מכירים את הזוגות שנראים אותו דבר? עכשיו מתברר שהם גם אוהבים לאכול אותו דבר: מחקר חדש ומעניין הראה כי זוגות המצויים בקשר רומנטי ארוך טווח מחזיקים באותן העדפות קולינריות, כלומר אוהבים לאכול אותם דברים ולהריח אותם ריחות.

אנחנו מכירים את הקטע של דמיון בין בני זוג בעיקר בהיבט החיצוני או הבריאותי; למשל, זוגות צעירים נוטים להיות דומים במצב הבריאותי שלהם, ודמיון של תווי פנים בין בני זוג נוצר עקב שימוש באותם שרירי פנים. זאת למעשה תוצאה של חיקוי של בן או בת הזוג באופן בלתי מכוון. בסדר, אז לא נפלתם מהכיסא וידוע שזוגות אוהבים הולכים ו"מתמזגים" אחד לתוך השני, אבל החדשות הן שככל הנראה דברים זזים גם *בתוך* הגוף.

מחקר חדש שהתפרסם לאחרונה במגזין האוכל "אפטיט" גילה תופעה מעניינת שמתרחשת אצל זוגות אוהבים לאורך זמן. על פי הממצאים, בני הזוג מפתחים טעם זהה באוכל - דבר שהולך וגובר ככל שהם שוהים ביחד.

המחקר, שנערך בקרב 100 זוגות שנמצאים יחד בין שלושה חודשים ל-45 שנה, נוהל בשיתוף פעולה על ידי חוקרים פולנים וגרמנים. במחקר נבחנו בני הזוג על פי פרמטרים של העדפות קולינריות - תגובותיהם לטעמים ולריחות של מזון. ראשית, נתבקשו בני הזוג להריח בנפרד ריחות שונים, ואז לדרג אותם. הם הריחו ריחות של ורדים, אקליפטוס, בשר מעושן ואפילו עור. לאחר מכן התיזו החוקרים טעמים על הלשון של הנבחנים, ביניהם מתוק, מלוח, חמוץ וחריף. הם נתבקשו לדרגם בשנית והחוקרים ערכו שקלול של הממצאים.

מתברר, שככל שהזוגות היו זמן רב יותר יחד, הסיכוי שהם יחלקו את אותן העדפות קולינריות הכוללות טעם וריח – עלה. מעניין היה לגלות כי למידת האושר והאהבה של הזוגות בתוך הקשר, לא לא הייתה השפעה כלל על ההעדפות המשותפות - אלא רק למשך הזמן שלהם ביחד. בסוף מתרגלים להכל כנראה.

לאכול בצל (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
אויבן המושבע של הנשיקות הצרפתיות, אבל אולי אתם אוהבים אותו - ביחד | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

וכמו בכל מחקר אקדמי טוב, הנה מגיע שלב הערעורים. האם במקום לחשוב שנוצר שינוי בהעדפות הקולינריות, יכול להיות שהזוגות "הגיעו ככה מהבית?". למשל, קיים הסבר שטוען כי בני זוג עם טעם זהה יימשכו אחד לשני מלכתחילה, כלומר, זה הטבע שגורם למשיכה ביולוגית חזקה, וזאת כדי למנוע מחלות גנטיות. במילה אחת - אבולוציה.

עוד נאמר כי מחקרי עבר הראו שבני זוג שאוכלים בבית ביחד פעמים רבות, ככל הנראה יאכלו מאכלים דומים או זהים. ההסבר הוא שלחלוק אווירה והרגלים ולעשות זאת לאורך זמן, גורמים לבני הזוג חשיפה לגירויים דומים של חושי הריח והטעם, ומכאן מתחזקות ההעדפות הדומות שלהם. מה המסקנה שלנו מכל הסיפור? מה שלא יהיה, תבחרו בני זוג שלא אוהבים כוסברה. אין דבר יותר גרוע מלהפוך לאוהבי הירק המזעזע הזה.