בשורה העליונה: אם יש לכם 1,800 שקל ואתם לא צריכים סוס עבודה, המדפסת הזאת היא רעיון טוב למתנה לעצמכם.
מדד הבעסה בכיס: בינוני-גבוה.

אין תמונה
CLX-3175FN

Samsung Color Laser MFP CLX-3175FN, זה שם החיבה של הבייבי הזאת, שנוהמת ומגרגרת כמו חתולה על השולחן שלי, עת אני מדפיס דף אחרי דף מתוך PDFים שמצאתי באינטרנט. פוף! פוף! כשהיא גומרת להדפיס היא מצפצפת ציפצוף חביב כזה, ממכר למדי. אז אני מדפיס עוד. להתראות, סביבה! סליחה, כדור הארץ!

המדפסת הזאת מתוארת על ידי שולחיה כמדפסת המשולבת הקטנה בעולם. בואו נבין מה זה אומר: יש לנו כאן מדפסת שיודעת להיות מכונת צילום ופקס. אם היא יודעת להיות מכונת צילום, מן הסתם היא יודעת להיות סורק. היא גדולה מדי לעמוד על השולחן באופן קבוע; אבל היא באמת לא עצומה, וזה נחמד. ואם היא לא נראית לכם קטנה, אז דעו לכם שהיא מחביאה בתוך המימדים הדי צנועים האלו גם מדפסת לייזר. בצבע. זה די קטן, ודי חמוד, מצדה. כמו כן היא יפה, וכמו שאמרתי היא מצפצפת בחן.

יש לה כמה פיצ'רים נחמדים; אהבנו במיוחד את היכולת לסרוק עמודים ישירות לתוך דיסק-און-קי.

ועכשיו לחדשות הרעות: היא עולה קרוב ל-2,000 שקל; בהנחה מיוחדת תמצאו אותה ב-1,500. זה הרבה כסף למדפסת (אתם באמת צריכים מדפסת? לא עדיף לשלוח במייל?) קצב ההדפסה שלה נחמד אבל לא מרשים; כמו כל מדפסת לייזר היא סובלת מדיליי מרגיז – כמה עשרות שניות לפעמים – לפני שהיא מתחילה להדפיס – בין אם ביקשתם ממנה להדפיס קובץ עצום או רק דף טקסט אחד. לא היינו מרוצים מאיכות ההדפסה של תמונות בשחור לבן (על ההבדל בין מדפסות בכל מה שקשור להדפסת טקסט בשחור לבן הפסקנו לעמוד; כולן ללא יוצא מן הכלל עושות עבודה טובה בתחום הזה).

קודם אמרנו שלום לכדור הארץ, וצריך לזכור שמדפסות הן, מבחינת הסביבה, מין תוספת למחשב שמאפשרת לו לזהם: לבזבז נייר, להציף את הסביבה בדיו. זאת הסיבה שחברות שמייצרות מדפסות, במיוחד מדפסות שהופכות את זיהום הסביבה לעניין כל כך סקסי, משתדלות לשמור על חזות ירוקה. במדפסת הזאת, 15% מהחומרים ניתנים למיחזור; לסמסונג יש גם איזה מיזם מחזור של טונרים, אולי החלק הכי מזהם במדפסת. בין אם זה green-wash או דאגה אמיתית לכדור שלנו – אתם תחליטו.


עוד ב-makoדיגיטל:

כמה ג'יגה אפשר לדחוס לאייפון? 

איך שומרים על מידע לנצח? 

איך משתמשים בטוויטר? 

ולמה זה כל-כך מסובך לנקות את המחשב?