יו"ר הקואליציה, ח"כ דוד ביטן (ליכוד), גיבש את הצעת החוק למניעת סגירתה של רשות השידור. הצעת החוק תועלה להצבעה במליאה בתחילת כנס החורף של הכנסת, נובמבר 2016.

ביטן מעריך בהצעת החוק כי סגירת תאגיד השידור הציבורי תחסוך לקופת המדינה כ-1.8 מיליארד שקל. לפי הצעת החוק, תבוטל הקמתו של תאגיד השידור הציבורי ובמקומו יוחזר לתוקפו חוק רשות השידור משנת 1965.

בהצעת החוק נקבע כי הרשות תשדר חדשות בענייני היום ברשת ב', בטלוויזיה ובאינטרנט, הרשות תשדר בטלוויזיה בעברית ובערבית וערוץ 33 יהיה "ערוץ יצירה ישראלית".
 
עוד נקבע כי "כעבור שנתיים מחקיקתו של החוק להקמת תאגיד השידור הציבורי החדש מתברר כי החוק אינו ישים, אינו כלכלי כפי שסברו בתחילה, אלא אף בעל עלויות גבוהות כי לפי החוק החדש עובר הנטל הכספי, של פיטורי עובדי רשות השידור, והוא יעמוד על למעלה מ-1 מיליארד שקלים, כשמחצית מהעובדים קבלו את פיצויי הפיטורין ואת תנאי הפרישה, ובנוסף לכך ימשיכו לעבוד בתאגיד השידור הציבורי החדש, דבר שבפועל יכביד על הקופה הציבורית.

יתרה מכך, תאגיד השידור הציבורי החדש לא נערך  לשידורים כנדרש בחוק והכנסת נאלצה להאריך את זמן תחילת השידורים שלו 4 פעמים - דבר שגרם להוצאות מיותרות ובזבזניות שנובעות מאחזקת 2 תאגידים, הן הישן והן החדש, בו זמנית באותה התקופה".

לדברי ביטן, "מבדיקה כלכלית שנערכה מתברר שעלות פתיחת התאגיד החדש תעלה לקופת המדינה יותר ממיליארד שקלים בגין הוצאות של פיטורי עובדים ועוד מאות מיליוני שקלים על פתיחת התאגיד החדש שהוצאותיו העתידיות אינן ידועות עד תום. הצעת החוק הזו תחסוך לקופת המדינה 1.8 מיליארד שקלים בשנים 2017-8".

בשבוע שעבר אמר ביטן בראיון ל-TheMarker TV כי יש לו רוב בעד הצעת החוק בסיוע חברי כנסת מהאופוזיציה והוא מתכוון לשכנע את שר האוצר משה כחלון לתמוך בה. בכנסת מעריכים כי לא מן הנמנע  שבמסגרת הדיונים והדילים על חוקי התקציב וההסדרים יוצע לכחלון להכניס שינויים במס על ריבוי הנכסים בתמורה לביטול סגירת רשות השידור ולהוצאת סעי]י הרפורמה בבזק אל מחוץ לחוק ההסדרים.

ביטן אמר ל-TheMarker כי המאבקים במיסוי בעלי ריבוי הנכסים וביטול סגירת רשות השידור יתנהלו בנפרד.

יור סיעת כולנו, ח"כ רועי פולקמן, אמר בשבוע שעבר כי "פתיחת תאגיד השידור הציבורי בינואר הקרוב היא עובדה מוגמרת שסוכמה בין שר האוצר לראש הממשלה. התאגיד כבר נמצא בשלבי עבודה מתקדמים לקראת פתיחתו ואין לסובב את הגלגל לאחור. שר האוצר לא תיקצב את רשות השידור בתקציב הקרוב וחבל על הנסיונות המיותרים לתעתע בעובדי התאגיד החדש כאן, בעובדי רשות השידור ובשוק התקשורת". תגובת "כאן" (תאגיד השידור הישראלי): "לאחר אין ספור דיונים בכנסת ובממשלה קבע המחוקק כי יוקם תאגיד שידור ישראלי חדש במקום רשות השידור, שיספק לאזרחי ישראל שידור ציבורי יעיל, איכותי, עצמאי ופלורליסטי. אנו ממשיכים ונערכים לשידור  בינואר 2017 על פי תוכנית העבודה ועל פי החוק". 

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker

ידיעות נוספות ב-TheMarker: