1. המאפה הכי טוב: אישטבח
מאז שגילינו את המקום הקטן והנפלא הזה בשוק מחנה יהודה הירושלמי אנחנו לא מפסיקים להמליץ עליו. המאפה הסורי-כורדי הקרוי שמבורכ, בצק ממולא בשר הנאפה בטאבון, הוא מבחינתנו יציאת השנה בכל הנוגע לאוכל רחוב אתני. עבור חובבי הבשר והמאפים המקום הזה הוא גן עדן קטן - מילויים כמו קבב, אסאדו ותבשיל עגל בתוך בצק חלומי שכיף לשדך לו רטבים מיוחדים שמוגשים במקום. בקיצור, הברקה.
בירושלים. השקמה 1, פתוח בא'-ה' מ-12:00 בצהריים עד אחרון הסועדים, ובמוצ"ש אחרי צאת השבת. 02-6232997
2. חוף הרחצה הכי טוב: חוף ריווירה באשדוד
החול רך, הנוף אינסופי, ויש שירותי הצלה, סככות צל, פחים בכל פינה, מקלחות ושירותים. שילוב בין טבע מעולה לכל מה שבני אדם יכולים לעשות כדי להפוך את הרחצה בים לנוחה ונעימה - זה מה שהופך את החוף באשדוד למוצלח. בעלי מוגבלויות יכולים להגיע עד לקו המים בשביל גישה מיוחד שבקצהו סככת צל. רוחצים אנרגטיים ימצאו שער כדורגל חופים, מתקני כושר ומתקני שעשועים לילדים. לא פחות חשוב: החניה והכניסה לחוף בחינם.
3. המלון הבוטיק הכי טוב לאוהבי תרבות: אלמא
הכוכב החדש בתחום המלונאות בארץ הוא מלון הבוטיק אלמא בזכרון יעקב. המלון, שהקונספט שלו הוא שילוב בין אירוח לאמנות, שוכן במבנה מפורסם, בעל חזית גלית ומיוחדת, נקודת ציון ארוכת שנים לכל מי שנוסע על כביש החוף. הבניין שימש כבית הבראה, ובמשך שנים נסגר ועמד ריק, עד שפטרונית ואספנית האמנות לילי אלשטיין קנתה אותו והפכה אותו לפנינה שהוא היום. החדרים משקיפים אל נוף ארץ ישראלי קלאסי, של ים ושדות ירוקים ובמלון גם גנים ובריכות השחייה, ספא מושקע, מסעדת גורמה, גלריות לאמנות ושני אולמות למופעים – אחד קטן, המיועד למופעי רוק אינטימיים, ואודיטוריום הגדול, שהאקוסטיקה שלו היא מהמתקדמות שיש, ובו נערכים קונצרטים. החדר הכי בסיסי כאן עולה באמצע השבוע 1,350 שקל ללילה, אבל אם החלטתם להשקיע, יש כאן כל מה שצריך כדי להעביר לכם את הזמן.
בזכרון יעקב. רח‘ יאיר 1. 04-630011
4. תצפית הכוכבים הכי טובה: נחל ברק
בישראל קיימים לא מעט מצפי כוכבים, אבל כמעט כולם ממוקמים בערים, וזיהום האוויר מאפשר לראות בהם רק כמה עשרות כוכבים. כדי לראות שמים זרועים כוכבים תצטרכו להיכנס למכונית ולנסוע רחוק מאוד, אל האזורים הכי חשוכים בארץ. ״כשאנחנו יוצאים לתצפיות כוכבים קבוצתיות אנחנו מתמקמים בבורות לוט״, מספרת מיכל לוינשטיין, חברת האגודה הישראלית לאסטרונומיה. ״מדובר במקום חשוך על גבול מצרים, שמאפשר תצפית טובה, אבל אין בו קרינה סלולרית. אני ממליצה לחובבי הכוכבים שרוצים לנסוע לבד על נחל ברק בערבה. בלי ציוד תוכלו להביט למעלה ולראות את שביל החלב, שלא רואים מהעיר, ובין מאות לאלפי כוכבים, תלוי במזג האוויר ובשמיים. אם תביאו טלסקופ, תוכלו לראות גם גלקסיות, כוכבים כפולים וערפיליות״.
בערבה. כדי להגיע חפשו כביש גישה קטן לקניון ברק בכביש 90, 7 ק"מ מדרום למחנה בלדד, וסעו עם השילוט לכיוון נחל פארן.
5. הקינוחים הכי טובים: מסעדת טאיזו
לא מדובר בקונדיטוריה: שמה של טאיזו הולך לפניה כאחת האפשרויות המבריקות לארוחה אסיאתית יוקרתית בישראל. אבל לפני מספר חודשים חברה לשף יובל בן נריה הקונדיטורית אנה שפירו, והחלה ליצור כאן קינוחים נהדרים. מי שמחפש מתוק בנאלי וקלאסי לא ימצא אותו אצל שפירו. כאן המתוקים מלאים הפתעות: קינוח האננס הצלוי בתוספת חלב קוקוס, טופי, קרם וניל, שוקולד לבן וקראמבל מלוח, הוא מופת לקינוחים המשמימים שעל פי רוב מוגשים במסעדות אסיאתיות.
בתל אביב. מגדל לוינשטיין, מנחם בגין 23. 03-5225005
6. השוק הכי טוב: שוק הפליאו
זה אמנם נושא רגיש כשרוחות הטבעונות נושבות, אבל מכל השווקים החדשים ושווקי האיכרים בארץ, דווקא שוק הפליאו הנודד ממקום למקום בארץ הגניב אותנו לחלוטין. ראשית משום שחומרי הגלם הנמכרים בשוק הפליאו מצוינים גם לאלה שאינם נוקטים בדיאטה הייחודית – בשרים וגבינות איכותיים ולא מתועשים ומאפים ללא גלוטן, מיצרנים קטנים ומקומיים. אחרי שוק הפליאו ניתן לעקוב בפייסבוק, כולל פעילויות נוספות מלבד התארגנות השוק שמפציעות בקבוצה מדי פעם. שוק איכרים אמיתי. השוק הבא יתקיים באצטדיון הדר יוסף ב-19 ביוני.
7. המקום הכי טוב לפק"ל קפה: מצפה אופיר
בדרום רמת הגולן, לפני או אחרי טיול אל שרידי כפר סקופיה, בצל עצי הזית, מול הכנרת, רמת כורזים והרי הגליל, הקפה שלכם יהיה טעים קצת יותר. קחו את הזמן.
ולמתקשים: ממלאים פינג'ן במים עד שלושה רבעים מגובהו, ומוסיפים קפה לפי הטעם – פלוס מינוס ארבע כפיות. מדליקים אש בינונית ומערבבים תוך כדי בישול, כך שכל הקפה ישקע במים ולא יצוף. מוסיפים סוכר ומערבבים. כשהקפה רותח, ממשיכים להרתיח בריכוז עד שהקצף שבחלק העליון יתמוסס, אבל נזהרים שלא יגלוש. המהדרין חוזרים על ההרתחה פעמיים ושלוש, ואפילו שבע פעמים. כשכל הקצף מתמסמס מוזגים לכוסות.
ברמת הגולן. במעלה כביש 789, מכיוון צומת כורסי לבני יהודה, לעקוב אחרי השילוט.
8. המסעדה הטבעונית הכי טובה: יולי לאנץ' בוקס
השנה האחרונה בקולינריה שייכת לחיפה. כולא, תלפיות, ביסטרו וניה - מקומות צעירים ושווים נפתחים בעיר אחד אחרי השני וזה שאנחנו בחרנו הוא יציאה טבעונית כיפית בשם יולי לאנץ' בוקס. המסעדה הטבעונית של יעל מנור מקמורו היא חידוש מהנה עבור הקהל הטבעוני (והלא טבעוני) הצפוני שמחפש אוכל מצוין, ללא פשרות בטעם או באיכות חומרי הגלם. בניגוד לפנפונים של המסעדות הטבעוניות בתל אביב, כאן אין הרבה התחכמויות - מקמורו יודעת להתעסק עם אוכל מעברה כשפית בארה"ב ואת הידע והניסיון שלה היא הביאה למקום הצנוע שלה בחיפה, כאן היא מגישה אוכל יפיפה בסטייל אמריקאי שהוא גם טעים וגם טבעוני. שאפו.
בחיפה. שיבת ציון 34. 04-6042044
9. הטיילת הכי טובה: טיילת לואי
כששומעים ״טיילת״ חושבים מיד על ים, אבל הטיילת הזו לא נמצאת על החוף: היא מתחבאת מאחורי אחד הרחובות הראשיים על הכרמל, ומתחתיה נפרשים כמו בריכה הים והמפרץ, הנמל והכרמל, ובימי קיץ יפים גם עכו, נהריה וראש הנקרה. הטיילת היא מקום אהוב על תושבי חיפה וגם על תיירים, ובלילה - מקום מסתור ותיק לזוגות ולוקיישן פופולרי לפעמים הראשונות של הנוער החיפאי. מהטיילת אפשר להמשיך היישר לטיול בגנים הבהאיים.
בחיפה. מעל רחוב יפה נוף (לשעבר פנורמה)
10. הקפה הכי טוב: קפליקס
כשנתיים אחרי שנפתחה, רשת "קפליקס" הקטנה בירושלים ובתל אביב היא מוקד של אלגנטיות, קפה מושקע ואוכל שנבחר בקפידה. בקפליקס תוכלו להתחבט ברצינות תאומית בשאלות של פולים וארומה, ולהגג עם שותפים נלהבים לאובסס.
בירושלים, תל אביב ויפו. פרטים באתר.
11. הנקודה הכי טובה לראות ממנה את הזריחה: קצה רחוב מואב בערד
שם המצפה מואב, שם הרחוב מואב, שם ההרים באופק הרי מואב, ירדן. הטיילת הנוחה, המסומנת בסימון שבילים ירוק, לוקחת את המטייל יד ביד מהעיר אל לב המדבר, חולפת על פני פסלים סביבתיים, המפורסם שבהם הוא אנדרטת המטוס שיצר יגאל תומרקין. מהתצפית נשקפת תמונה בלתי נשכחת של דרום מדבר יהודה, והר קנאים בולט בה עם פסגתו השטוחה (אגב, משם תוכלו לתפוס תצפית מקיפה עוד יותר, אבל העלייה היא גיבושון סיירת). במצפה מואב אפשר להתעורר יחד עם המדבר, ולראות איך בדקות האור הראשונות של היום השמש חושפת בכל רגע חתיכה נוספת ממנו.
12. הנקודה הכי טובה לראות ממנה את השקיעה: גן לאומי חוף השרון
הוראות ההגעה למצוק הכורכר הזה פשוטות: מאחורי מתחם הקניות שפיים-געש, לכיוון הים. בלי מאמץ רגלי מגיעים לקצה המצוק, וממנו נפתחת תצפית על רצועת החוף של השרון והים מיפו עד נתניה. זה מקום נפלא להגיע אליו בכל היום, ובעיקר לקראת השקיעה, אפשר עם סל פיקניק, אחרי טיול משפחות קליל ואפילו אחרי שופינג. תפסו פיסת סלע או ספסל ותהיו בטוחים שאלה המקומות הטובים ביותר למופע.
בשרון. ממערב לכביש החוף, דרך כביש הגישה בין שפיים לגעש.
13. השוקולד הכי טוב: ג'וליקה
לא אוכלים שוקולד של ג'וליקה כי הוא טעים. כן, פרלין קארי טעים כמו החיים. אבל איש לא אוכל פרלין קארי, או פרלין רוקפור, או ארל גריי, או דפי שוקולד עם שבבי קרמל ומלח ים, סתם כי בא לו משהו מתוק. השוקולדים עבודת היד מרמת השרון הם מה שאדם אמור לאכול כשמפטרים אותו מהעבודה – הדבר שנותן פרופורציות, שמזכיר מה חשוב ומה לא. מה שחשוב זה שוקולד טעים באופן קיצוני, יפהפה מבחוץ וחצי נוזלי ומדהים מבפנים.
ברמת השרון. רחוב יבנה 48, 058-3459294, פתוח ב-א'-ה' מ-9:00 עד 19:30, בשישי עד 15:00.
14. צפיית הבינג' הכי טובה: פאודה
נשנשתם משחקי הכס, עפתם על שובר שורות, גמעתם את כל האנטומיה של גריי בסופ״ש אחד (סיפור אמיתי). אבל איזו סדרה ישראלית הכי כיף להעיף בסוף שבוע אחד? ירון טן ברינק, מגיש TV on The Radio ברדיו "הקצה" וכתב ליברל, הפך והפך בסוגיה והגיע למסקנה: פאודה. ״פאודה היא סדרת בינג' יותר מכל סדרה אחרת שנעשתה פה אי פעם, ולדעתי יכול להיות שהיא הראשונה שנעשתה כאן מתוך מחשבה על סוג כזה של צפייה. מעבר לעניין הפוליטי, מדובר בסדרת אקשן ממש טובה, מותחת, ואינטנסיבית מאוד. יש משהו בסדרות מהסוג הזה שגורם לך דודה לפרק הבא, ככה שבינג' עובד פרפקט״.
ב-yes VOD
15. אצטדיון הכדורסל הכי טוב: הארנה בירושלים
יש הרבה גורמים שמשפיעים על ההנאה ממשחק, העיקרי הוא מי ניצח. אבל אנחנו פה כדי לדבר על הדברים שאפשר לשלוט בהם, ולשם כך גייסנו את אילן השועל, אוהד מכבי שרוף שביקר בכל מגרש בישראל: ״אני מבקר ביד אליהו 49 שנים ובכל ביקור הוא משתדרג: יש שירותים, מקומות בהם אפשר לאכול גם אחרי הכניסה לאולם, גישה נוחה לכל יציע, אין לחץ על הכניסות כי יש המון ורואים מעולה מכל מקום במגרש, אבל לאחרונה נפתח בירושלים אולם ארנה שלא נופל מיד אליהו: האולם מרווח מאוד, הכניסות גדולות, יש שירותים בכל מקום, רואים את המגרש מעולה מכל נקודה ביציעים – ועוד עניין חשוב: יש מדרגות נעות לקומה השנייה, לטובת מי שמתקשים בהליכה״. הפרגון לאולם הירושלמי, שמשתרע על פני שטח של כ-40 אלף מ״ר, היה מלא - לולא החניון שלו, שמכיל 1,700 מקומות חניה – 9,900 מקומות פחות מ-11,600 האוהדים שהוא יכול להכיל.
בירושלים. שכונת מלחה, בסמוך לאצטדיון טדי.
16. תאטרון הילדים הכי טוב: אורנה פורת
לעיתים קרובות אחרי הצגת ילדים אנחנו נשבעים שבחיים לא נלך יותר להצגה בלי לקבל עליה לפחות שלוש המלצות ממקורות שונים. ואז יש את ההצגות של תיאטרון אורנה פורת. לתיאטרון, שהקימה השחקנית המחוננת כלת פרס ישראל, תמיד אפשר ללכת בלי חשש. אין סיכוי שתצאו בתחושה שזלזלו בכם, אם כבר להיפך. בין אם זה "מחסן השטוזים של דתיה" ו"בגן של ביאליק" המקסימות לקטנים, או "אדיסון" ו"הבחירה" החכמות לבני נוער – מדובר תמיד בחוויה מרוממת ומעשירה. התפאורה, הכתיבה, הדמויות, המשחק, אפילו משך ההצגה – הכל עשוי לעילא, בהשקעה, בכישרון ובכמה רמות מעל רוב הצגות הילדים.
בתל אביב. רחוב בלפור 30
17. הגרפיטי הכי טוב: ניצן מינץ ו-SingorG בפלורנטין
מ״לא רוצים, לא צריך״, המלווה בתמונה של הרצל ועד ״נ נח נחמן מאומן״ - הגרפיטי מלווה אותנו בכל מקום. חגי מרום, שעובד בימים אלו על הספר ״מחתרת הגרפיטי של תל אביב 2״ בהוצאת ״מרום תרבות ישראלית״ מספר שהגרפיטי הכי נושך בעיניו כרגע הוא שיתוף פעולה בין שני אומנים: ניצן מינץ, שכותבת שירים על קירות תל אביב, והאומן SignorG. ״השיר המדהים הזה ממוקם על הבתים 5 ו-7 בשכונת פלורנטין בתל אביב, והוא שילוב בין משוררת הקירות הראשונה של תל אביב, ניצן מינץ ל- SignorG שצייר את הרגל, שניהם אומנים מוכרים שאני מאוד אוהב״.
בתל אביב. רחוב פלורנטין 5-7
18. הטיפול הזוגי הכי טוב: בספא קסם המגע
טיפול זוגי לא אומר שאתם הולכים להתגרש. לפעמים זה ההפך הגמור: זה אומר שאתם הולכים לעשות מסג' ביחד. ״מטפלים מעסים בדרך כלל לפי פרוטוקול״, מסבירה אורלי גנוסר, מורת דרך ועיתונאית, ״אבל בספא קסם המגע בבית לחם הגלילית מעסים לפי הצרכים של הגוף שלכם, ולא לפי תרשים ידוע מראש. המעסים מגיעים מרקע של טיפול זוגי, והם קוראים את הגוף ונעים בעיסוי לפי האינפורמציה שהם מקבלים מהגוף. כך הם פועלים על נקודות שמפעילות רגשות או על כאלו שחלשות ודורשות תשומת לב. הגוף שלך מקבל בדיוק את מה שהוא צריך – ולא טיפול לפי הספר״. הטיפול הזוגי נעשה בחדר אחד משותף ואם יש לכם עוד כמה שעות, תוכלו להוסיף סדנה, ארוחת בוקר מפנקת ואולי אפילו להישאר בצימר ללילה.
בבית לחם הגלילית. 04-953-1159
19. בית הבירות הכי טוב: פורטר אנד סאנס
ב-99 אחוז מהמקרים, גולדסטאר זה לגמרי מספיק. בשביל הרגעים הקטנים שבהם בכל זאת מתחשק לצאת מאזור הנוחות יש מקומות כמו הפורטר אנד סאנס. היכל אלכוהול ובו חמישים ברזים של בירה מהחבית, הרבה מהם בירות בוטיק ישראליות, ולצידן עוד עשרות סוגים של בירה בבקבוק, כפי שמספר יאיר גת, מחבר ״מדריך היין הישראלי החדש״. עוד במקום: תפריט אוכל כיפי, צוות שיודע משהו על אלכוהול ואווירה שמתאימה לדרינק אחרי העבודה.
בתל אביב. הארבעה 14, 03-6244355. פתוח כל יום מ-17:00
20. אוסף האמנות הישראלית הכי טוב: מוזיאון פתח תקוה לאומנות
אוקיי, זה לא שמוזיאון ישראל או מוזיאון תל אביב איבדו את זה, זה פשוט שמוזיאון פתח תקווה הוא הילד החדש בשכונה שעושה הרבה רעש, ורעש טוב. אמנות ישראלית עכשווית ומעניינת ממלאת את החלל הקטן יחסית, נותנת במה לאמנים הכי מדוברים והכי חדשניים בישראל. בימים אלה אפשר לראות שם שתי תערוכות קבוצתיות מעניינות וקומוניקטיביות – על האתוס החקלאי הישראלי, ועל דמות החיילת באמנות הישראלית לאורך השנים. בנוסף, יש כאן עבודות של האמנים הקלאסיים והמכוננים באמנות שלנו – נחום גוטמן, אנה טיכו, יוסל ברגנר ודני מס, אוסף גדול של עבודות של הצייר הארצישראלי צבי שור, רבות מהן מציגות את ימיה הראשונים והרחוקים של פתח תקווה, ואוסף פורטרטים מאבן של הפסל היהודי צרפתי נחום ארונסון, אשר הוחרמו על ידי הנאצים. באוסף האמנות העכשווית אפשר לראות עבודות נהדרות ורלוונטיות של קרן אסף, אורי גרשוני, מירב הימן ודוד עדיקא.
בפתח תקווה. בית יד לבנים, רחוב ארלוזורוב 30. פתוח בימים ב', ד', ו' ושבת מ-10:00 עד 14:00; ב-ג' ו-ה' מ-16:00 עד 20:00.
21. הפיצה הכי טובה: דה פפה
כל כך הרבה פיצריות מעולות נפתחו בישראל בחודשים האחרונים – מפלורה הירושלמית עד בית העם בתל אביב – אבל מרגשת מכולן היא דה פפה בדיזנגוף, ששבה לחיים שלנו אחרי תקופה ארוכה מדי בניכר של השף ג'וספה ג'ורדנו. הפיצה שלו היא באמת רגע של אושר: בצק ללא פגם, רוטב עגבניות משובח וגבינת מוצרלה איכותית. היא קלאסית ומושלמת, פעם אחר פעם, ומלמדת את כל המתחכמות משהו על אלגנטיות. תודה שחזרת, ג'וספה, התגעגענו.
בתל אביב. דיזנגוף 334. כל יום מ-12 בצהריים עד חצות. 03-5539980
22. פינת החי הכי טובה: לגעת בחיות
בניגוד להרבה פינות חי, שמתאימות לקטנטנים אבל גורמות לאחים הגדולים לתלוש את השערות של אמא, פינת החי "לגעת בחיות" בקיבוץ גבעת חיים איחוד מציעה משהו לכל אחד. באתר רומפר מספרים שגולת הכותרתהיא מרחב ספארי, שבו החיות והילדים מסתובבים בחופשיות, אבל חוץ מזה אפשר לחלוב כאן עיזים, לנסוע בעגלה רתומה לטרקטור ולהתפלל שהריח ייצא מהבגדים.
בעמק חפר. קיבוץ גבעת חיים איחוד. כל יום מ-9:30 עד עד 16:00, בשישי ושבת עד 17:00.
23. ספר המתכונים הכי טוב: הספר המתוק של נטלי ואפרת
"הספר המתוק" שיצא בראש השנה הוא הגלגול המודפס של שני בלוגי אפייה אהובים, עוגיו.נט ו"אז מה את עושה כל היום". האופות שמאחוריהם, אפרת ליכטנשטט ונטלי לוין, קיבלו החלטה: להוציא את ספר הבישול הכי יפה בארץ, כזה שיגרום לכם לסגור את האינסטגרם שלכם בייאוש. הן מינפו את ההצלחה ברשת לאלבום מרהיב בהוצאת כתר, וקהל הגולשים הנאמן שלהן קנה מהדורה שלמה במכירה מוקדמת. לא פחות משזה ספר מתכונים, זה אוסף צילומי אוכל מושקעים ומרהיבים. בין המתכונים – טארט שוקולד ופטל, טארטלטים עם קרם מסקרפונה, שוקולד לבן ותותים, עוגת טחינה ופיסטוקים.
בחנויות הספרים.
24. הסוויטה הכי טובה: מלון נורמן
הוא אחד המלונות היוקרתיים בארץ אבל לא בהכרח מהמפוארים שבהם. עורכת מדור לינה וצימרים של מפה, עדי אלון מסבירה לנו שלא תמצאו במלון הבוטיק בלב תל אביב נברשות וברזים מוזהבים, אלא 50 חדרים בהם 20 סוויטות, פנטהאוז, דופלקס ולופט מעוצבים בטעם משובח. יוקרה מאופקת, אם תרצו, אבל בהחלט יוקרה. הסוויטה הפינתית, שגודלה 70 מטרים, תקרותיה גבוהות ומרפסותיה מעוגלות, משקיפה על כיכר אלברט, היפה שבכיכרות תל אביב, ועל בית הפגודה שבלבו. הסוויטה כוללת סלון ופינת אוכל נפרדת, שולחן כתיבה וטלוויזיה נפרדת לחדר השינה, ומחירה 1,300 דולר ללילה באמצע השבוע. סולידי.
בתל אביב. רחוב נחמני פינת מאז''ה.
25. המפל הכי טוב: התנור
מסלול אחד, ארבעה מפלים, כל אחד מפעים באופן אחר. זה נחל עיון שנמצא בצ'ופצ'יק של הקומקום הרותח ששמו ישראל. שניים מהמפלים מרשימים במיוחד: מפל הטחנה ומפל התנור. כיום רשות הטבע והגנים מזינה את הנחל במים, והמפלים זורמים במשך כל השנה. יש גם דרך סלולה ונגישה שמגיעה עד התנור, ואפילו בריכת שכשוך. כל אלה סיבות מספיק טובות להרחיק צפונה.
באצבע הגליל. שמורת נחל עיון, מטולה. פתוח כל יום, כולל שבת, מ-8 בבוקר עד 17:00 אחר הצהריים, בימי שישי עד ארבע.
26. הפארק העירוני הכי טוב: פארק עמק הצבאים
האטרקציה המרכזית בפארק היא עדר צבאים, כלוא בעמק טבעי בין שכונות דרום ירושלים. יאיר זיידנר, עורך מדור טיולים באתר מפה ומורה דרך מספר שהצבאים מתרוצצים כאן כבר הרבה זמן, מה שחדש זה פארק הטבע העירוני החדש שהוקם בעמק. הפארק כולל מרכז מבקרים שמוציא סיורים מודרכים, נקודות תצפית, שבילי טיול, בריכות מים וכסאות שיזוף כדי ליהנות מרגע ירוק בתוך העיר.
ירושלים. רחוב שח"ל, ליד צומת פת. פתוח כל יום בשעות האור, כולל שבתות וחגים.
27. הטיול הרומנטי הכי טוב: יפו העתיקה
לא ממש משנה כמה פעמים הייתם שם וכמה אלבומי חתונה צולמו שם. סמטאות יפו, הגלריות, הים והנמל, ביום או בלילה – זה אחד המקומות מעוררי ההשראה ומעודדי הרומנטיקה. הליכה לא ארוכה ברגל, מחוף הים של תל אביב עד לחומות יפו, כשגלי הים מתנפצים תחתיכם, מרחיבה את הנשמה ומבטיחה שאת הלילה הזה תסיימו עם חיוך.
28. הצימר הכי טוב למשפחות: וילה בכפר
סקר הורי קצר יחזל"ש את הקטגוריה הזאת ויבהיר שאין שום חופש בחופשה המשפחתית. ערסל בצל עץ פקאן זה נחמד כדי לצלם עליו סלפי, מתרוצצים אחרי הילדים ומספקים את צרכיהם. בוילה בכפר שבגליל התחתון חשבו על זה ודאגו למזרקה, בריכה ומדשאה רחבה, כך שהילדים יכולים להתרוצץ, וההורים פנויים להנות. גם המחיר סביר – החל מ-800 שקל לילה באמצע השבוע.
בגליל התחתון. כפר יחזקאל.
29. ההצגה האלטרנטיבית הכי טובה: "פרחה שם יפה"
כששומעים על תיאטרון אלטרנטיבי חושבים על דמויות מופשטות, תפאורה מינימליסטית וטקסטים לא קוהרנטיים, אבל "פרחה שם יפה" היא ממש לא כזו. ההצגה מטפלת במילה פרחה - שם מרוקאי נשי שהפך לכינוי גנאי סטריאוטיפי וגזעני, ומנסה להשיב לו את יופיו. "ההצגה לוקחת את הסטריאוטיפ של פרחה על הבמה ומפרקת אותו", אומר ד"ר נפתלי שם טוב, מהמחלקה לספרות, אמנויות ולשון באוניברסיטה הפתוחה. "מבחינת ההתמודדות עם הסטריאוטיפ המזרחי יש פה חידוש גדול: באותה צורה בה מופע דראג לוקח את הנשיות ומגזים אותה עד שאפשר לראות שהמגדר מדומיין ולא אמיתי, היוצרת מגזימה את הפרחה, אבל בצורה מודעת ובטוחה, ככלי להתנגדות לנורמות החברתיות. זה הופך את ההצגה לחדשנית ביותר״.
ביפו. תיאטרון יפו, טיילת מפרץ שלמה 10 יפו העתיקה
30. חנות ספרי היד שניה הכי טובה: בוקספר
את ״חנות הספרים של איתמר״ הותיקה כמעט כולם כבר מכירים, אבל בחיפה מסתתרת חנות טובה לא פחות - ״בוקספר״, שמחזיקה שלל ספרים ישנים מכל מיני תקופות והוצאות. הפלוס הגדול: אם אין לה בנמצא את הספר שאתם מחפשים – היא תמצא לכם אותו: ״יצא לי למצוא אצלם ספרים שאזלו מהשוק או ספרים ישנים מאוד״, מספר בני ציפר, עורך הספרות של ״הארץ״. ״אפשר ליצור איתם קשר באינטרנט ולא חייבים להגיע לחיפה, ואז הם עושים את כל העבודה הקשה ומוצאים את הספר. רק התשלום עדיין ענתיקה והוא כמעט ידני, אבל זה חלק מהקסם״.
בחיפה. השוק הטורקי, רחוב העצמאות 82, חיפה.
31. רשת הבגדים הכי משתלמת: יפו תל אביב
הלב רוצה להיראות טוב, אבל הראש רוצה לחסוך. מה עושים? תכירו את יפו תל אביב, רשת זולה שעלתה לתודעה בזכות האוברול המנומר והלוהט שלבשה עדן בן זקן לאודישן שלה. לרשת סניפים בארץ (קרית שמונה, בית שאן, מעלות, עפולה, נצרת, עכו, נתיבות) ולאחרונה היא הגיעה סוף סוף ליפו תל אביב ופתחה סניף גם בעזריאלי. מירב קאופמן, בעלת הבלוג ״בארון של גברת קאופמן״, מספרת לנו שהאיכות סבירה ביחס למחיר, והופכת את החנות הזו למושלמת לרכישת טרנדים זמניים אופנתיים באמת, שמבוצעים טוב ויעבירו אתכן את העונה הקרובה בשלום.
בקרית שמונה, בית שאן, מעלות, עפולה, נצרת, עכו, תל אביב ונתיבות.
32. האירוח הקיבוצי הכי טוב: עין חרוד – חווית נופש למרגלות הגלבוע
אם אתם מכנים גינה "נוי" ושדכן "מסככת" וגם אם לא, בטוח מתאים לכם אחר צהריים של שכיבה חסרת מעש על אחד הערסלים בעין חרוד. במתחם, שמכנה את עצמו "חווית נופש למרגלות הגלבוע", חדרים בסיסיים, וגם בקתות משפחתיות וסוויטות עץ, שבהן מרפסת פרטית המשקיפה אל נופי הגלבוע. יש גם בריכה, כמובן. קיבוץ.
בקיבוץ עין חרוד איחוד, עמק יזרעאל.
33. הצ'יפס הכי טוב: גרדן
נהיה ישרים: צ'יפס נהדר הוא לא ממש דבר קשה להשגה. "סוד" הטיגון הכפול כבר ידוע לכל, ובכלל, צ'יפס - גם כשהוא רע, הוא עדיין די טוב. ובכל זאת, ב"גרדן" הקז'ואלית של ניר צוק בדיזנגוף סנטר יש צ'יפס שחובבי אוכל, מכל הזרמים והסוגים, מעידים שהוא מהטובים שטעמו בישראל. יש כאן צ'יפס קלאסי, צ'יפס מדורה אפוי ואז מטוגן, או צ'יפסונים דקיקים בסגנון תפוצ'יפס לא תעשייתי, וכולם מעולים עד ממכרים. הגינה החדשה של הגרדן, שזה עתה נפתחה, פותחת אפשרות נהדרת לקיץ הקרוב: לנשנש צ'יפס ולשתות בירה בחוץ, ולהמשיך לשופינג בקניון האותנטי היחיד בארץ.
בתל אביב. דיזנגוף סנטר, ליד שער 7. 050-4416789
34. בר היין הכי טוב: הברוט
ההגדרה של הברוט היא משהו בין ביסטרו בלתי מעונב לבר יין עם אוכל חתרני. מה שזה לא יהיה, אנחנו פשוט אוהבים אותו. האווירה הלא מחייבת והאוכל המושקע והרציני של עומר בן גל ויאיר יוספי הופכים את המקום הזה לאחד המקומות הכי שמחים בסצנת האוכל הישראלית. גם מבחר היינות הממזרי והאיכותי שנוטים להחליף כאן כל הזמן, משחק תפקיד ומושך את חובבי היין. ההצלחה של הקונספט המצומצם - מעט מנות קבועות בתפריט ועוד מעט מנות שמככבות על לוח הספיישלים עד שאין מהן יותר, לצד תפריט יין מדויק של בן רון ואבירם כץ, זיכו אותו בתואר הפייבוריט שלנו לקטגוריה.
בתל אביב. נחלת בנימין 36, כל יום מ-19:00. 03-5102923
35. הבריכה הטבעית הכי טובה: עמק המעיינות
נכון, כאן זה לא אירופה וחסר מים, ואת הקצת שהיה ייבשו, ורננה רז, ובכל זאת, בורכנו בלא מעט פינות חמד שופעות מים מתוקים. בעמק המעיינות, הלוא הוא עמק בית שאן, יש בריכות משגעות של מי מעיינות זכים, שיד אדם הפכה אותן לנוחות גם לשחייה ולשהייה. סמוך לגן הלאומי הסחנה נמצאות האחיות הקטנות שלו, יפות לא פחות ודלילות יותר במבקרים: עין מודע, עין שוקק ובריכות נחל קיבוצים, כולן ביחד נקראות פארק המעיינות. רוצים בריכה ללא התערבות אדם כמעט בכלל? סעו לבריכת מפל יהודיה בגולן.
בעמק בית שאן. ליד ניר דוד, א'-ה' בין 8 בבוקר ל-5 אחה"צ, בשישי עד 12 בצהריים. 04-6488060
36. מלון הבוטיק הכי רומנטי: אירופה 1917
תור הזהב של טבריה מאחוריה, אבל את מה שיש לה אי אפשר לקחת ממנה – שמש, כנרת, המלון הסקוטי, ומלון אירופה 1917, מלון חדש ומיוחד במינו. עורכת מדור לינה וצימרים של מפה, עדי אלון מספרת שזהו בניין בעל היסטוריה מפוארת, שתחילתה במלון יוקרה שהושק ב-1917, והיה לבית דירות למבוגרים עד שנסגר וננטש. בשלושים החדרים המעוצבים קירות אבני בזלת מקוריים, רצפת עץ וחלונות מקושתים, לצד מיטה רחבת ידיים וטלוויזיה משוכללת. בכניסה לבניין יש בוסתן קטן ובו צמחי תבלין ריחניים ובאר משאלות, ועל הגג יש מרפסת שמש המשקיפה על מצודה עתיקה ועל הכנרת.
בטבריה. הפלמ"ח 3, 04-6169999.
37. הקטיף הכי טוב: שביל הסלט
כולנו רוצים לפעמים לסגור את המסכים, להתנתק מהרשת ולחזור לחיות קרוב לאדמה. רובנו לא נעשה את זה. התיירות החקלאית צוברת תאוצה בשנים האחרונות בשל הצורך הזה בדיוק. בשביל הסלט במושב תלמי יוסף תוכלו להשתתף בסיור בנופי חבל הבשור, לא מהאזורים החרושים במפת הטיולים הישראלית, ובדרך לטעום תותים, למשוך גזרים, לאסוף תפוחי אדמה ולקטוף עגבניות שרי. את הסיור מדריך אורי אלון, אגרונום, חקלאי ואלוף הארץ בהפרחת יוני דואר. כן.
מושב תלמי יוסף. בתיאום מראש בטלפון 052-8535442 | 08-9982225
38. מוזיאון המדע הכי טוב לילדים: לונדע
יש לא מעט מוזיאונים בישראל שמלמדים ילדים על נושאים מדעיים, אבל הלונדע בבאר שבע לוקח את זה לרמה אחרת: אתר רומפר מספר שמדובר בשלוש קומות של אושר צרוף לקטנטנים, מעין לונה פארק של ידע שלומדים בו מתוך חוויות. נכנסים בלי נעליים, כמו במשחקיה, ושוקעים לכמה שעות של פעילויות מדע מרחיבות, הכוללת משחקי חשיבה, חללים אינטרקטיביים והרבה מאוד טכנולוגיה. המקום מתאים לילדים מגיל שנה עד 12, וגילאי 6-7 כנראה ייהנו ממנו במיוחד.
בבאר שבע. דוד הראובני 25, פתוח בימים א'-ה' מ-8:30 עד 13:00 ומ-16:00 עד 19:00, בשבת מ-9:30 עד 18:30. בשישי סגור. מומלץ להזמין מקום מראש באתר.
39. גלרית האמנות הכי טובה: משונע
הגלריה המיוחדת הזו קמה לפני שנה וקצת בסך הכל, אבל הספיקה לצבור קהל מעריצים לא קטן בתוך זירה צפופה ותחרותית במיוחד. מאחוריה עומדים האומנים אורן פישר ואנטון אברמוב, שמציגים בחלל הקדמי הקטן תצוגות משתנות ומאפשרים לקהל הרחב להיכנס גם לסטודיו של כל אחד מהם, בחלל האחורי. סוד ההצלחה שלהם לא רק במקוריות ורגישות רבה של העבודות, אלא גם בכך שהם דואגים לשלב תערוכות חדשניות יותר המשלבות פרפורמנס, הופעות של הרכבים מוזיקליים והרכבי מחול וגם תערוכות יחיד של חברים מוכשרים כמו דן אלון, שכלא את עצמו בגלריה לשבוע שלם.
בתל אביב. הרצל 112. שלישי וחמישי מ-18:00 עד 22:00, שבת מ-11 בבוקר עד 15:00.
40. המסעדה הכשרה הכי טובה: אורטוריו
שומרי כשרות שמתלוננים על היעדר אוכל כשר וטעים חייבים להכיר את אורטוריו שבמלון אלמא. מעבר לנוף הים המשגע ולעיצוב המושקע, במסעדה הזו שמים דגש על חומרי גלם מצוינים, חלק מהם אף מיוצר בשטח המלון. אורטוריו, שפתוחה לארוחות בוקר, צהריים וערב, היא אחת המסעדות המדוברות ביותר בארץ כרגע. אם תגיעו לשם בהקדם תבינו גם אתם על מה כל המהומה.
בזכרון יעקב. מלון אלמא, יאיר 1. 04-6300110
41. משלוח האוכל הכי טוב: המזנון
עם כל אהבתנו לבר הפיתות המזנון, ולאוכל הפנטסטי שלו – קצת קשה להתרכז כשיושבים לאכול שם. לכן, שירות המשלוחים של המזנון הוא מושלם – גם פיתה נהדרת במיקום קצת יותר שקט, וגם משלוח בסטייל עם מארז נוח.
אצלכם בבית. הזמנה מאתר תן ביס
42. היקב הכי טוב: עביה
יש המון יקבים ישראלים פעילים ומצליחים לבחור מהם, ובחרנו: הקיץ הקרוב שייך ליקב עביה של יוסי יודפת. יודפת מייצר יינות ישראלים מעניינים וקלילים, בלי לנסות לחקות אף אחד, והבאזז סביב "עביה" הגיע באביב הזה גם לאוזניו של מי שלא מומחה ליין. תנו הזדמנות ללבן של עביה באחד הערבים החמים שמתקרבים אלינו, ולא תתחרטו.
בקיבוץ יחיעם. 052-7282917
43. המלון הכי טוב למשפחות: דניאל ים המלח
אנחנו לא יכולים להתחייב על זה, אבל ככל הנראה "אמא, משעמם לי" הוא לא אחד המשפטים הנפוצים במלון הזה. בדניאל ים המלח חושבים על תעסוקה לאורחים בכל הגילאים: למבוגרים יש פאב, מגרש טניס ומגרש כדורעף, לצעירים ולנוער מתקן באולינג ושולחנות סנוקר, ולילדים יש בריכת שחייה משלהם ומועדון ילדים שכולל פלייסטיישן ועמדת תקליטנים צעירים.
בעין בוקק. 08-6689999
44. מבשלת הבירה הכי טובה: אלכסנדר
מתחביבי הישראלים: ללכת לים, לטייל בטבע, לפתוח מבשלת בירה. כמות מבשלות הבוטיק שצצו פה בשנים האחרונות מדהימה, חלקן מרשימות וחלקן מיותרות. מי זורחת מעל כולן? לפי יאיר גת, מחבר ״מדריך היין הישראלי החדש״, התשובה ברורה. ״מה הופך את מבשלת אלכסנדר להכי טובה? היציבות", הוא אומר, "לאנשים שעומדים מאחוריה יש יכולת לייצר בירה באיכות זהה לאורך זמן, וזאת לצד הרצון להתנסות בסגנונות נוספים ובפרויקטים הרפתקניים, כמו בישול חומר גלם לוויסקי. אסור גם לשכוח את הפרסים בהם היא זוכה באופן די קבוע בתחרויות בירה בעולם״.
בפארק תעשיות עמק חפר. צבי הנחל 19. פתוח בא'-ה' מ-10 בבוקר עד 17:00, בשישי, עד 14:00. 074-7034094
45. אולם הקולנוע עם הסאונד הכי טוב: אולם 4 בגלובוס מקס פתח תקווה
בראשית בראו מתכנני האולמות את הרמקולים ומיקמו אותם מקדימה, ליד המסך. אחר כך התחכמו ועברו לצדדים, אבל עכשיו הגיע עידן חדש: ״באולם 4 בגלובוס מקס פתח תקווה מותקנת מערכת הסאונד המתקדמת ביותר של דולבי: דולבי אטמוס״, מסביר מבקר הקולנוע שלנו ובעל בלוג הקולנוע סינמסקופ, יאיר רוה. מה כל כך מיוחד בה? ״הרמקולים לא ממוקמים רק ליד המסך ובצדדים – אלא גם מעל הקהל, כך שכשיש הליקופטר על המסך – את שומעת אותו עף מעל הראש שלך! אני חסיד של סאונד טוב ואני מאמין שככל שהוא יותר חד, ברור וצלול – כך החוויה יותר סוחפת ואמיתית. זה האולם היחיד בארץ שמצויד בחוויה הזו״.
בפתח תקווה. הקניון הגדול, זאב ז'בוטינסקי 72. *2235
46. גן החיות הכי טוב: ספארי רמת גן
בשבוע האחרון נשטף האינטרנט בסרטון ויראלי קורע לב, בו מתועד אריה שיוצא לראשונה בחייו מכלוב קרקס ומרגיש איך זה להסתובב חופשי. ובאמת, אין דבר נורא יותר מלראות חיות לא מטופלות, או כאלה שכלואות בצפיפות מחרידה. הספארי ברמת גן, לשמחתנו, מציג מודל מעודד יותר: כזה שדואג למרחבים גדולים עבור רבים מהמינים החיים בו, ומתחזק צוות אוהב ומסור של עובדים שנותנים הכל בשביל הפילים, הג'ירפות, ההיפופוטמים ומאות החיות האחרות. תוסיפו לכך את האפשרות לנהוג ברכב פרטי וממוזג, קרוב קרוב לאריות, ואת האופציה לשכור עגלת גולף לסיור בשבילים המוצלים – וכבר אפשר להרגיש אפריקה, בלי להזיע יותר מדי.
ברמת גן. שדרת הצבי 1. פתוח כל יום מ-9:00 עד 17:00, כולל שבת. בשישי עד 16:00. 70 שקל לאדם. 03-6305305
47. מגרש הכדורגל הכי טוב: אצטדיון סמי עופר
אפשר להגיד הרבה דברים על המונומנט המוזהב החדש בחיפה, אבל קשה להתווכח עם הסטנדרט הגבוה שהוא מציב. נוטים להשתמש כאן הרבה במילה "בינלאומי", אבל נראה שהפעם יש כאן באמת שיחוק לא רע. ״הלב שלי בבלומפילד, אבל מבחינת תשתיות ונוחות – ברור שהאצטדיון החדש בחיפה מספק את החוויה הכי אירופאית והכי נוחה, המחלקה הראשונה של האצטדיונים", אומר הראל סלוצקי, מגיש רדיו ואוהד שרוף של מכבי תל אביב. "יש כסאות נוחים עם מקום לרגליים, אפשר לראות את הדשא מכל מקום וגם השירותים ברמה גבוהה והאוכל טוב, למרות שכדאי לסבסד את הנקניקיה. התלונה היחידה: אסור לפצח גרעינים בזמן משחק. זה כמו לבקש ממך לא לנשום".
בכניסה לחיפה.
48. מסלול הטיול הכי טוב למשפחות: עין בוקק
ילדים זה שמחה, אבל גם חתיכת תיק כשרוצים לצאת לטייל: המסלול חייב להיות נוח במיוחד, מאובזר ומוסדר, ובעיקר ממש בטוח. האמת שיש לא מעט כאלה בארץ, אבל המומחים של אתר רומפר מכתירים את עין בוקק ליד ים המלח כמוצלח מכולם: מסלול נעים שאפשר ללכת את כולו עם כפות רגליים בתוך המים, כולל הרבה צל, בריכה לשכשוך ומפל משמח לסיום. תינוקות צריכים להישאר במנשא כי המסלול לא מתאים לעגלות, אבל ההליכה קלה במיוחד - שני קילומטר בסך הכל, הלוך חזור – כך שיש סיכוי טוב שכולם יסיימו את הטיול בלי בכי. כמעט.
בים המלח.
49. בריכת השחייה הכי טובה: בריכת כפר בלום
מים צלולים, כסאות נוח מפלסטיק, צרחות של פעוטות וארטיקים במחיר רצחני: הבריכות הישראליות נוטות להיות חוויה מורכבת, אבל יש כמה שנותנות תמורה מלאה לכרטיסיה. כדי להכריע בסוגיה גייסנו את השחיינית האולימפית קרן ליבוביץ', שהתלבטה לרגע ואז הכריעה. ״הבריכה של הפועל עמק חפר בגבעת חיים מאוד כיפית, אבל אם את שואלת אותי על הבריכה שהקהל הרחב הכי יהנה ממנה, זו תהיה הבריכה הגדולה בכפר בלום. חמישים מטרים של בריכה, עם הנוף של הרי הגליל, אוויר מעולה, מים נעימים ושקט של קיבוץ".
בכפר בלום. א'-ה' מ-8 בבוקר עד 22:00, שישי ושבת עד 18:00. כניסה חד פעמית: 40 לילד, 60 למבוגר.
50. הסינמטק הכי טוב: תל אביב
בשבוע בו נסגר עוד בית קולנוע תל אביבי ותיק (קולנוע גת), משמח לגלות שהסינמטק בעיר דווקא נמצא בתקופת פריחה. הספידו אותו, קוננו עליו, אבל הוא הצליח להתאים את עצמו לרוח התקופה. ״הסינמטק מפעיל עכשיו חמישה אולמות, מה שהופך אותו לאחד מבתי הקולנוע הכי פעילים בעיר ולמגוון שבהם", מסביר יאיר רוה, מבקר הקולנוע של מאקו ובעל הבלוג סינמסקופ. ״כשיש מספר גדול כזה של אולמות נוצר מבחר שמתאים כמעט לכולם: מקרינים שם המון סרטים ישראלים, זרים ותיעודיים, והתמהיל עולה על זה של אחיו. אולם 3 בסינמטק הוא היום הטוב בתל אביב ומלא כל הזמן, עובדה מדהימה בהתחשב בזה שכבר הספידו את המוסד הזה״.
בתל אביב. שפרינצק 2, 03-6060800.
51. הבר מסעדה הכי טוב: דייגו סאן
כולם מדברים על דייגו סאן, ולא סתם. בלב הפיח של רחוב המשביר בתל אביב הצליח השף אסף דוקטור (דוק, האחים) לרקוח מקום המגיש תפריט קוריאני מקסיקני אקלקטי ומשמח במיוחד. מרגע שנפתח, הספוט הזה עמוס עד אפס מקום, תודות לאווירה משוחררת וצבעונית והרבה אנשים יפים ששותים אלכוהול מצוין (אנחנו משוגעים על קוקטייל הסלרי והג'ין). גם התפריט, למרות הטרנדיות הנושבת ממנו, נשאר עם רגליים על הקרקע, והוא משובץ בכמה מנות מוגזמות, בעיקר בגזרת הקינוחים, למי שמתעקש על גילטי פלז'ר. בואו, ועדיף שתזמינו מקום מראש.
בתל אביב. המשביר 2. כל יום מ-19:00 עד אחרון הלקוחות. 03-5531557
52. המקסיקנית הכי טובה: לוס ברנינג טאקוס
לא מעט מסעדות מקסיקניות נפתחו בתל אביב בזמן האחרון, והעיר התמלאה לועסי בוריטו. בחרנו לציין דווקא את לוס ברנינג טאקוס בזכות האווירה המגניבה והלוקיישן הקלאברי, ליד מועדון הדלי. יש כאן יופי של תירס בסגנון מקסיקני לוהט; אנצ'ילדה; סביצ'ה בסגנון מקסיקו ועוד מנות שעושות כבוד למדינה ממנה הן שואבות השראה, אבל עדיין נאמנות לחומרי הגלם והטעמים הישראלים.
בתל אביב. אלנבי 47. 03-5628515
53. האלכוהול הישראלי הכי טוב: גראפה של יוליוס
זו אחת ההברקות של עולם האלכוהול המקומי: תוך כמה חודשים הצליח יובל-ג'וב הרגיל, מבקר מסעדות ויין עד לא מזמן, להעלות על הגל את הגראפה, שהייתה משקה לא פופולרי בישראל, ולהכניס אותה לאינספור מסעדות וברים ברחבי הארץ, וגם לאתר וייס הטרנדי. את העבודה הקשה עושה כאן בעיקר המוצר: כיפי, קומוניקטיבי ומשוחרר מגינונים מיותרים, ככה שכיף לשתות אותו בארוחה במסעדה או סתם על הבר. טעמתם? תתקדמו ליין ולברנדי של יוליוס.
בחנויות היין ובפייסבוק.
54. המלון עם הנוף הכי יפה: בראשית
נקודת הפתיחה המנצחת של "בראשית" מתחילה ומסתיימת במיקום. המלון נבנה על סיפו של מכתש רמון, והנוף נראה היטב כמעט מכל פינה. כל חדרי המלון פונים למכתש, ומחופים באבן מקומית, כך שישתלבו בצבעי המדבר. פרט ללוקיישן המושלם, החדרים יפים, בריכת השחייה שמימיה כמו נשפכים אל המכתש מקסימה, וארוחת הבוקר מרשימה. אם התקציב אינו מאפשר לכם לשלם 1,200 שקל לזוג ללילה, או 3,800 שקל לסוף שבוע, שווה לשתות משהו בלובי או במרפסת חדר האוכל ולבהות בנוף.
במצפה רמון. דרך בראשית 1. 08-6598000
55. טיול המים הכי טוב: הזאכי
שפך נחל משושים לכינרת, שנקרא בפי כל "הזאכי", טופל בשנים האחרונות היטב. בין סלעי הבזלת זורם הנחל שהוא אחד ממקורות הכנרת, ולצידו לגונות טבעיות קטנות ועצי תות שמצמיחים פירות ממש עכשיו. אורך המסלול 3.5 קילומטר, והוא יכול לקחת עד שש שעות הליכה, כולל קטעים שמצריכים שחייה בלבד, אבל מכל בריכת גן עדן במהלכו אפשר לצאת ולחזור לשביל ומשם לחניה. וחשוב לדעת דבר נוסף – הכניסה חופשית, ללא תשלום. אין מחסום ואין קופה רושמת.
ברמת הגולן. שמורת בית צידה, הגישה מכיכר הכניסה למעלה גמלא.
56. הרשת הכי טובה למידות גדולות: סו סימפל
מידות גדולות הן אתגר. למצוא בגדים מוצלחים, אופנתיים באמת, שעובדים טוב גם בגדול זה עדיין מסובך. מירב קאופמן, בעלת הבלוג ״בארון של גברת קאופמן״ ממליצה על רשת So Simple של המעצבת דפנה לוינסון, שמוכרת בגדים מעודכנים במידות 40-48, כאלה שעוקבים אחרי הטרנדים האופנתיים, יושבים טוב על הגוף, ובמחירים סבירים.
בקניונים ברחבי הארץ.
57. הופעת האינדי הכי טובה של הקיץ: אלט ג'יי
קיץ 2014 היה התגשמות החלומות המתוקים ביותר של רוג'ר ווטרס. בצל "צוק איתן", המוזיקאים החליטו לוותר על העצירה בתל אביב, ואשליית החיים התרבותיים המלאים התפוצצה בפרצוף של רוכשי הכרטיסים. קיץ 2015 כבר לא סיפק כותרות באותה רמה. רובי וויליאמס קפץ, בקסטריט בויז מרגישים שוב נכונים, אבל ההישגים נרשמו בתחום האינדי, עם רשימה ארוכה ואקלקטית של אמנים, ובראשם אלט ג'יי - להקה שחצתה את הגבול הדמיוני שבין אינדי למיינסטרים והפכה לאחת המבוקשות ביותר בפסטיבלי מוזיקה בעולם. הכרטיסים לשני המופעים שנקבעו ברעננה נמכרו תוך שעות; המלצתנו היא לשבת על האיוונט ולחכות כפתיון לספסרים.
באמפיפארק רעננה. 23 וה-24 באוגוסט.
58. הטיפול הכי מרגיע – טיפול איורוודי במצפה הימים
אנחנו יודעים שהוא עושה לנו רע, אבל הלחץ הפך להיות חלק בלתי נפרד מהחיים שלנו. מסאז׳ או טיפול מהנה הוא דרך נפלאה כדי להשתחרר קצת מהטירוף. העיתונאית ומורת הדרך אורלי גנוסר מסבירה שהטיפול האירוודי במצפה הימים הוא הדבר ששווה לכם לחפש. ״אם טיפול רגיל נמשך 45 דקות, טיפול כזה נמשך בדרך כלל שעה ורבע או שעה וחצי, במהלכה מעסים את כל הגוף ונוסכים שמן חמים על העין השלישית, על המצח שלנו. הראש בזווית והשמן נוזל לשיער ולראש והעובדה שמאפשרים לו לנזול יוצרת זרימה נעימה, חוויה מזככת, תחושה מטהרת שמשרה שלווה פנימית, נינוחות ורגיעה״.
במצפה הימים, ראש פינה, טלפון 04-6994555, ובמכוני ספא אחרים בישראל.
59. הסיור המודרך הכי טוב: סיור בעקבות מלכת היופי של ירושלים
יש מקומות שאנחנו חולפים על פניהם יום-יום בלי לחשוב עליהם, עד שמישהו אחר מפנה את תשומת ליבנו. כן, זה אולי נחשב זקן, אבל סיורים מודרכים משנים את הצורה בה אנחנו חווים מקומות חדשים וישנים. הסיור הכי מעניין בעיננו הוא זה שמובילה שרית ישי לוי בסמטאות, הגנים והבתים הציוריים של שכונת אוהל משה, בעקבות ספרה המצליח "מלכת היופי של ירושלים". השכונה המיוחדת שימשה לה השראה לכתיבת הספר והמסלול עובר בעקבות המקומות, בעקבות גיבורי ספרה, משפחה ארמוזה, ובעקבות מקומות ואירועים שהתרחשו בעיר מראשית המאה ה-19 ועד שנות ה-70.
בירושלים. לפרטים - 050-7333919 אריאלה, מפיקת הסיורים arielaaf@013.net.il
60. אולם ההופעות הכי טוב: הבארבי
״לבארבי אין את הצפיפות שיש במקומות קטנים ואין את הדוחק שמאפיין הופעות בפארק״, אומר יואב קוטנר. ״אני לא נהנה מהופעות גדולות בפארק הירקון או בנוקיה, בהם את לא רואה את הבמה ומזיעים עליך, ולכן הבארבי, בעיני, הוא המקום לראות בו הופעה: את יכולה להיות קרובה לבמה ולא יסתירו לך כי הרצפה אלכסונית, את יכולה לעמוד על המרפסת שמקיפה אותה ולראות את ההופעה משם – או כמוני, לזחול לסולם שמעל הבר ולראות את ההופעה משם. המקום מאוורר, נוח והכי חשוב – הסאונד תמיד טוב – ולאחרונה אפילו השתפר״.
בתל אביב. דרך קיבוץ גלויות 52.
61. המקום הכי טוב להופעה אינטימית: ״האזור״
יש קסם בהופעות קטנות ואינטימיות, בקרבה לאמנית שהשפיעה עליכם, לאווירה. ״ההופעות שהכי אהבתי כל החיים התקיימו במקום קטן בתל אביב שקוראים לו צוותא בשנות השבעים והשמונים", אומר קוטנר. "זה המקום הכי נכון להופעות מבחינת גודל, אינטימיות והאופן בו רואים את הבמה, אבל היום זו פשוט נוסטלגיה והמקום שאני הכי אוהב להיות בו הוא 'האזור', מקום קטן ונעים, עם סאונד טוב ומקומות ישיבה נוחים״.
בתל אביב. הרכב 13.
62. האורחן המדברי הכי טוב: כפר הנוקדים
כפר הנוקדים הוא נוה מדבר אמיתי: מוקף עצי דקלֿ, מין כפר נופש בסדנון בדואי עם אווירה כיפית. חדרי האירוח הנעימים בנויים אבן ומרוהטים בפרטים שהכינו הבדואים בני המקום, סוכות הלינה מפנקות ומקנות אווירה בלתי אמצעית, בלי לוותר על הנוחות, ואוהלי האירוח הבדואיים הגדולים שמיועדים למשפחות ולקבוצות מקסימים. בין לבין יש פינות זולה, ערסלים, מתחמי קומזיץ אינטימיים וחדרי ואוהלי אוכל. אטרקציות כמו רכיבה על גמלים, סדנאות אקולוגיות, כל כוכבי השמיים, טיולי אופניים ומצדה נמצאים קרוב קרוב ומבטיחים חוויה מדברים אמיתית.
במדבר יהודה. 08-9950097
63. חנות היין הכי טובה: ג'יאקונדה
לקנות יין בסופר זה נחמד, אבל לפעמים מתחשק להיכנס לעולם הקסמים של המקצוענים: מקום בו שמות של זני ענבים מובחרים נזרקים לאוויר ומושגים כמו "עפיצות" ו"גוף מלא" מקבלים כבוד. אפשר לקרוא לזה פלצנות, אפשר להתייחס לזה כאל ידע הכרחי – ובכל מקרה, צריך לעשות את זה טוב לפחות כמו בג'יאקונדה. ״ענת סלע ורפאלה גונן הקימו לפני כעשור חברת בוטיק ליבוא יינות שהציגה בפני חובבי היין הישראלי מוצרים נהדרים מרחבי העולם, שנבחרו בעבודת יד״, מספר יאיר גת, מחבר ״מדריך היין הישראלי החדש״. ״בחנות שלהן, שנפתחה לאחרונה בתל אביב, תוכלו למצוא מבחר עצום של יינות שאין בשום מקום אחר ואנשי צוות שיודעים את כל הפרטים על כל יין״.
בתל אביב. פרישמן 73, מול כיכר מסריק. 03-6006863
64. ההפעלה הכי טובה לילדים: מעבדאדא
המעבדאדא במוזיאון ינקו דאדא בעין הוד היא הכי רחוק ממה שחושבים עליו כשחושבים על מוזיאון. כאן, בחלל צבעוני ומגרה חושים, מעודדים את הילדים לזרוק בדים על הקירות, לאלתר הצגות על במה קופצת, להכין יצירות מסירים ומחבתות ובאופן כללי לשחרר את אמן הדאדא הפנימי שלהם. מומחי אתר רומפר מדווחים שילדים משלמים רק מגיל 3, אבל אפילו קטנטנים יותר ייהנו כאן, שלא לדבר על ההורים.
בעין הוד. מוזאון ינקו דאדא. בשבתות בלבד ובחופש הגדול גם בימי שלישי, בשעות 11:00 – 14:00
65. הבראנץ' הכי טוב: האחים
מאז שהזכרנו את הבראנץ' של האחים הוא הפך למגפה. בימי שישי, בין 9 וחצי בבוקר לרבע לאחת, תמצאו פה בופה מהסרטים, עם סלטים טריים, דגים כבושים, גבינות ולחמים, שיעניקו לסוף השבוע משמעות.
בתל אביב. אבן גבירול 12. אין טעם להגיע בלי להזמין מקום. 03-6917171
66. הקצביה הכי טובה: מיט מרקט
קשה מאוד לחשוב על אטליז כעל מקום מגניב, ובטח שלא כעל מקום עם אווירה מעולה ושמחה. אבל האטליז מיט מרקט, בתוככי שוק הכרמל, עושה את הבלתי אפשרי. השף ירון קסטנבוים ועורך הדין יניב בר נור הצליחו ליצור מוסד שמושך אליו את גדולי השפים, יחד עם גם קהל חובב בשר שיודע שכאן אפשר למצוא את כל מה שמחפשים, כולל מחירים סבירים ואף הסברים על איך להוציא מהנתחים המיטב. מקצוענים.
בתל אביב. יום טוב 3, שוק הכרמל. 03-5173086
67. הגלידה הכי טובה: בוזה
יש הרבה מאוד גלידות מדהימות בישראל. כל כך חם כאן שפשוט נגזר עלינו להיות טריטוריית גלידות מובילה. מתוך כל הגלידריות המשובחות בחרנו את בוזה, ממעלות תרשיחא, כי אנחנו אוהבים לפרגן לאנשים שאוהבים את העשייה שלהם ולוקחים אותה בשיא הרצינות. גלידריית בוזה הצפונית עושה בדיוק את זה תוך, כדי מאמץ לתת מקום בגלידה גם לחומרי הגלם המקומיים: חלבה מטחינה מקומית, תאנים ועראק או סורבה לימון לואיזה. בקרוב מאוד יזכו גם תושבי המרכז לטעום מהגלידרייה המשובחת, בסניף חדש בתל אביב.
בצומת הגומא ובתרשיחא, רחוב השוק 1.
68. הכביש עם הנוף הכי יפה: 395
לא, זה לא הכביש הצר והמפותל שעולה מעתלית לקיבוץ בית אורן, שנראים ממנו הים, ההרים ויערות הכרמל. הוא באמת כביש עוצר נשימה עד כדי כך שצריך ממש להתאמץ כדי לא לפלוט את הקלישאה "זה כמו שווייץ". אבל השריפה הגדולה בכרמל פגעה ביופיו, ולכן לרגל יום ירושלים נמליץ על כביש 395, שעולה משפלת יהודה להרי ירושלים, קצהו האחד באשתאול וקצהו השני בצומת הר איתן. קשה להישאר אדישים בזמן הנסיעה בכביש הצר, החתום בקיר סלע טבעי, נוכח הרי ירושלים המיוערים שנראים מבעד לשמשת המכונית. דרך נהדרת לעלות לירושלים, וגם לטיול בקיבוץ צובה או באתר הסטף.
בהרי ירושלים. אפשר לעלות בכביש מצומת אשתאול או לרדת מצומת כרם.
69. שמורת הטבע הכי טובה לטיול משפחות: החצבני
שמורת נחל שניר, החצבני, טובה לכולם, כי כל אחד יכול למצוא בה את מה שהוא צריך: יש בה חלק טבעי לגמרי בו זורם הנחל בפראות, וחלק מלאכותי, מטופח ונגיש. מי שרוצה בריכת שכשוך נעימה יקבל, ומי שרוצה להרגיש שהוא קם בבוקר ועשה משהו היום יקבל, וכולם ייצאו מרוצים. המקום פופולרי מאוד, אז כדאי להגיע באמצע השבוע.
באצבע הגליל. ליד קיבוץ הגושרים. פתוח כל יום, כולל שבת, מ-8 בבוקר עד 5 אחה"צ, בשישי עד 4. 04-6950064.
70. אתר הצפרות הכי טוב: אגמון החולה
הפעם נהיה מקוריים, אמרנו לעצמנו. הפעם לא נמליץ שוב על אגמון החולה, אמרנו לעצמנו. מה אפשר לעשות. אגמון החולה ושמורת הטבע החולה הם המקומות הטובים והנעימים ביותר לראות מגוון עצום של מינים, ביניהם חסידות, אנפות, עגורים, סיקסקים וסנוניות בכמויות מדהימות ועל הקרקע – נוטריות ותאואים וגם חזירי בר. זה הכי קרוב לספארי שתגיעו בישראל, ולא רק בעונות הנדידה, אלא לכל אורך השנה. אם כבר הייתם, נסו להצטרף לאחד מהסיורים הנכנסים לבריכות מעגן מיכאל, או בקרו בשמורת עין אפק במפרץ חיפה.
צפונית ליסוד המעלה. פתוח כל יום, שבת וחג, מ-8 בבוקר עד 6 בערב.
71. חנות המוזיקה הכי טובה: מוזיקה נטו
החנויות הווירטואליות חיסלו את חנויות הדיסקים, ותוכנות הלייב-סטרימינג חיסלו את החנויות הווירטואליות. גלגל החיים והמוות של תעשיית המוזיקה הבינלאומית ממשיך להסתובב, ובמערכה הזאת ישראל נשארה הרחק מאחור. העולם מציע שירותי האזנה כמו ספוטיפיי וטיידל, וכאן עדיין מאזינים לאלבומים ביוטיוב. האופי הנוסטלגי והבלתי מרפה של הקהל המקומי גרם לכל התוכנות המפלצתיות להישאר באזור הדמדומים, האפל והלא מוכר. כדי לפצות על כך, מוזיקה נטו ממשיכה לפעול בחריצות במרחב הווירטואלי הפרטי שלה. באתר העצמאי והפעיל, החנות (האמיתית!) שכבר שנים ממוקמת בלונדון מיניסטור בתל אביב, מאפשרת ללקוחותיה לרכוש את המוזיקה האהובה עליהם. נכון, זה לא אייטונס, גם לא אמאזון, אבל בתקופה של גסיסה, חוסר ודאות ואי-סנכרון עם העולם, משלוחי דיסקים-עד-הבית הם לא עניין של מה בכך.
בתל אביב. לונדון מיניסטור, אבן גבירול 30. 03-6967220
72. מסעדת היוקרה הכי טובה: נורמן
בכניסה למלון נורמן בתל אביב יש שערי קסם, שמי שנכנס בהם שוכח את מיקומו הגשמי בתחומי מדינת ישראל. מסעדת נורמן שבמלון מחויבת לניתוק המבורך הזה באותה מידה. נורמן שואבת השראה מהתקופה הקולוניאלית ושואלת מוטיבים מימי המנדט הבריטי, משרה על סועדיה קרירות אלגנטית וקלאסה אירופית, ועושה את כל זה בלי לגרום לך להרגיש כאילו התחפשת. פרטים יותר קוקנרטיים? ריזוטו קלמרי, סטרציאטלה, סלט תמנון ופודינג לחם. זה עדיין הספוט הנכון ביותר של הקיץ הקרוב. עוד אצל ביצה עלומה.
בתל אביב. נחמני 23-25. 03-5435400
73. המסלול הכי טוב למיטיבי לכת: נחל דרגה
כושר תמרון ועבר קרבי לא יספיקו פה: צריך גם חבל, ועדיף ציוד סנפלינג. הנחל מוצל, והגבים שבו, שהתמלאו בשטפונות החורף, מלאים לאורך כל האביב, והטיול בנחל דרגה, ובקניון הגדול בארץ שבתוכו, נעשה בהתקדמות בין הגבים, ממעבר סלע אחד לאחר. כמה מטיילים נהרגו בעבר בנחל, וכדי לשמור על עצמכם ולא להזדקק לחילוץ לימדו היטב על המסלול, אל תחפפו בציוד ובמים, קחו בחשבון את עומס החום ואת סכנת השטפונות והתחילו מוקדם בוקר.
ים המלח.
74. אומנות הרחוב הכי טובה: DEDE
חגי מרום מספר לנו על היצירה הכי בועטת כרגע, שנאספה כבר אל הספר שייצא בקרוב. ״אמן הרחוב דדה (DEDE) לא מפסיק לחדש ולהפתיע״, הוא מספר. ״ביצירתו החדשה על גבי הקומה השנייה בדולפינריום הנטוש בתל אביב, הוא מצליח להוכיח שאמנות רחוב מעולה היא כזו שמצליחה להתייחס בצורה נכונה למרחב העירוני. למרות שיצירותיו מוצגות בגלריות ברחבי הארץ ואף בברלין, דדה ממשיך ליצור על גבי קירות העיר הלבנה אמנות רחוב פנטסטית. הוא מצליח להעלות על פנינו חיוך רחב, רחב כמעט כמו יצירתו גדולת המימדים באחד המקומות האטרקטיביים ביותר לאמני הרחוב בתל אביב. זו אמנות רחוב במיטבה״.
בתל אביב. הדולפינריום
75. ההצגה הכי טובה: ״אליס״
"אליס" היא אותה אליס מ"אליס בארץ הפלאות", ומבקר התיאטרון של אתר ״הבמה״, צבי גורן, בחר בגרסה של תאטרון גשר לסיפורים האלה בתור ההצגה העכשווית שהכי כדאי לראות. "הגרסה של רועי חן ויחזקאל לזרוב לספריו של לואיס קרול נוגעת בנושא הפסיכוזה", הוא אומר. "הם עושים זאת באמצעות פיצול דמותה של אליס, במשחקן של בר שדה כילדה, נטע שפיגלמן כנערה ואפרת בן-צור כבוגרת ונשואה, ובאמצעות 'טיפול' של דורון תבורי כשפן הלבן״.
ביפו. תיאטרון גשר, שדרות ירושלים 9.
76. המשקה הכי מרענן: תה קר של ויסוצקי
עד שלא פגשנו את השקיקים החדשים של ויסוצקי לא ידענו שלזה חיכינו כל החיים: תיונים שעובדים גם במים קרים. התה הקר החדש מגיע בשלושה טעמים – אפרסק, לימונענע ופירות יער – והוא ניחן במתיקות מעודנת שבמעודנות. בואו נגיד, קצת יותר מעודנת מאשר זו של מים בטעמים, כלומר כמעט בלתי מורגשת. גם הטעם עדין מאוד, כך שהתוצאה היא למעשה פחות תה ויותר מי פירות טעימים וצבעוניים. אנחנו הכי אהבנו את פירות היער, אבל כל הטעמים טובים – עם מים קרים, ואפילו עם סודה.
77. מופע המחול הכי טוב: Stable של שרון פרידמן ל"ורטיגו"
כדי להבין איזה מופע הכי מהנה ומקורי פנינו לצבי גורן, המבקר של אתר ״הבמה״: "הבחירה שלי היא Stable של שרון פרידמן עבור ורטיגו. שבה הוא יוצר זרמים לוהטים של מגע אנושי בשלשלאות פראיות שמתפרקות לחוליות של הילוך איטי, של יחיד מול עדר מאיים ואלים, מגורש מגן עדן מוכה ומובס. מחול מרגש ומהפנט". זיו מציין עוד שלושה מופעים מומלצים: Lie Like a Lion של יסמין גודר, "המצודה" של רייצ'ל ארדוס ו-"שמאל מרכז / אבן שפה" של רונית זיו.
בסוזן דלאל ובאולמות המופעים בארץ.
78. קיר הטיפוס הכי טוב: עין פרת
קירות טיפוס מלאכותיים אפשר למצוא היום כמעט בהרבה ערים, אבל אין כמו החוויה של טיפוס בטבע של מישהו אחר. עין פרת, שמורת הטבע המזרחית לפסגת זאב, היא המקום שמשלב את כל הפלוסים: ״יש שם כ-70 מסלולי טיפוס פרוסים על שני מצוקים, כאשר ביניהם מעיין גדול הנובע וזורם לאורך כל השנה״, מספר נמרוד נחמיאס, יו״ר מועדון המטפסים הישראלי. ״הנוף המדברי מהמם, מסלולי טיפוס מצוינים בכל דרגות הקושי והמעיינות קרירים וצלולים כך שרחצה בהם נותנת אקורד סיום נפלא לסוף יום הטיפוס".
חשוב לציין שספורט הטיפוס דורש ידע מקצועי וציוד מתאים. ניתן ורצוי מאוד להתלוות למדריך טיפוס מוסמך בכדי לשמור על רמת בטיחות גבוהה וחוויה נעימה.
בשמורת נחל פרת, מדבר יהודה. פתוח כל יום, כולל שבת, מ-8:00 עד 17:00. בשישי וערבי חג עד 16:00. 02-5715859
79. המסעדה המשפחתית הכי טובה: מקום בלב
ההתלבטות מוכרת: או שהולכים למקום בו ״כיף לילדים ולכן הם יתנו לנו קצת שקט לאכול״ או שבוחרים ב״טעים״. המומחים של אתר רומפר מספרים שב״מקום בלב״ ברעננה לא צריך להתפשר: יושבים בחוץ בין העצים עם המון מרחב שהילדים יכולים להתרוצץ בו, כולל גשר עץ מעל נחל קטן עם צבים, ובינתיים מזמינים מנות ביסטרו קלאסיות ועשויות כמו שצריך. עכשיו רק נשאר להתפלל שהשנ"צ שאחרי הארוחה יעבור בטוב.
ברעננה. פרדס משותף 5, 09-7741575.
80.המסעדה הכי טובה שלא מקבלת את הקרדיט שמגיע לה: מלגו ולבר
לפתוח מסעדה בישראל זה אחד המיזמים המסוכנים שיש, ולהיכנס למסעדה קיימת כדי להפוך אותה על פיה קשה פי כמה. לפני פחות משנה השפים מוטי טיטמן ואור מיכאלי לקחו את התיק הזה, ואחרי הרבה מאוד עבודה קשה, הם הצליחו להפוך את מלגו ומלבר למקום ששווה להגיע אליו. מעבר למיקום הנהדר, שדרות רוטשילד מול כיכר הבימה, מגישים כאן פירות ים ודגים באופן נועז ומאתגר, וכל זה, בינתיים, מתחת לרדאר. עד שהתדמית תשתנה – זו אחת המסעדות המגניבות והסודיות בתל אביב.
בתל אביב. רוטשילד 142. פתוח כל יום מ-18:00. 03-6314214
81. נקודת התצפית הכי טובה: הר גמל
עם העוצמה של המדבר ופלא הבריאה לא מתווכחים, ולכן מבחינתנו נקודות התצפית היפות בארץ הן אלה שצופות למכתש רמון. יש את תצפית הר גמל האלמותית, שעכשיו היא מוסדרת לטובת כולם, ויש את ראש הר גוונים בלב המכתש שהיא תצפית רלוונטית לבעלי רכב שטח, ויש את פארק הפסלים צלילי מדבר ואת חוות צל מדבר, שהן נקודות תצפית רלוונטיות לכל מי שהוא בעל נפש שצריכה למלא מצברים.
מצפה רמון. הר גמל, ליד שדרות הר גמל.
82. הצימר הכי טוב לזוגות: צימר אזמרגד
צימר אזמרגד עושה עבודה מצוינת בכל מקדמי הרומנטיקה האפשריים: קודם כל, העיצוב - זה לא צימר אלא ממש בית, בסגנון ספרדי, מעוצב בחן רב. חוץ מזה הוא מבודד לחלוטין, ויש בו ספרים וסרטים, ג'קוזי ענק, ואת מה שהרומנטיקה הכי אוהבת – נוף. שמורת נחל כזיב שנשקפת מכל חלון עוזרת לכם לא רק להתקרב אחד אל השני אלא גם אל עצמכם.
במצפה הילה.
83. אתר הדיג הכי טוב: הכנרת
הרעש של הגלים, השמש והמים הם תנאים בסיסיים לדיג מוצלח (חוץ מדגים, כמובן!), אבל תשתיות טובות עושות את ההבדל עבור האנשים שאוהבים לדוג. ״המצב בכנרת היה טוב – אבל בשנה האחרונה הוא אפילו השתפר!״, מספר לנו אנדריי מזלין, יו״ר ישראפיש, האגודה לקידום הדיג הספורטיבי בישראל. ״מנהלת הכנרת כנראה משקיעה בתשתיות כי הוסיפו מקלחות ושירותים, מקומות חניה, דשא וסככות הצללה לרווחת המבקרים בחופי הכנרת״. ויש עוד שיפור משמעותי שישמח גם את אלו שלא מגיעים לחוף כדי לדוג: הכרזה על חלק אחד בכל חוף כ״חוף שקט״. ״המשמעות היא שאסור להביא לשם רמקולים ומוזיקה ואם מישהו בכל זאת מחליט לחבר את הרמקולים – השומרים מעירים לו״, אומר מזלין. חמישה שקלים ותשעים אגורות תעלה לכם כל אחת משלוש השעות הראשונות בחוף, ואחריה כל שעה נוספת תעלה 2.10 ש״ח בלבד. מזלין מציע לכם להצטרף לטרנד ולדוג רק לשם הספורט – ולשחרר את הדגים חזרה אל המים לטובת הטבע.
84. הג׳ימבורי הכי טוב: גליצ׳ה בראשון לציון
בשורה התחתונה, מדובר במשחקייה הנמצאת בתוך סניף של טיב טעם בראשון לציון – אבל אל תתנו לזה להטריד אתכם. גליצ'ה, מדווחים באתר רומפר, היא מתחם רחב ידיים, צבעוני ומקסים במיוחד בו הילדים יכולים בכיף להעביר כמה שעות בין מתקנים מרגשים. הפעילויות מותאמות לגילאים שונים - תינוקות, בני שנתיים, בני שלוש ו"גדולים" מגיל ארבע עד עשר – ובינתיים ההורים יכולים לאגור כוחות באזורי הישיבה שמצויד באינטרנט חינם ופינת קפה. לסיום, כולם יקנו נקניקים ויחזרו הביתה מאושרים.
בראשון לציון. טיב טעם, דרך המכבים 62. פתוח בימים א'-ה' בימי לימודים מ-15:00 עד 20:00, בשישי מ-14:00 עד 18:00 ובשבת מ-9:00 עד 20:00. 072-2233139
85. אולם הקולנוע הכי טוב: IMAX ביס פלאנט ראשון לציון
עם כל הכבוד ל-VOD, את סרטי האקשן שלנו אנחנו חייבים לראות בקולנוע. כי אם כבר עלילה מופרכת ופעלולים מתישים, אז לפחות שיהיה על מסך גדול. ״אולמות הקולנוע שנבנו בשנים האחרונות בישראל הם באמת באיכות עולמית, אבל האיימקס בראשון לציון הוא הטוב מכולם", מסביר מבקר הקולנוע של מאקו ובעל בלוג הקולנוע סינמסקופ, יאיר רוה. ״על המסך יש הקרנה משני מקורות, כך שמקבלים כפליים מהחדות ומהאור של הקרנה רגילה – וכל זה מתרחש על מסך ענק במיוחד. השיפוע התלול באולם מבטיח שאף אחד לא יסתיר לך את הסרט, המושבים נוחים והמרחק מהמסך מושלם!״.
בראשון לציון מערב, יס פלאנט, המאה העשרים 4.
86. האיטלקית המשפחתית הכי טובה: נונו
יש אי אילו מסעדות איטלקיות בישראל, אבל רק למעטות מהן אפשר להגיע בהרכב מלא, כולל אחיינים, כלות, טבעונים ומנועי גלוטן, וגם למצוא בתפריט משהו שכל אחד אוהב. כך שבגזרת "יום הולדת 80 לסבא" – נונו היא קליעה בול. החלל גדול ומאפשר התרוצצות, החניה נוחה ונגישה, והאוכל נהדר ומגוון. על פי חוקי הז'אנר, מדובר במסעדה משפחתית, שמופעלת על ידי בני משפחת לוינסון. טיפ: לכו על הפיצות.
בהוד השרון. ז'בוטינסקי 2, כל יום מ-12 בצהריים עד חצות. 09-8353600.
87. המערה הכי טובה: מערת התאומים
למערת התאומים, שנמצאת על גדת נחל המערה בהרי ירושלים, נכנסים מפתח קטן-קטן. רק אחרי כמה שניות, כשהעיניים מתרגלות לחושך, מבינים כמה היא עצומה. הנטיפים של תקרתה הם סוד שיגלה רק מי שיבוא עם פנס ויחפש, וכמוהם גם העטלפים, והמעיין בקצה.
הרי ירושלים. על כביש 3866 ליד חרבת בית עטאב.
88. הצימר עם הנוף הכי יפה: רום 1125
היישוב נמרוד הוא היישוב הכי גבוה בישראל. הוא גם יישוב פצפון: שבע משפחות בסך הכל חיות כאן, ויום-יום הן קמות לנוף הכי יפה והכי רחוק מהמזרח התיכון שאנחנו מכירים. בצימר הנפלא של דיאגו ומיכל גולדפרב, שנקרא רום 1125, כגובהו של היישוב, תוכלו לראות שקיעות אדומות כדם, ערפל רובץ על העמק כענן, ובחורף מעטה שלג שנפרס עד האופק כשמיכה לבנה. הרים, ירוקים, חומים וכחלחלים, קרובים ורחוקים, נשקפים מכל חלון ובכל פינה. ההימלאיה של ישראל קוראים לזה כאן.
בנמרוד, מועצה אזורית גולן.
89. המקום הכי טוב לקחת אליו תיירים: שוק מחנה יהודה
בני דודים מאמריקה? חברים מהסאמר סקול? אוהבות-ישראלים מארצות הברית? אל דאגה. מדריך התיירים אביחי צברי יודע בדיוק מה המקום הכי מגניב לקחת אותם אליו כדי שהם יבינו איפה הם נמצאים. ״שוק מחנה יהודה בירושלים הוא האטרקציה התיירותית הכי מגניבה אליה אפשר להביא תיירים״, הוא אומר. ״זה המקום הכי חווייתי שמשלב את הכל – תרבות האוכל, רבגוניות מטורפת ומאיפה העם הזה מגיע: מזרחי עם אשכנזי, חרדי עם ערבי וכולם רוכשים ומוכרים ביחד. רואים בו את ירושלים, על המורכבות שלה - ומצד שני זה שוק וקליל וכיף כולם נוגעים וממששים והאווירה נפלאה״.
בירושלים.
90. המקום הכי טוב לפיקניק: חניון פתחת נחל אורן
חניון פתחת נחל אורן בפארק הכרמל הוא חניון נוח מאוד לפיקניק מכמה בחינות. הוא קרוב לכביש ראשי, כביש חיפה תל אביב הישן, אך מבטיח שקט ומרחבים שאנו רגילים אליהם מפינות חמד נסתרות. יש בו מים זורמים, שירותים נקיים, שבילים ושולחנות מונגשים לנכים ותשתיות למנגל, ולא פחות חשוב, צל עצי זית, אלונים וחרובים. מהחניון יוצאים כמה שבילי טיול, המוכר שבהם הוא המסלול המעגלי העולה לרכס אצבע ויורד לחניון. המיטב שיש לכרמל להציע.
בכרמל. ליד צומת אורן, במפגש כביש 721 וכביש חיפה תל אביב הישן (כביש 4). בסופי שבוע וחגים החניון בתשלום.
91. המקום הכי טוב להציע בו נישואים: הכדור הפורח מעל פארק הירקון
בחודש האחרון הבחינו תושבי צפון תל אביב בכדור פורח לבן שמרחף בבקרים מעל לפארק הירקון. הכדור הפורח של תל אביב באוויר מפסח האחרון, והוא פתוח לקהל הרחב וממריא לגובה 300 רגל מעל גוש דן, למשך 12 דקות כל פעם. המחיר הוא 75 שקל למבוגר ו-50 לילד, ואפשר גם לסגור את המקום לאירועים פרטיים. תעשו את זה כי עד הקיץ הבא זה קלישאה.
בתל אביב. פארק הירקון, כל יום מ-9:00 עד 20:00, שישי 10:00-17:00, שבת 10:00-20:00, בכפוף למזג האוויר.
92. האטרקציה הכי מגניבה: גלישת חול
ישראל היא מעצמת גלישה. אנחנו מצטיינים בגלישת רוח ויש בים התיכון תנאים מעולים גם לגלישת גלים. לאחרונה הורחב ענף הגלישה לכיוון מפתיע - גלישת חולות. חול יש לנו המון כאן, בעיקר בדיונות בנגב, אז למה לא לנצל זאת ולפתוח ענף ספורט אתגרי. אפשר להתחיל בעזרת דרור במדבר, שמספקים ציוד והדרכה.
ברחבי הנגב.
93. הרחוב הכי טוב לשופינג: שבזי בתל אביב
החום הישראלי אולי דוחף אותנו לקניונים הממוזגים, אבל החנויות השוות באמת נמצאות בגובה פני הקרקע. "אין בישראל אוקספורד סטריט או רו דה ריבולי", אומרת שני הררי, כתבת עיצוב ואופנה בטיים אאוט ובעלת בלוג BANANAMAMA"הקניות הכי בשיק הן ברחוב שבזי. בדיזנגוף עד שאת מגיעה ממקום למקום יוצאת נשמתך, אבל שבזי בדיוק בגודל המתאים. יש בו עושר של חנויות מעצבות ומעצבים מעולות (אם כי לפעמים יקרות), חנויות שמציעות גם אקססוריז נכונים וגם בתי קפה וגלידה, כדי לנוח בין לבין״.
94. הקוסמטיקה הטבעית הכי טובה: לבידו
למה בכלל ללכת לבחור בקוסמטיקה טבעית, ולא בסופר פארם? מחקרים הוכיחו שוב ושוב שחומרים שנעשה בהם שימו בתעשיית הקוסמטיקה, כמו SLS ופראבנים, הם לא בריאים. בתגובה, יש בכל העולם התעוררות של תחום הקוסמטיקה הטבעית: קרמים ומוצרים טיפוח עם הרבה פחות כימיקלים. לבידו, שנמצאים בנהלל, עושים מוצרים מעולים ברמה בינלאומית, וגם מרגישים פיין בדיוק במו לנקום או לוריאל: האריזות מושקעות, הריחות נעימים, ואין שום חשש שאתם עוסקים פה בדייסת קוואקר וצואת גמלים. נסו את קרם הגוף בריח לבנדר ואת הסבון המוצק בריח יסמין.
בחנויות Lavido ובבתי טבע בבתי הארץ, פירוט באתר.
95. חנות הספרים הכי טובה: המגדלור
לא סתם בחרו במשרד החינוך לצלם את פרסומת עידוד הקריאה החדשה שלהם במגדלור. המגדלור היא כל מה ששכחנו שחנות ספרים יכולה להיות: אי עירוני מעוצב ומרוצף מהרצפה עד התקרה בספרים שנבחרו בקפידה על ידי מוכרים בעלי טעם, גם מז'אנרים לא רווחיים, כמו שירה או כתבי עת. גולת הכותרת של החנות היא האוסף הגדול של אלבומי אמנות וצילום, מחברות מעוצבות, אוספי מדבקות, ספרי מתנה מיוחדים באמת, מוצרי נייר, תיקים וטי-שירטס עם הדפסים של ספרים, ספרי ילדים משגעים מחו"ל ועוד מוצרים נדירים, שתמיד כיף לבחור מהם מתנה מקורית למישהו שאוהבים.
בתל אביב. לבונטין 1. כל יום מ-10:00 עד 20:00, בחמישי עד 21:00, בשישי עד 16:00.
96. המועדון הכי טוב: הבלוק
שלוש מלים שאתם צריכים להכיר כדי להבין את הבלוק: Respect the Vibe. "הבלוק מתייחס לתרבות המועדונים כאל תרבות", מסביר ירון טן ברינק, עיתונאי, מגיש ובליין. ״יש להם כבוד לתרבות הזו – מהבוקינג של העילית של היוצרים, כאלה עם קו מוזיקלי ברור ולא מתפשר. המועדון הזה מחנך את הקהל איך מתנהגים: זה התחיל במדיניות של ׳לא לעשן ברחבה׳ שנראתה בהתחלה כמו גזירה והתגלתה כהצלחה, והמשיך דרך איסור על ניידים שאנשים חשבו שלא יוכלו בלי לגעת בנייד שלהם כל חמש שניות, אבל מסתבר שזה משפר את המסיבה – ועכשיו גם ההשתתפות שלהם ביוזמה למניעת הטרדות מיניות במועדונים. הבלוק לא מפחד להביע את דעתו בנושאים פוליטיים ויש פה עסקת חבילה של תרבות אידיאולוגית״. תוסיפו לאידיאולוגיה ולאווירה המשוחררת מטלפונים גם סאונד איכותי – וקיבלתם את הבילוי האולטימטיבי: ״הבעלים של המועדון בנה בעצמו מיקסר אנאלוגי ייחודי שהפך כבר מיתולוגי בעולם, וטובי התקליטנים מדברים עליו. כל המועדון נבנה מתוך מחשבה על סאונד, אז את שומעת מוזיקה בווליום גבוה, ומצד שני יש אזורים מסוימים ברחבה בהם את יכולה לדבר למי שלצדך מבלי לצרוח – ואת לא יוצאת משם עם כאב ראש בגלל הווליום״. המועדון זכה לקהל בליינים קבוע ומסור שמכיל גם עורכי דין, אנשי תקשורת ופרסומאים - עוד נקודה שהופכת אותו למקום הכי נכון להיות בו.
בתל אביב. דרך שלמה 157 ת"א,03-5378002.
97. אטרקציית החיות הכי טובה: בריכת הכרישים באילת
כבודה של פינת החי במקומה מונח, וגם צפייה בקנגורו מקפצים ב״גן גורו״ היא כיף לא רגיל, אבל לאחרונה נפתחה אטרקציה חייתית שגורמת אפילו למפגש עם פוני להחוויר: בריכת כרישים. בשביל לראות את הטורפים הללו מקרוב תצטרכו להגיע אל המצפה התת ימי באילת, שמתחזק את המפרץ המיוחד – 1,000 מ״ר גודלו, בו גרים להם לא פחות מ-18 כרישים משישה מינים שונים, עד ארבעה מטרים גודלם. אם סצנות מ״מלתעות״ התחילו לרדוף אתכם - אל דאגה. את הכרישים האלה תפגשו באמצעות מנהרה שקופה שחוצה את הבריכה ומאפשרת לראות את הכרישים שוחים קרוב-קרוב אבל באותה העת להיות רחוק ובטוח מהם.
באילת. המצפה התת ימי, 08-636-4200, info@coralworld.com
98. חנות עיצוב הבית הכי מעניינת: ״מדפים״
״מדפים״ הוא חלל תצוגה גדול למכירת עבודות של מעצבים ואמנים משלל תחומים – מרהיטים ותמונות, דרך אהילים ומנורות ועד צילומים וציורים. האמנים והמעצבים שמציגים את המוצרים למכירה נבחרים בקפידה על ידי אוצרת אמנות והבעלים של החנות - דב רטן, מרצה בכיר לעיצוב ממכללת הדסה ומישל הולץ, סטייליסטית ומעצבת פנים.
ביפו. שוק הפשפשים, רחוב רבי אחא 4. טלפון: 03-5531977
99. החווה האורגנית הכי טובה: הר הפרחים
ארגזי הירקות והפירות האורגניים הפכו לבייבי של כל מי שמתגעגע לטעם של פעם, לאוכל עונתי ומאמין שאורגני זה פשוט בריא יותר. חוות אורגניות פזורות ברחבי הארץ, אבל אנחנו מחבבים במיוחד את החווה האורגנית המשפחתית של משק הר פרחים במושב עופר שמציעה ירקות, פירות ומוצרי חלב שמיוצרים בזכות עבודה של תושבי המקום – צעירים אחרי צבא ומבוגרים בעבודה קבועה. המשק מקפיד להיות אקולוגי ולצמצם את הזיהום הסביבתי וגם מפיק פירות וירקות באיכות טובה. אפשר לאסוף את המזון האורגני מהחווה, מהחנות ״הירוקה״ בפרדס חנה או להזמין משלוח שמגיע לכל הסביבה פעם בשבוע.
במושב עופר. 052-3134113, שעות המענה הטלפוני: א'-ה' - 8:00 – 13:00.
100. ההאב (חלל העבודה) הכי שווה: המיזנטרופ
עבודה מהבית היא מבחן לכוח הרצון, נכשלתם בו, אתם צריכים האב. בשנים האחרונות ממלאים את המדינה, ובעיקר את תל אביב, מקומות שמאפשרים להתיישב בהם עם לפ טופ וכמה ניירות ולעבוד מהם שעות ארוכות, בלי אפשרות להסחות דעת (חוץ מהפייסבוק הארור). המיזנטרופ היה החלוץ בתחום, וגם עכשיו, אחרי שקמו לו מתחרים רבים, הוא המקום הנכון לנדוד אליו. בניגוד לחללי עבודה אחרים שדורשים רישום מראש או סינון כדי להתקבל אליהם, המיזנטרופ מקבל בזרועות פתוחות סטודנטיות כמו נשות עסקים – רק שמרו על השקט, והמחיר, 10 שקלים לשעה או 80 ש״ח ליום עבודה כולל קפה, תה, פירות, מים, מיני תופינים ואינטרנט בחינם. בית קפה יעלה לכם יותר.
בתל אביב. פרישמן 43, א'-ה', שבת: 09:00-22:30. שישי: 09:00-18:00. 074-7031805
תודות
אנשי אתר מפה בחרו את הקטגוריות הבאות: הזריחה, השקיעה, המפל, הבריכה הטבעית, טיול המים, הכביש עם הנוף הכי יפה, שמורת הטבע, הטיילת, הפארק העירוני, המסלול הרומנטי, המסלול למיטיבי לכת, המקום לפק"ל קפה, נקודת התצפית, המערה, הקטיף, הצימר למשפחות, הצימר לזוגות, הצימר עם הנוף, האירוח הקיבוצי, הסוויטה, המלון למשפחות, מלון הבוטיק, המלון עם הנוף, המלון הכי תרבותי, חוף הרחצה, הנקודה לפיקניק, האטרקציה, את הצפרות.
תודה מיוחדת לאנשי אתר מפה, ובראשם למנהלת התוכן קרן סמואל דלח, לעורכת מדור לינה וצימרים עדי אלון וליאיר זיידנר, עורך מדור טיולים באתר מפה ומורה דרך.
מועדון המטיילים של מפה רץ כבר שנה ברחבי הארץ ומציע סיורים מודרכים עשירים בתוכן ומפעילי חושים, שמתמקדים בקולינריה והיסטוריה בסמטאות העיר ובשבילים בטבע. במשך כל השנה מערכת אתר מפה בודקת ומדרגת באופן אנונימי מסעדות ואתרי בילוי ופנאי. מקומות שזוכים לציון גבוה מקבלים את תו האיכות "מומלץ מפה". היכנסו לרשימת כל העסקים המומלצים ולסיפורים שמאחוריהם.
בנוסף השתתפו בהכנת הכתבה: יעל גולן, דנה בר-אל, שי סגל, קרן לוי-צדק, קליה מור, יאיר גת, מחבר ״מדריך היין הישראלי החדש״, מדריך התיירים אביחי צברי, הראל סלוצקי, קרן ליבוביץ, אנדריי מזלין - יו״ר ישראפיש, האגודה לקידום הדיג הספורטיבי בישראל, יאיר רוה - מבקר הקולנוע של מאקו ובעל בלוג הקולנוע סינמסקופ, אתר רומפר, ירון טן ברינק - מגיש ״TV on The Radio״ ברדיו הקצה וכתב ליברל, ד״ר נפתלי שם טוב מהמחלקה לספרות אומנויות ולשון באוניברסיטה הפתוחה, אילן סרף (אילן השועל), מיכל לוינשטיין - חברת האגודה הישראלית לאסטרונומיה, מירב קאופמן - בעלת הבלוג ״בארון של גיברת קאופמן״, בני ציפר – עורך מוסף "תרבות וספרות" של עיתון הארץ, חגי מרום - ״מרום תרבות ישראלית״, צבי גורן מאתר "הבמה", אורלי גנוסר, נמרוד נחמיאס - יו״ר מועדון המטפסים הישראלי, יואב קוטנר, יוסי שיפמן - אתר הבמה, שני הררי, בעלת בלוג BANANAMAMA.