אז ככה זה עובד: כשאת בת 5, ההורים שלך מכריחים אותך להיות החברה הכי טובה של השכנה מלמטה כדי שתוכלו ללכת יד ביד לבית הספר. כשאת בת 12, יש לך חבורה של בנות עם ניצנים שרוקדות סלואו מגוחך בערבי כיתה ומצחקקות כשמישהו מושך להן בצמה. כשאת בת 18, את מוקפת בכל החבר'ה מהתיכון. כשאת בצבא, את מוקפת בקצינים חרמנים שנותנים לך פקודות (5 שניות את יורדת!) כך שעד גיל 24, כבר יש לך מעגל סגור של חברים. אלה הם למעשה גרורות ממסגרות קודמות: שתי חברות טובות מהילדות, אחת מהתיכון, אחת מהצבא, זאת שהעתקת ממנה בלימודים והיזיז מתקופת הפאנק. אבל אז, הן מתחתנות או מביאות ילדים או סתם מגדלות תחת ומשעממות את הצורה ואת תוהה: "האם זהו עתיד חברותיי?"

בצעד אמיץ, את מחליטה שזה הזמן לחברות חדשות. כאלה שידברו בשפה שלך, יבינו אותך, ירצו את הדברים שאת רוצה (רק לא את הגברים) ויעוררו את חייך מחדש. איך עושים את זה? אנחנו עוזרות: קבלי רשימה של הצעות להכיר חברות חדשות מבלי להיחשב סטוקרית מלאת בוז.

חוג חברתי
מה מעניין אותך ללמוד? תפירה? סריגה? סדנת כתיבה? אירובי? סטריפטיז? חוג בשעות הפנאי הוא מקום נפלא להכיר אנשים חדשים. מכנה משותף אחד כבר יש לכן, גם אם זה מקרמה מחורבן (לא שאנחנו שופטות, חלילה). את אפילו לא חייבת להיות חברותית במיוחד כדי להשיג חברה במקום כזה. את רק צריכה לבוא כל שבוע, ביום חמישי ב-19:00 והופ, יש לך כבר "אחות לשעות הפנאי". מה גם, שבסוף הקורס, לא רק שהעשרת את החוג החברתי שלך, אלא גם הצלחת לסרוג משהו שנראה כמו צעיף לעכבר.

התנדבות
יש כל כך הרבה עמותות בארץ שהגיע הזמן שתדעי: עמותה זה ה-מקום להעשיר את הסביבה שלך. והאמיני לנו, אחוז העמותות הפמיניסטיות ובעלות אג'נדה הנשית הוא כל כך גבוה, כך שלא תישארי בודדה לעולם. מה את צריכה לעשות? להתקשר לכל עמותה שמעוררת לך את מיצי הקיבה, להציג את עצמך ולשאול כיצד את יכולה לתרום לארגון. בתמורה לבגדים שתמסרי, התמיכה הנפשית שתעניקי וקידום מעמד האישה, גם תרכשי לעצמך חבורה של בנות מחבקות שיעריכו אותך. היי, אפילו את תאהבי את עצמך יותר בסוף היום, כי את יודעת מה אומרת – כשאת נותנת, את גם מקבלת.

צ'טים ופורומים
בימינו, האינטרנט מציע אינספור פתרונות לאדם הממוצע. רווקה? בואי תבחרי לך חתן. סקרנית? בואי תיכנסי לוויקיפדיה. משועממת? תראי עוד פרק של "דוסון קריק". כך שאין שום סיבה שלא תמצאי שם חברות. הדרך הטובה ביותר היא פורומים. למה? ובכן, תחשבי על תחום שמעניין אותך. נניח – "בודדים ברשת". בעולם הרשת, תוכלי ודאי למצוא לא מעט בודדים שגם כותבים על זה. תתחילו לדבר, וירטואלית. תעברו לטלפון ואחר כך אולי תעברו לקפה, לשיחות נוסח "גלולות או חבל – בעד ונגד". אנחנו יכולים לומר בוודאות גמורה שפורום הוא כמו כת. הוא שואב אותך פנימה ולפני שתספיקי להציע חברות למישהי, כבר תצטרכי להכין קיש גבינה למפגש הקבוצתי.

עבודה
לכאורה נשמע הכי פשוט. מסגרת העבודה היא קרקע פורייה לפיתוח הקשר האישי. מספיק שתחלקו צהריים פעם אחת ותגלו ששתיכן חולות על הקציצות בקפיטריה והנה, רקמתן לעצמכן קשר אמיץ. עם זאת, הטוויסט בסיפור הוא שלא כולן מחפשות חברות חדשות כמוך, כך שאת עלולה להתפרש מעט עלוקתית. זה לא אומר שזה לא אפשרי, זה רק אומר שאת צריכה להיות מאוד מחוכמת ועדינה בנושא. חברה מהעבודה זה קצת כמו לשכב עם המעסיק שלך – אם זה ייגמר לא טוב, את די אבודה.

פייסבוק
איך אפשר בלי? מדובר במדיום האידיאלי לחידוש קשרים עם אנשים מהעבר. ההזדמנות המעולה להיזכר במישהי שלא שמת עליה בתיכון כי כולם צחקו עליה שהיא משתינה בלילות, אבל את אף פעם לא האמנת לסיפור הזה. אם את ממש מחפשת, את גם יכולה סתם ליפול על מישהי אלמונית שנראית לך נחמדה ולהציע לך חברות. טוב, האמת שאת לא יכולה ומוטב שלא תעשי את זה. לעולם.

תעשי את זה בשלישייה
מאוד פשוט: קחי לך חברה שאת לא ממש מחבבת ותגנבי לה את החברה הכי טובה, זאת שאת דווקא כן אוהבת אבל זאת שאת לא אוהבת לא נתנה לך. תעשי זאת בעדינות ובתחכום נשי: צאו ביחד לקפה וכשההיא הולכת לשירותים, נצלי את ההזדמנות לשבות אותה בקסמייך. זה קצת כמו משחק מקדים. פתי אותה בשיחה מגניבה, תראי לה שאתן אוהבות את אותו הדבר ותיזמי מחויבות. ("מה? את גם אוהבת את אביתר בנאי? אז יאללה בואי. אסנת אף פעם לא רוצה לבוא איתי"). היתרון של השיטה הזאת היא שאת יודעת שזאת חברה מבית טוב ולא אחת שאספת מהרחוב שתביא מחלות הביתה.