אלונה בר-און תקבל את השליטה במניות חברת מוניטין, החברה האם-של גלובס, תמורת 106 מיליון שקל - כך קבע נשיא בית המשפט המחוזי, איתן אורנשטיין. בר-און ניצחה את האוליגרך דויד דווידוביץ' על אף שכל הכונסים המליצו למכור את העיתון לדווידוביץ' משום שהציע מחיר גבוה יותר.

עם סיום הדיון החלו ידידיה ועורכי דינה של בר-און להתחבק עמה. "אני לא מאמינה שעשינו את זה", אמרה בר-און. כונס הנכסים מטעם  בנק לאומי, עו"ד רונן מטרי, אמר לבר-און: "עשית את זה כנגד כל הסיכויים".

אורנשטיין ציין בדבריו כי בשלבים הראשונייים כונסי העיתון את ההתקשורת  עם חברת אילקורפ של בר-און בהתאם להליך הגישור. לפי מתווה זה אמורה להיכנס לקופת הכונסים 106 מיליון שקל.

אורנשיין ציין כי בשלב הסופי הוגשו שתי הצעות, שתיהן ב-106 מיליון שקל, אך "בטרם ניתנה ההכרעה, תוך שהתבקשה עמדת הנושים, הוגשה הצעה מעודכנת מצד דווידוביץ' שמעמידה את התמורה ל-110 מיליון שקל".  הצעה זו גרמה לכונסים לשנות את עמדתם ולהמליץ על דווידוביץ'.

ואולם אורנשטיין סירב לקבל את ההצעה המעודכנת. "לאחר שבחנתי את ההערכה הפסוקה הגעתי למסקנה שקיימת בעייתיות בהגשת ההצעה המאוחרת", כתב אורנשטיין. לדבריו, ההצעה האחרונה בסך של 110 מיליון שקל עולה באחוזים בודדים ואין לראות בה שינוי מהותי על מנת לאשר את הגשתה לאחר סיום הדיון.

עוד ציין אורנשטיין כי הכונסים עצמם אמרו כי הצעה בעלת יתרון מובהק של דווידוביץ' תהיה בסכומים שבין 110 לבין 120 מיליון שקל. "כזאת לא נעשה", כתב אורנשטיין.

"הגעתי למסקנה כי אין מקום להיענות להצעה האחרונה שהוגשה על ידי דווידוביץ'", כתב אורנשטיין, "עסקינן בשתי הצעות שאין ביניהן פער מובהק".

במסגרת כתבי הטענות העלו הצדדים טענות הנוגעות לחופש העיתונות ולזהותו של דווידוביץ'. אורנשטיין כתב כי "אין מקום שבית המשפט יתערב בסוגיות אלה".

עובדי המינהלה של העיתון הביעו תמיכה ברורה בדווידוביץ', ומנגד ועד העיתונאים הודיע כי הגיע להסכם קיבוצי עם בר-און, שכולל שמירה על כללי האתיקה, ולכן תומך בבר-און. עם זאת, ארבעה עורכים בכירים בעיתון הביעו תמיכה דווקא בדווידוביץ', שכן הוא התחייב להמשיך להזרים כספים לעיתון.

פורסם במקור ב"TheMarker"

עוד ב"TheMarker":