רזי ברקאי
מגיש התוכנית "מה בוער" בגל"צ רזי ברקאי שוקל לעזוב את התחנה לאחר יותר מ-20 שנה וזאת לאור התנהלות מפקד גל"צ ירון דקל. ברקאי זועם על כך שתוכניתו תקוצץ בחצי, ועל כך שדקל כלל לא עידכן אותו כי כבר סיכם עם המגיש אראל סג"ל שישדר במקומו באותה שעה. ברקאי מתכוון לשקול את צעדיו, ולהכריע בנושא בימים הקרובים. ברקאי סירב להגיב.

גורמים בתחום התקשורת זעמו היום על ההתנהלות של דקל, שלא עידכן את ברקאי בנושא לפני הפרסומים בתקשורת. "זו התנהגות לא אנושית. לא עושים ככה לאף אחד, בוודאי לא למגיש ותיק בגל"צ בסדר גודל של רזי ברקאי", אומר בכיר בתחום התקשורת. גורם נוסף אמר: "לרזי היו הצעות בלי סוף לעבור תחנות רדיו אחרות בשכר הרבה יותר גבוה, והוא נשאר נאמן לגלי צה"ל שנים. דקל ממשיך להתעלל בעובדים של גל"צ".

סג"ל, שעד כה הגיש תוכנית ברדיו גלי ישראל, מנהל מו"מ עם דקל כבר כמה שבועות סביב תוכנית אקטואליה בשעות הבוקר במקום שעה של ברקאי. השבוע נסגר הסכם סופי בין הצדדים, אך ברקאי לא עודכן בנושא עד לפרסומים בנושא היום – אז התקשר אליו אבי ברזילי, ראש מחלקת החדשות, לבשר לו על כך טלפונית.

בשבועות האחרונים התקיימו כמה מפגשים בין ברקאי לדקל סביב רעיון אחר: דקל רצה לשלב ליד ברקאי מגיש נוסף ולשנות את סגנון התוכנית. השמות שעמדו על הפרק היו סג"ל, חנוך דאום, יעקב ברדוגו – וגם גאולה אבן. ההסכם עם אבן לא יצא אל הפועל משום שהיא סירבה לעזוב את רשות השידור. כאמור, מבלי שברקאי עודכן, החליט דקל לחתום על סג"ל ולקצץ את תוכניתו של ברקאי.

גיוסו של סג"ל נתפש כניסיון להטות את שידורי התחנה לצד הימני של המפה הפוליטית. בנוסף, הפרשן הפוליטי יעקב ברדוגו, המזוהה גם הוא הם הימין והליכוד, יצטרף באופן קבוע למגיש ירון וילנסקי ביומן בשעה 17:00. הניסיונות של דקל לצבוע בצבע ימני יותר את שידורי התחנה נעשים בעיקר לאחר שספג ביקורת באחרונה על מינויו של אבי ברזילי, המזוהה עם הצד השמאלי של הזירה הפוליטית, לראש מחלקת החדשות בתחנה.

ברקאי מגיש את "מה בוער" מזה 20 שנה. באחרונה נמתחה על ברקאי ביקורת סביב אמירותיו בהן השווה בין השכול של משפחות החטופים הישראלים לבין זה של משפחות מבצעי פיגועים. "דווקא עכשיו כשברקאי עבר זובור כזה, ומורידים לו את התוכנית בחצי עבור מגיש ימני, זו כניעה להתלהמות נגד חופשי הביטוי", אומר גורם בתחום התקשורת.

גם בסביבתו של ברקאי העלו את ההשערה שהעיתוי לגיוסו של סג"ל אינו מקרי לאור הביקורת על ברקאי השבוע. דקל עצמו היה בין אלה שמתחו ביקורת על ברקאי וצייץ בחשבון הטוויטר שלו "השוואה בין הורים שכולים להורי מרצחים בני עוולה מכאיבה ומקוממת ואינה במקומה. רזי ברקאי שדר ותיק ומקצועי ואין מקום לעליהום בשל ביטוי לא מוצלח".

אין זו הפעם הראשונה שבה ההתנהלות של דקל כלפי עובדים בתחנה סופגת ביקורת חריפה. מאז הגיע דקל לגל"צ עזבו את התחנה אושיות בכירות שליוו את התחנה במשך שנים, וחלקן מתחו ביקורת חריפה על התנהלותו של דקל. האירוע הראשון היה החלטתו של דקל, חודשיים לאחר שנכנס לתפקידו, לפטר את דליק ווליניץ מהתוכנית "יוצאים לאור". ווליניץ סיפר בהמשך ל"הארץ" כי "אני הייתי הסנונית הראשונה בשורה של טעויות שהוא עשה, ואחרי נעלמו מהתחנה כל מי שהיו משהו. ירון הגיע עם כוונות טובות אבל בלי שאי פעם ניהל קיוסק. אחרי 18 שנים שבהן עבדתי שם, לפעמים בהתנדבות, פוטרתי".

עימות נוסף היה בין דקל למנכ"ל חדשות 10 גולן יוכפז, שהגיש את יומן הבוקר. בתביעה לבית הדין לעבודה שהגיש יוכפז הוא טען כי דקל אישר לו להמשיך להגיש את היומן למרות תפקידו בחדשות 10, אך לפתע חזר בו והפסיק את עבודתו. דקל גם חתך את תוכניתה של יעל דן לשעה בצעד שגרם לתרעומת רבה על דקל. גם ההחלטה להפסיק את תפקידו של אהוד גרף כראש מחלקת קריינית ותעודה גררה זעם רב בתחנה.

ביקורת נוספת היתה של המגיש מיכה פרידמן שפרש מגל"צ לאחר שהופסקה עבודתו כמגיש יומן הבוקר. פרידמן התראיין ל"ידיעות אחרונות" ואמר כי "האג'נדה של דקל היא לפנות לאנשים עד גיל 30. בעיניי זה מוזר. זה הופך אותך לתחנת נישה לצעירים, אולי אלו בני מעמד הביניים של יאיר לפיד. אני לא יודע מי האנשים האלה, אבל דומני שאין למי שעומד בראש תחנת שידור ממלכתית מנדט להגדיר קהל יעד כזה. אני רואה זאת כחלק מהמגלומניה שלו. הוא מוריד פורמטים ותוכניות - לדעתי, לפעמים רק כי הם ותיקים".

גם בין ברקאי עצמו לבין דקל היה עימות כאשר דקל ביצע מהלך לשינוי אותות התוכניות והסיר את השם "מה בוער" – ובמקומו נותר רק השם "רזי ברקאי". באותה תקופה נעדר ברקאי מהשידור במשך כשבוע אך לאחר מכן חזר לשדר.

מגל"צ נמסר: "רזי ברקאי הוא מבכירי השדרים בישראל, מותג גל"צי שמכבד את התחנה ואת מאזיניה, ובכוונתנו שימשיך לתרום מכישרונו ויכולותיו. על השיחות האישיות של מפקד גל"צ וראשי מחלקת האקטואליה אתו לא נפרט מפאת הכבוד וההערכה אליו".

פורסם במקור ב"TheMarker"

עוד ב"TheMarker":