מתי כדאי להתנשק, לשכב או להעלות תמונה זוגית? האמת שזה בכלל לא משנה. התשובות לשאלות האלה דינמיות, אבל מה שנשאר יציב הוא הצורך שלנו בחוקים. מחקר שנערך לאחרונה בבריטניה בקרב 2,000 נשאלים בגילאי 16-34, הגדיר את הכללים הכי מעודכנים של עולם הדייטינג המקוון, המתקיים בפייסבוק, בטינדר, באוקייקיופיד, באינסטגרם ובשלל אפליקציות חברתיות. גם אנחנו מתעסקים בזה לא מעט ואפילו כתבנו קוד האתי לדייטים ובדקנו את המדריכים הוותיקים של "עשה ואל תעשה" בענייני אהבה, ונראה שהאמת נמצאת איפשהו באמצע. אבל כדי להגדיל את הסיכויים שלכם למצוא אהבה ברשת, הנה תוצאות המחקר, שכדאי שתכירו

מתי כדאי להתנשק?

רק אחרי הדייט השלישי

 

מתי כדאי לשכב?

רק אחרי הדייט החמישי

 

מתי כדאי להציע חברות בפייסבוק?

רק אחרי שמונה ימים של התכתבויות בכל אפיק שהוא לא פייסבוק

 

מה זה אומר שהוא או היא עונים מהר להודעות?

זה אומר שהם מעוניינים, אבל להוטים מידי

 

מה הטווח המומלץ בין שיחה לשיחה בהודעות?

שלוש שעות

 

"רוב האנשים מחפשים אהבה ברשת", אומרת החוקרת אנאבלה נייטס, שהובילה את המחקר. "החיפוש אונליין הופך את החוקים הקלאסיים ללא רלוונטים, ונדמה שהחיפוש הנוכחי הרבה יותר קשה. אנחנו כבר לא מדברים על כללי חיזור שכוללים פרחים ושוקולדים, אלא על עולם של מסרים ישירים, תמונות אינטימיות וסטוקינג אחד אחרי השני".

לדבריה של נייטס, פייסבוק הוא המקום הפופולרי ביותר עבור אנשים לחפש בו בני זוג, אפילו יותר מטינדר. "רווקים ורווקות משתמשים בטקטיקות ואסטרטגיות חדשות כדי לתפוס את השותף המושלם", היא מסבירה. "בפייסבוק, שיטת החיזור עובדת כך; ראשית, אם מצאת מישהו שנראה לך נחמד, לאחר תקופה של עשרה ימים בהם הצצת לחשבון הפייסבוק של האדם ווידאת שהוא פנוי, ניתן לשלוח הודעה. לאחר שבעה ימים של התכתבויות קלילות, ניתן לבקש מספר טלפון ולקבוע דייט".

לנו זה נשמע יותר כמו עשר דקות עד ששלחת הודעה, ועוד שבע דקות עד שהצעת לצאת דייט, אבל אולי כדי שניקח את העצות של נייטס וננסה ליישם. "דבר נוסף שקורה היום, הוא החיפוש בגוגל שאנשים עושים אחד על השני לפני שהם יוצאים", היא מוסיפה, "ובנוסף אנשים חשים שיהיה להם היום יותר קל לצאת עם סלב או כוכב רשת מאשר בעבר, בגלל הנגישות".

התמונה לא כזו וורודה כמובן ויש גם צדדים שליליים לנגישות שמתאפשרת מהרשת. יותר מרבע מהנשאלים, 27 אחוזים ליתר דיוק, הודו כי יבטלו דייט או ינתקו קשר עם בן או בת זוג פוטנציאליים - בגלל פוסטים שהם פירסמו בפייסבוק. סיבה נוספת לקטיעה מוקדמת של מערכות יחסים פוטנציאליות היא הדיבור על אקסים, שאיכשהו ממשיך להיות נושא עיקרי בשיחה, כאילו חסרים דברים לדבר עליהם. כן, אפשר לדבר על הקשרים הקודמים שלכם, אבל אל תהפכו את זה למרכז. עוד נתון לא משמח במיוחד, היה שאחד מכל שישה נשאלים העיד כי סירב לצאת לדייט עם אדם כלשהו רק כי היה לו קול מעצבן בטלפון.

אבל, אחרי הכל אנחנו יודעים שהדברים האלה לא ימנעו מכם להמשיך לחפש את אהובתכם או אהובכם ברשת. אחרי שאתם מוצאים אותם, זכרו שהזמן הסביר לפרסום תמונה משותפת ברשתות החברתיות הוא אחרי תשעה דייטים, ורק אחרי 27 ימים בהם אתם נמצאים בקשר ברור ובלעדי (אם זה מה שבחרתם), מותר לכם לשנות ל"אין א ריליישנשיפ".

עוד ב-mako דייטינג:

ד"ר עדינה תמיר עושה סקס בגיל 88 כמו בגיל 20