רשתות חברתיות

1. נקו את המרחב האינטרנטי שלכם. אל תהססו לחסום אנשים. חסימה היא כלי חיובי ויעיל שיש להשתמש בו יותר. מלבד חסימה אפשר גם סתם להסיר עוקב (במקרה של תכנים משעממים או מטרגרים), ואם לא נעים כי מכירים – השתיקו. פיד נקי, לב נקי.

2. לאף אחד כבר אין כוח לאיחולי מזל טוב ברשתות החברתיות. כתבו פוסט אחד שירכז את האיחולים כדי שנוכל להפסיק עם אכילת הראש סותמת הפיד הזאת.

3. שלחתם הודעה על ההדסטארט שלכם? יופי, מספיק. אל תשלחו עוד אחת. אנשים הם לא הארנק שלכם, אל תעמידו אותם במצב לא נעים.

4. לא לגיטימי בשום מצב: לבקש מאנשים לעשות שֶר לפוסט או לפרויקט מימון ההמונים שלכם, גם אם הם תרמו. הפרסונה האינטרנטית שלנו חשובה לנו יותר מחמישים השקלים ששמנו על ההדסטארט שלכם.

5. הפכתם לאינפלואנסרים? ברכות. עכשיו תכבדו את עצמכם: לא כל שת"פ הוא לגיטימי ולא כל קפה שאתם שותים חייב להיות ממומן.

6. גם אם אתם לא צמחוניים, תמונות של בשר ברשתות החברתיות הן כבר על סף גסות הרוח. יש לכם לפחות טבעוני/צמחוני אחד במעגל העוקבים שרואה את האסאדו שלכם ורוצה להקיא, שחררו. ולא, זה לא טרור טבעוני כשאתם אלו עם התמונות של הפרות המתות.

7. אם אף אחד לא הגיע ליום ההולדת המושקע של הילד שלכם, דברו עם הגורמים הפדגוגיים הרלוונטיים בבית הספר. אולי שווה גם לשקול טיפול רגשי להתמודדות עם טראומות חברתיות. מה שבטוח לא צריך זה לכתוב על זה פוסט. זה מבייש. כן, גם (ובמיוחד) אם הפוסט מגיע ל"הצינור" ומביא איתו מאות זרים שלהוטים לשמח ילד קטן.

וואטסאפ

8. איך תדעו אם ההודעה הקולית שאתם שולחים לגיטימית או לא? אם בתחילתה אתה מרגיש צורך לומר "סליחה שאני מקליט" – אל תקליט. אם מדובר באדם שמעולם לא שוחחת איתו לפני כן ואין ביניכם שום קרבה – אל תקליטי. הודעות קוליות דורשות חברות ממעגל שני ומעלה או יחסים מקצועיים מתמשכים ונעימים. כל היתר יקללו אתכם בלב.

9. בעת פניית וואטסאפ לאדם שאינו חבר, בעניין מקצועי ותכליתי בלבד, אין צורך ב"מה קורה?" והמתנה שיענה. זה אולי נראה כמו נימוס, אבל זה לא מותאם מדיום. תכתבו באופן מיידי (ומנומס, כמובן) מה אתם רוצים, ממש כמו שאתם עושים באימייל.

10. כן, לעזוב קבוצת וואטסאפ בזעם הופך אתכם ליצורים. זה בסדר להיות יצורים לפעמים.

11. כל הקבוצות על "השתק לשנה", תמיד. רק מנכ"לית הוט נהנית מה"טינג טינג טינג".

12. אל תשלחו לעובדים שלכם וואטסאפים מחוץ לשעות העבודה. הודעות וואטסאפ מציקות גם כשלא מחוייבים לענות עליהן באותו הרגע, הניחו לנו.

13. אם לא ענו לכם על וואטסאפ אל תשלחו סימן שאלה בודד. אפשר לתזכר באופן מנומס – וגם זה, כאמור, בשעות העבודה בלבד.

שיחות

14. יש פעמים שבהן לא לגיטימי לדבר בטלפון על ספיקר, ללא אוזניות, במרחב שכולל עוד אנשים, והפעמים האלו הן תמיד.

15. קלישאה, אבל כזאת שתיכתב בכל זאת: לא מתקשרים לאנשים בלי הודעה מקדימה. אנחנו לא בג'ונגל.

16. לא מחזיקים אנשים על ממתינה. חוזרים אליהם אחר כך.

17. שיחות מכירה/שיווק/בחירות שלא מזדהות ככאלו במשפט הראשון בשיחה, ראויות לניתוק בפרצוף.

דייטינג

18. אם היה לכם מאץ' באפליקציית היכרויות ואחרי עשרה ימים עדיין לא שלחתם את ההודעה הראשונה – תוותרו. אין דרך שבה המסר לא יהיה "הגעתי אלייך אחרונה אבל אני כאן כדי להתפשר".

19. אל תהיו טהרנים – אם היה דייט אחד לא מוצלח ונטול מגע, זה ממש בסדר לסיים את זה בגוסטינג. אבל אם שכבתם – תגידו שלום יפה. בואו נהיה בני אדם.

20. זה בסדר לקחת חודש להתארגנות, אבל אחרי זה כבר ממש עדיף לשחרר את הנטפליקס של האקס.

21. היא הודיעה שאיננה מעוניינת בעוד דייט? אף פעם אל תדרוש בדיעבד מחצית מסכום החשבון. או שתתחלקו מראש או שתספגו את שישים השקלים האלו, אל תהיו עלובים.

22. סבירות של 99.9% שהאישה הזרה הזאת לא מעוניינת בתמונה של איבר המין שלכם כרגע.

23. ובכלל, אל תשלחו לאף אישה באפליקציית היכרויות הודעה שלא הייתם מוכנים שאמא שלכם תראה.

24. לפסול דייט עם מישהו כי אין לו רכב זה גם אנכרוניסטי וגם לא אקולוגי וגם לא פמיניסטי.

הלכות שיימינג

25. כמה שאלות שכדאי לשאול את עצמכם לפני שאתם פוצחים בשיימינג: האם תרצו לפרסם את הפוסט הזה גם בעוד שבוע? האם איום בתביעה יגרום לכם להוריד אותו? האם יש עוד אנשים מלבדכם שנפגעו מהאיש/תופעה/ארגון? האם תהיו שלמים עם עצמכם אם האדם הזה יאבד את פרנסתו?

אם התשובה לפחות לשלוש מהשאלות היא כן – לכו על זה.

26. מצטרפים לשיימינג פעיל? בסדר גמור, אבל גם כאן כדאי לשמור על צלם אנוש: אם שניים לפניך צרחו כבר את אותו הדבר - אל תהיה השלישי. שימו לב מתי ההתלהמות היא לשם ההתלהמות.

27. זכרו: יש דעות שצריכות להישאר בפורומים מצומצמים של קולגות וחברים. למשל, אתם פובליציסטים אשכנזיים ב"הארץ" שחשים מיצוי מהעיסוק בפרשת ילדי תימן? נסו להשאיר את זה בקבוצת הוואטסאפ המשרדית.

אתיקת צרות עין

28. התעשרתם בפתאומיות ועכשיו אתם מיליונרים? איבדתם זכות להתלונן, על כל דבר, לשנה שלמה – וגם אחריה, לפחות בכל מה שקשור לכסף או רכוש.

29. חבריכם התעשרו בפתאומיות ועכשיו הם מיליונרים? שורף, כן, אבל שמרו את הקנאה לעצמכם.

30. וזכרו: הם לא חייבים לכם כלום.

31. מותר לרדת על מסיבות הייטק. זה שמדובר בכסף פרטי לא הופך את זה לפחות וולגרי.

32. אבל! אל תשנאו הייטקיסטים. תשנאו את השיטה. ממש כמו שלא כדאי לשנוא גברים, רק את הפטריארכיה.

33. מותר לקנא בחברים, אך יש להסוות זאת על ידי פרגון מוגזם. גודל ההרמה צריך להיות ביחס הפוך לגודל הקנאה.

נותני שירות

34. אתם לא חייבים לרדת למטה כדי לקחת את החבילה מהשליח, אבל אם מתאפשר לכם זה נחמד.

35. אם השליח של החבילה מסין או ממשק חביביאן לא מוצא את הכניסה של הבית, ונכנס לשוב ושוב לכניסה ב' או לכיתה ג' שתיים בבית הספר היסודי ממול, זה יהיה נחמד אם במקום להסביר לו בצרחות איך להגיע, פשוט תרדו למטה.

36. טיפ למלצרית: 15%, לשליח: טיפ קבוע, אין צורך באחוזים מסכום המשלוח. ואחת ולתמיד: אם יש דמי משלוח ולא מדובר ביום גשום במיוחד, אין חובת טיפ. מספיק עם זה.

37. עדיף לא להיות בבית כשהעוזרת שלכם שם. אבל אם בכל זאת אתם שם – אל תעמדו לה על הראש. זה בסדר לתת דגשים שחשובים לכם, אבל לא לפקח על כל רגע שלה בבית. שכרתם מנקה, לא קניתם עבד.

38. תנו לעוזרת שלכם מתנת חג שהייתם שמחים לקבל בעצמכם. כסף, נגיד.

יחסים בין-אישיים

39. בוויכוח הנצחי על המזגן, אנשים שחם להם יקבלו עדיפות. אבל אין צורך לרדת מ-22 מעלות.

40. ג'וינטים וסיגריות מעשנים רק בחוץ. וייפינג – לבקש את הסכמת הנוכחים, ואם לא מתאים, לצאת החוצה.

41. אין צורך לפתוח בשיחה עם ילדים במרחב הציבורי. ברור שאתם אנשים חמודים וטובים, אבל אתם יודעים כמה דוקו קריים בנטפליקס ההורים של הילדים האלו ראו?

42. ילד מציק לכם? אם הוא מתחת לגיל שש – פנו להוריו. מעל גיל שש – העירו לילד פעם אחת ואם זה לא עוזר פנו להוריו. ובכל מקרה, לא מאיימים על ילדים זרים, אתם לא ליברמן. לאיים על הילדים שלכם זה בסדר, אגב.

43. פנו לאנשים בלשון הפניה המגדרית שהם מבקשים מכם. מותר להתבלבל לפעמים, כולנו בני אדם, אבל תשתדלו שזה לא יקרה יותר מפעמיים.

היגיינה ובריאות

44. אם נקבע לך טיפול קוסמטי או רפואי באזורים אינטימיים, עדיף לחזור הביתה ולהתקלח לפני. אם לא הספקת, אפשר לפחות להתנצל.

45. אין מניעה מלהמשיך ללבוש את בגדי הספורט לאחר אימון פילאטיס או יוגה עדינה. אבל אם מדובר באימון אגרסיבי ואתם מצחינים מזיעה, תהיו נחמדים ותחסכו את זה מהסביבה.

46. מאז הקורונה לא מקובל יותר לתת לילד נורופן ולשלוח אותו לגן. בואו נרחיב את הכלל גם לכינים.

47. אל תלכו לעבודה חולים. העבודה שלכם לא עד כדי כך חשובה.

נימוס בסיסי

48. שמרו על צלם אנוש באופן שבו אתם רוכבים על קורקינטים, בשבילים שאתם רוכבים עליהם ובמקומות שאתם משאירים אותם אחרי זה. ולמקרה שתהיתם, התשובה היא כן: כולם שונאים אתכם.

49. שקית הזבל שלכם צריכה להיכנס לתוך פח ירוק בגודל מתאים ולא לסתום פח רחוב קטן.

50. נכנסתם לרכב ואתם מפנים מקום חנייה לאדם שממתין? אתם לא צריכים להילחץ, אבל זה גם לא הזמן לשיחת טלפון, סיגריה וקנדי קראש. פנו את החנייה.

51. זקוקים לשירותיו המקצועיים של אדם? אם הוא לא בן משפחה גרעינית או חבר ממעגל ראשון, לא לגיטימי לבקש את זה בלי תשלום. אם הוא יציע הנחה, אפשר לקבל אותה. אבל אלא אם הצלתם מישהו ממוות, אף אחד לא חייב לכם טובות בחינם.

52. הומור שחור ליד אדם שחווה אובדן או מחלה קשה – לגיטימי אם הוא זה שזורק את הבדיחה הראשונה. אם לא, תתאפקו לפחות חודש.

53. אסון שקרה לחבר לא מבטל את הזכות שלכם להתלונן על שטויות, אבל נסו לשמור על קצת טאקט ופרופורציות. אבל כן, מותר להגיד שחיפוש החנייה היה שואה, אלא אם מדובר בערב "זיכרון בסלון".