למה אתם צריכים לדעת איך לאחסן ברשת: כי זאת אחת הדרכים הטובות ביותר לגבות את כל המידע שחשוב לכם. דיסקים זה נחמד, כונן גיבוי זה גם פטנט לא רע, אבל שניהם לא יעזרו לכם במקרה של שריפה או גניבה. גיבוי על שרתים שנמצאים במקומות מרוחקים – זה כן. למעשה מדובר בסוג של שיתוף קבצים, אבל בניגוד להפצת מדיה בצורה לא חוקית, פה מדובר בדרך לגיטימית להעביר קבצים בין אנשים בצורה אינטליגנטית ונוחה.

הבעיה היא שקשה לדעת מה באמת כדאי מתוך שלל פתרונות האחסון באינטרנט – אז סיירנו קצת ברשת, בדקנו, וחזרנו עם שלוש המלצות וכמה טיפים.

כלים למשתמש הפרטי ולחברות: Box.net

אין תמונה

אחד מהשירותים הותיקים ברשת הוא זה של Box.net. בתמורה לאפס שקלים תקבלו מהם 1GB של מקום אחסון, ועוד: Box.net מאפשרת לכם לחלוק את הקבצים שלכם עם העולם – וחשוב יותר, היא מאפשרת לכם לעבוד על הקבצים יחד. אם הקמתם מיזם חדש ואתם רוצים גישה מכל מקום בעולם, תוכלו לזרוק קבצים לתיבה המשותפת שלכם ב-Box.net; כל מי שיש לו חשבון באתר יראה את התיבה המשותפת ואת הקבצים שבתוכה. השיתוף לא מסתיים שם. כל החשבונות של Box.net, כולל החופשי, כוללים אפשרות להטמעת קוד בבלוגים או אתרים. הקוד הזה יאפשר גישה לתיבה כך שתוכלו לאפשר לקוראים וללקוחות להעביר אליכם קבצים או להוריד קבצים מהתיבה שלכם.

החיסרון של החשבון החופשי הוא שהוא לא כולל בתוכו תמיכה טכנית או גישה לקבצים מהסלולר. הוא גם מגביל את גודל הקבצים ל-25 מגה לכל קובץ ומאפשר הורדה של 10GB לחודש. אם אתם משתמשים כבדים, אולי שווה לכם לשלם חמישה דולר בחודש כדי לגבל הורדה ללא הגבלה וקבצים שיכולים להגיע לגודל של 1GB. החשבונות היקרים יותר מספקים אפשרות למספר משתמשים לעשות שימוש באותו החשבון וגם להטמיע לוגו ופרטי חברה אחרים בעמוד.

הכי נוח, אבל מעט מגביל: Dropbox

אין תמונה

החברה הצעירה הזו לקחה את רעיון אחסון הקבצים צעד קדימה. אחרי ההרשמה לאתר תוכלו להוריד תוכנה שמתאימה לכל הפלטפורמות, והתוכנה תיצור לכם תיקייה במחשב שתסתנכרן מול השרת. מה זה אומר? שאתם לא צריכים להיכנס לאתר כדי להעלות את הקבצים, אתם פשוט זורקים את הקבצים שאתם רוצים לסנכרן אל תוך התיקייה הזו. אם אתם מחוברים לרשת הם יעלו ברקע, אם אתם לא מחוברים הם יסונכרנו בפעם הבאה שכן תהיו מחוברים. התוכנה גם מוסיפת אפשרות לתפריט שנפתח בלחיצה ימנית על הקובץ – תוספת שתאפשר לכם להעתיק את הקישור הישיר לקובץ, בלי הצורך להיכנס לאינטרנט.

למשתמשים ב-Dropbox יש 2GB לשימוש חופשי ונכון לרגע זה אין מגבלות אחרות או אפשרות להרחיב את השירות. אתם יכולים לחבר כמה מחשבים לאותו החשבון וכך לדאוג שהקבצים בעבודה מסונכרנים עם הקבצים שבבית. כל שינוי שנעשה בקובץ נשמר ותמיד תוכלו לחזור אחורה גם כדי לשחזר קבצים שנמחקו. שווה לחזור על הנקודה הזאת: אתם יכולים להעלות המון קבצים ואז למחוק אותם. הם לא יהיו נגישים במחשב שלכם אבל אם אי פעם תזדקקו להם תוכלו לשחזר אותם באתר.

למי שאוהב לרמות את המערכת, זה אומר שאתם יכולים לגבות 5GB של קבצים – פשוט 3GB מהם לא יהיו זמינים באותה המידה.

אין תמונה

המראה של Dropbox פחות מסוגנן מאתרים אחרים, אבל נוח לתפעול באותה המידה. גם כאן יש תיבות שניתן לחלוק עם משתמשים אחרים – אלו יופיעו באותה הצורה ששאר התיקיות מופיעות בתוך התיקייה שנמצאת על המחשב. בצורה הזו אם חבר זרק קובץ לתיבה המשותפת, הקובץ יהיה אצלכם במחשב בלי שום צורך להיכנס לרשת ולהוריד את הקובץ ידנית.

השירות של Dropbox הוא הנוח מכל השירותים שבחנו, אם כי העובדה שאי אפשר להרחיב את נפח האחסון יכולה להיות מעצבנת. מדובר במקום שניתן לגבות אליו קבצים חשובים אך עדיין לשמור על זמינותם בכל רגע כמעט.

מיקרוסופט לא נשארת מאחור: Microsoft Mesh

השירות החדש של מיקרוסופט מציע למשתמשים 5GB של אחסון. כרגע המערכת תמכה רק במחשבי PC, אבל כעת מיקרוסופט עובדת על שכלול השירות כך שגם משתמשי מק ומשתמשי סלולרי יוכלו לגשת לקבצים. שירות Mesh הוא לא רק שירות של אחסון קבצים. מדובר במערכת די משוכללת שתאפשר לכם להתחבר למחשב שלכם מרחוק ולגשת לקבצים (גם אלו שלא גיביתם) ואף להפעיל תוכנות המותקנות על המחשב.

כמו עם Dropbox, גם פה המערכת מסנכרנת תיקיות שבחרתם להפוך לחלק מה-Mesh. התיקייה תסומן בעזרת צלמית חדשה וכל המידע שנמצא בה יעלה לרשת וירד אל המכשירים האחרים שמחוברים לשירות. כל מה שצריך לעשות הוא להוריד קובץ ולהתקין תוכנה שתאפשר לסנכרן את התיקיות ולהוסיף את המחשב אל ה- Meshשלכם.

>> איך מקימים אתר אינטרנט? מדריך
כל העדכונים הכי חמים מהארץ ומהעולם ישירות לנייד
שלחו את המילה מבזק למספר 5000 ותתחילו להתעדכן