
עוד הוסיף אבורומי: "חוש הומור זה אחד הכלים החזקים, כשהכלתי את זה על עצמי, למדתי לצחוק על עצמי החלשתי את אלו שרוצים לצחוק עליי". את דבריו סיים בקריאה: "אני יודע שרבים מהיושבים כאן היום עוקבים אחריי, אז אין טעם לקלישאות. תקומו ותשנו. אל תתנו לאחרים להחליט איך יראה היום שלהם".
על פי נתוני מוקד 105 – המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת של המוסד לביטחון לאומי, בשנת 2022, למעלה מ-25% מהפניות למוקד היו בנושאים של בריונות, הטרדה ושיימינג, לצד 15% מהפניות שהתבצעו על רקע של אובדנות וחשש לחיי אדם. על פי דו"ח 105 לשנת 2022, הזירות המרכזיות בהן נפגעו הילדים והנוער הן אינסטגרם ו-וואטסאפ. הדו"ח מצא כי מרב הנפגעים היו צעירים בגילי 14-12 (כאשר שני שליש הן נפגעות ושליש נוסף נפגעים), בעוד גילי הפוגעים הם 15-13, כאשר 76% מהפוגעים הם בנים.