בשורה העליונה: מוצלח יותר מה-N96.
מדד הבאסה בכיס: בגדול, באסה. בקטן – זה זול יותר מ-N96.

שוק הסלולר בישראל מציע מגוון מכשירים מתקדמים שמציעים כמעט את אותן תכונות, ולפעמים גם את אותו העיצוב, מה שגורם ללקוחות בלבול רב. הלקוח הממוצע עומד מול מכשיר מסוים ולא ממש יודע להבדיל במה הוא שונה מזה שעומד לידו. ה-N85 הוא ללא ספק המבלבל ביותר שהושק בישראל: הוא מציע כמעט את אותן התכונות שמציע ה-N96 של נוקיה ואם זה לא מספיק, הוא גם דומה לו שתי טיפות מים. השוני המרכזי מגיע במחיר: ה-N85 זול בהרבה. אז בעצם למה לשלם הרבה שאפשר לקבל את אותו הדבר בפחות כסף? לקחנו את ה-N85 לסיבוב, כדי לראות האם באמת בסופו של דבר זול לא עולה ביוקר.

נוקיה N85
נוקיה N85 | יח``צ:

מבחן העיצוב והסאונד

כמו כל המכשירים בקטלוג החדש של נוקיה, גם ה-N85 החדש הוא שחור. לא סתם שחור. מבריק. לעומת ה-N96 המפלצתי, ה-N85 פשוט קטנטן: הוא בגודל סטנדרטי לטלפון סלולרי ללא כל מיני טריקים מיותרים. המקשים לא נותנים הרגשה יוקרתית, ולאחר שימוש רב במכשיר המכסה האחורי החליט לרקוד וסירב להישאר קבוע, אבל חוץ מזה הכול בסדר. מסך המכשיר מציג תמונה חדה במיוחד בתאורת פנים, אך לא מתפקד טוב מול שמש ישירה. הסליידר הדו-כיווני מאפשר שימוש נחמד בכפתורי נגן המולטימדיה ובגלישה.

השמע באפרכסת הטלפון איכותי ולא נתקלתי בבעיות דיבור או קליטה. שיחות הווידיאו היו ונשארו כגימיק מפוקסל במכשירי הדור השלישי, וכרגע זה נראה ככה גם על ה-N85. הרמקולים הסטריאופוניים מספקים שמע באיכות ועוצמה גבוהים. הרמקול תפקד באופן משביע רצון – גם בזמן נהיגה, עם רוח מהחלונות הפתוחים, הצלחתי לשמוע ושמעו אותי היטב.

נוקיה N85
N85, מבט נוסף | צילום:

המערכת המותקנת על הנוקיה N85 היא סימביאן 9.3, שמוכרת בתור מערכת הפעלה פתוחה המאפשרת התקנת יישומי צד שלישי של כל מאן דהו. הגרסה הזאת היא הנוחה ביותר בה נתקלתי במכשירי נוקיה לאחרונה, והיא הופכת את גם את החיים של משתמשים חדשים בנוקיה לפשוטים. נוקיה, שאפו על השיפור.

מבחן המולטימדיה

מצלמה: 5 מגה פיקסל עם עדשת קרל זייס, הידועים באיכות מובחרת של עדשות. המצלמההתגלתה כמצלמה מוצלחת בתנאי תאורה טובים, והפיקה תמונות שלא יביישו גם מצלמה דיגיטלית רגילה. לעומת זאת בתנאי תאורה קשים (פאב למשל), היא לא מאוד מסתדרת ומפיקה תמונות עם גרעיניות מסוימת.

וידיאו: במידה ותגדירו למצלמה איכות גבוהה, תקבלו סרטון באיכות גבוהה לצפייה גם על מסך הטלוויזיה – זאת בעזרת החיבור לטלוויזיה המובנה במכשיר (קיים כבל תואם בערכה). ממשק המצלמה פשוט מאוד לתפעול ודומה לזה הקיים במכשירים הקודמים של החברה. נקודה חיובית נוספת לממשק היא האפשרות המהירה להעלות את התמונות שצילמתם לאתרי שיתוף תמונות.

נגן המדיה: עובד סבבה, ומאפשר סידור של קבצים לפי שם, אמן, אלבום, סוג ועוד. בנוסף, לראשונה במכשירי נוקיה שהגיעו לארץ, קיים במכשיר גם משדר FM, שמאפשר לשדר את המדיה מהמכשיר אל מערכת הרדיו ברכב. זה נשמע מגניב אבל מתפקד קצת פחות: הטווח לא הצטיין והשמע לא איכותי כמו חיבור חוטי למערכת. חיבור האוזניות הקיים במכשיר הוא סטנדרטי (מאפשר לחבר אוזניות רגילות); הסאונד באוזניות המצורפות לא הדהים, אך באוזניות אחרות המכשיר לא אכזב.

התקן ה-GPS: מהיר במציאת לוויינים, ועל המכשיר מגיעה מותקנת תוכנת הניווט של חברת פרטנר. ה-Wi-Fi בתדר b/g פועל מעולה במציאת רשתות, והגדרת חיבור לרשת אורכת מספר שניות.

נוקיה N85
N85. ימי הסליידר לא תמו | יח``צ:

מבחן העסקים

בעוד סדרת ה-N של נוקיה מתהדרת ביכולות מולטימדיה רבות, סדרת ה-E של החברה היא זאת שמתמחה ביכולות עסקיות. למרות זאת, היכולות של ה-N85 לא נופלות מאלה של ה-E66 – העסקי של נוקיה – כך שלדוגמה אין בעיה להשתמש בשירות ה-Exchange של מיקרוסופט, או לחילופין לסנכרן עם שרתי דואר IMAP ו-POP3. סנכרון גם מול Outlook עובד טוב, תודות לתוכנת ה-PC Suite המצורפת שהתגלתה כנוחה במיוחד.

שורה תחתונה

לאחרונה אנו רואים יותר ויותר מכשירי מגע בשוק הסלולר בעוד הסלולרים ה"רגילים" נעלמים מהקטלוגים של החברות. ה-N85 הוא מין תזכורת מבית נוקיה שהסליידר הרגיל עדיין לא מת ולמי שלא מחבב את המגע, יש פתרון בדמות ה-N85 שמציע את כל האפשרויות באריזה קטנה ושחורה. ה-N85 הוא הפתרון הטוב ביותר למשתמשים שביקשו לקנות את ה-N96 אך נתקלו בתג מחיר כבד במיוחד. מה גם שהוא מתגלה כקניה מוצלחת למשתמשים שה-8 ג'יגה שמגיעים בערכת ה-N85 מספיקים להם ולא צריכים מסך ענקי ועיצוב גרנדיוזי. לסיכום, לאחר בדיקה ארוכה מתברר שה-N85 לא מחדש עם שום פיצ'ר חדש, אבל עושה את כל מה שהוא מבטיח בצורה לא רעה בכלל.

מחיר: 89 שקלים לחודש למשך 36 חודשים לפני סבסוד. במידה ותדברו מעל 99 שקל תשלמו 59 שקלים ובמידה ותדברו מעל 200 שקלים בחודש תשלמו על המכשיר 29 שקלים לחודש בלבד.

ציון: 8.5