הטכנולוגיה מתקדמת בקצב מהיר והעשור הקרוב צופן לנו מגוון פיתוחים חדשים שיהפכו את החיים של כולנו לנוחים ואולי גם ארוכים יותר. לא על כולם התחילו לעבוד וחלקם עדיין נמצא בשלב השרטוטים, אבל בכל זאת הצלחנו לאסוף חלק מהטכנולוגיות שילוו אותנו בשנים הקרובות
מחשב נייד (צילום: Sergey Panteleev, Istock)
מחשבים דקים, תיירות חלל נייר אלקטרוני ועוד. כל אלה בעוד פחות מ-10 שנים | צילום: Sergey Panteleev, Istock

הטכנולוגיה מתקדמת בקצב מהיר והעשור הקרוב צופן לנו מגוון פיתוחים חדשים שיהפכו את החיים של כולנו לנוחים ואולי גם ארוכים יותר. לא על כולם התחילו לעבוד וחלקם עדיין נמצא בשלב השרטוטים, אבל בכל זאת הצלחנו לאסוף חלק מהטכנולוגיות שילוו אותנו בשנים הקרובות

שנת 2012

Ultrabooks

סביר להניח שאת המחשבים הניידים הללו נראה בחנויות הרבה לפני 2021. מדובר על מחשבים ניידים מהדור הבא המכילים כונני פלאש ללא חלקים ניידים, הגוף שלהם יהיה דק במיוחד בעובי של 1.5 ס"מ והמשקל שלהם יהיה לא יותר מ-1.4 ק"ג. המחיר צפוי להיות מתחת ל-1,000 דולר. 

Curiosity רכב חלל חדש של נאס"א

באוגוסט 2012 אמורה נאס"א לשגר את רכב החלל החדש שלה למאדים תחת השם Curiosity (סקרנות). המטרה של השיגור היא לבדוק האם קיימים סימנים המעידים כי בעבר היו חיים על מאדים והאם הכוכב יכול לשמש כבסיס התיישבות עתידי לאנושות. המשימה צפויה לעלות למשלם המיסים האמריקאי 2.3 מיליארד דולר.

Curiosity (צילום: אתר רשמי של נאס"א) (צילום: באדיבות "אנשי הפרחים בישראל")
מסקרן? Curiosity רכב החלל החדש של נאס"א | צילום: באדיבות "אנשי הפרחים בישראל"

נוירו תותבות

לא, לא מדובר על ניסים, אלא על ממשק אדם - מכונה המופעלת על ידי פקודות חשמליות של המוח. תוצאות המחקר בתחום צפויות לגרום לכך שבני אדם משותקים יוכלו לשלוט על נוירו-תותבות, אלו גפיים מכניות המגיבות למחשבה האנושית ומאפשרות להם ללכת ולהשיג שליטה גופנית. המערכות הללו מפותחות גם לצרכים צבאיים ולכן ניתן להניח כי הפרויקט לא יתעכב עקב היעדר מימון.

שנת 2013

נייר אלקטרוני

עידן הנייר עומד להסתיים ובעתיד הלא רחוק צפויה מהפכה בכל הקשור לצריכת תוכן. אם עד היום התרגלנו שהתוכן מודפס ולכן הוא סטטי, בעתיד יאפשר לנו הנייר האלקטרוני (e-paper) לבחור את התכנים באמצעות הורדה מרשת האינטרנט במודל דומה לזה המתקיים בטאבלטים דוגמת הקינדל.

'העין של גאיה' – טלסקופ החלל העתידי

הטלסקופ החדש ישוגר לנבכי החלל בעוד שנתיים על ידי סוכנות החלל האירופאית במטרה לצלם את שביל החלב. הוא יכלול את המצלמה הגדולה בעולם המורכבת מ-106 חלקים שונים היוצרים את 'מערך מליון הפיקסלים' ויהיה מסוגל לצלם אזורים לא ידועים שעד היום נשארו רחוקים מעיניהם של המדענים.

במהלך המשימה הוא יצלם מעל מיליארד כוכבים שהם בערך 1%  ממספר הכוכבים בשביל החלב. בנוסף, התוכנית היא לשלוח אותו מעבר לגלקסיה שלנו וליקום הנראה (Observable Universe).

שנת 2014

טיפול גנטי במחלת הסרטן

על פי חברת BioNanomatrix בעוד שלוש שנים מהיום תוכלו לקבל מיפוי של ה-DNA במחיר של 100 דולר. פחות מהעלות של בדיקת רנטגן. למה זה טוב? במקרה ותחלו בסרטן, יוכל הרופא שלכם לקחת ביופסיה מהגידול ולהשתמש במיפוי הקוד הגנטי כדי לקבוע סיכויי החלמה וכדי לרשום לכם תרופות וטיפולים מתאימים שצפויים להיות עם אחוזי הצלחה טובים יותר. 

שנת 2015

הדפסה תלת מימדית

אמנם מדפסות תלת מימדיות כבר קיימות היום, אבל נכון ל-2011 זו זכות ששמורה לעשירים (מדפסת ביתית עולה בסביבות 15,000 דולר) או לחברות המפתחות אותן.  

עד שנת 2015 הטכנולוגיה הזו צפוייה להיכנס לכל בית במחיר שפוי. יש הטוענים כי זה יהיה הצעד הראשון בדרך למה שמכונה 'הרכבה מולקולרית'. דוגמאות ליישום של טכנולוגיה כזו אפשר למצוא בתחום המדע הבדיוני כמו משכפל המזון בסדרה 'סטארטרק'.

שנת 2016

תיירות חלל

טיסה פרטית לחלל עולה היום בחברת  Virgin Galactic כ-200,000 דולר. בעוד חמש שנים צפויות חברות נוספות כמו  Space Island, Galactic Suite, orbital Technologies להיכנס לתחום ולהציע טיסות זולות יותר וגם אירוח במלון חלל. המחיר צפוי להיות בין 10,000 דולר לטיסה הלוך ושוב ללא שהייה ועד מליון דולר לשבוע נופש במלון סובב כדור הארץ.

שנת 2017 

ריפוי פצעים בלייזר

תשכחו מתחבושות, פלסטרים וגזות. בעוד שש שנים תוכלו לרכוש עט רפואי שיאטום לכם את הפצע בצורה מושלמת בכמה שניות. כן, גם זה היה בסטארטרק  ותנחשו מי מובילים את הפיתוח של התחום? צדקתם, ישראל. צפו בסרט שהפיקה אוניברסיטת תל אביב

שנת 2019

כור היתוך גרעיני

בעיות אנרגיה? כור ההיתוך הראשון בעולם הולך ונבנה בימים אלו בצרפת כאשר הוא צפוי להתחיל פעילות בעוד שמונה שנים ולהיות בתפוקה מלאה ב-2030. הכור עצמו עובד בטמפרטורה של 150,000,000 מעלות צלסיוס ואמור לספק אנרגיה נקיה ואין סופית.

שנת 2020

מכונית חסינה מפני תאונות

חברת וולבו הבטיחה שעד שנת 2020 היא תצליח לייצר מכונית שתהיה חסינה מתאונות.

איך? עם מערכת התראה לנהג הכוללת מכ"ם, סונאר, רגשים ועוד פיתוחים טכנולוגים שיבטיחו כי במקרה של תאונה, כאשר רוב הנהגים קופאים, המכונית תדע לבלום בעצמה.

הורדת המהירות מראש על ידי אפילו ב-10 קמ"ש יכולה להפחית את שיעור התמותה במחצית מבטיחים בחברה. בהתחשב בעובדה שיותר מ -30,000 בני אדם נהרגים בארה"ב בשנה מתאונות דרכים, זו בהחלט טכנולוגיה מבורכת, בטח עבור הישראלים. 

המכונית הכי יקרה בעולם (צילום: צילום מסך)
מכונית חסינת תאונות, בישראל היא תהיה להיט (אילוסטרציה) | צילום: צילום מסך

>> אל תגלו לבעלי אייפון: 10 תכונות שיש רק במכשירי אנדרואיד