שמעתם שבר רפאלי מתה? לא? אוקיי, כי אנחנו שמענו וכבר ממש דאגנו. גם ככה היתה שנה קשוחה מאוד לסלבס הישראליים, באמת שלא היינו עומדים בטרגדיה בכזה סדר גודל.

ציפי רפאלי פרסמה לאחרונה פוסט אינסטגרם, ובו שער מגזין עם פניה של ברבור והכיתוב "קורבן של מתיחת מוות". עבור מי שלא עשה 5 יחידות באנגלית, רפאלי גם הבהירה בעצמה שמדובר בשמועה – וששום בת רפאלי לא הלכה לעולמה בימים האחרונים:

A post shared by  Zipirefaeli  (@zipirefaeli) on

אנחנו סקרנים מטבענו, לכן יצאנו לבדוק עד כמה נפוצה השמועה על מותה של בר רפאלי. אחרי הכל, אם ציפי פרסמה צפירת הרגעה, הידיעה המזויפת הגיעה בוודאי למאות אלפי מעריצים מודאגים מסביב לעולם.

הרמז הראשון הגיע כבר בשער המגזין שציפי פרסמה: Star Mag איננו מגזין רכילות אמיתי. יש צהובון בשם Star Magazine, לאלה שאוהבים את הרכילות שלהם מהאזורים הרדודים יותר, אבל לפחות על פי החיפוש שערכנו – המגזין שרפאלי הפנתה אליו לא קיים. שימו לב גם לכותרות הנוספות על שער Star Mag: הזוגיות של ג'ייק ג'ילנהל וטיילור סוויפט והגירושים של קלסי גרמר – אייטמים שאולי עניינו מישהו ב-2010.

השמועות על מותה של בר רפאלי (צילום: מתוך instagram)
רמז ראשון: רכילות לא מעודכנת | צילום: מתוך instagram

אז עשינו את הדבר ההגיוני הבא, וחיפשנו בגוגל Bar Refaeli Dead. כמובן שאחר כך ניקינו את היסטוריית הגלישה, כדי שלא יישאר אפילו רמז למחשבה הזאת. מצאנו דיווח יחיד באתר בשם Media Mass. השם נראה לנו חשוד, אז בדקנו שוב את הפוסט של ציפי, וגילינו חותמת של אותו השם על התמונה של בר.

ב-Media Mass דיווחו כי השמועות על המוות של בר החלו בעקבות הופעתו של עמוד פייסבוק בשם R.I.P Bar Reafeli – בר רפאלי זכרונה לברכה – שזכה במהרה ליותר ממיליון לייקים ועוקבים.

הם ציטטו גם פוסט מאותו עמוד: "לקראת 11 בבוקר (30 באוקטובר, 2017), הדוגמנית האהובה עלינו, בר רפאלי, הלכה לעולמה... היא תחסר, אך לא תישכח. הפגינו בבקשה סימפטיה ותנחומים באמצעות תגובות ולייקים לעמוד". אוקיי, רמז נוסף, ברור שנצא בעקבותיו. חיפשנו את העמוד בפייס – ולא מצאנו דבר.

התחלנו לחשוד שהדיווח היחיד ב-Media Mass הוא עוד פחות אמין משחשבנו בהתחלה. חפרנו בעמודי יצירת הקשר וה"אודות" של האתר, ובסוף מצאנו את הפתרון לתעלומה. "מדור ה'אנשים' שלנו הוא פרודיה הומוריסטית על עיתוני רכילות, כל הסיפורים בו מן הסתם אינם אמיתיים". ואיפה הופיעה הידיעה על מותה וקימתה לתחייה של בר רפאלי? נכון מאוד, במדור 'אנשים'.

A post shared by Bar Refaeli (@barrefaeli) on

אז מה היה לנו בעצם? פייק ניוז שמעולם לא הסתיר את העובדה שהוא פייק ניוז. סאטירה בינונית (לפחות תשקיעו קצת פוטוופ בשער העיתון שזייפתם) שזכתה ליחס רציני מדי. אנשים לא היו אמורים אפילו להאמין לידיעה על בר, ובכל זאת האמינו והפנו את תשומת לבה של ציפי לעניין. ואם לחזור לשאלה ששאלנו קודם: עד כמה נפוצה השמועה על מותה של בר רפאלי? לא מאוד, אבל שמחנו לעזור ולהפיץ אותה. טפו-טפו-טפו, שלא נדע מצרות.