העיתונאי הוותיק ומי שנחשב לאחד הביוגרפים המובילים בתרבות הישראלית, שבתי טבת, מת היום (ראשון) בעקבות התמודדות ארוכה עם מחלה קשה. טבת היה בן 89 במותו.

טבת, יליד מגדל צדק, ליד פתח תקווה, הוא בן להורים שהיו מחלוצי העלייה השלישית. את דרכו בתחום התקשורת החל בשנות ה-40 במקביל ללימודיו באוניברסיטה העברית, כששימש ככתב בעיתון "משמר" וככתב תסכיתים בקול ירושלים. בהמשך הצטרף ל"הארץ", שם שימש ככתב צבאי וכפובליציסט במשך שנים ארוכות. כמו כן כיהן כשליח העיתון לאירופה. הוא נחשב לאחד מבכירי הכותבים של העיתון בכל הזמנים.

תחקיריו של טבת נגעו בשורה ארוכה של נושאים בוערים, החל מהעלייה למרוקו, דרך משטרת ישראל ועד הקצאת הקרקעות לציבור. במהלך מסעותיו בעולם כתב שורה ארוכה של ספרים, שעסקו בתולדות ישראל והיו מתובלים בהומור והסתכלות סאטירית על החברה הישראלית. "חשופים בצריח", ספרו על מלחמת ששת הימים, נחשב לאחד המעמיקים והחשובים ביותר בתיעוד המלחמה, ו"שפע וחרדה" ניפץ את אשליית השפע נטול הדאגות של החברה האמריקאית.

מראשית שנות ה-70 התמסר לכתיבת ביוגרפיות על כמה מהאישים החשובים בציבוריות הישראלית, ביניהם משה דיין ודוד בן-גוריון (לו הקדיש טבת ארבעה כרכים שהתפרשו על פני 3,000 עמודים). ב-2005 הוענק לו פרס ישראל בשל תרומתו לתיעוד היישוב והמדינה היהודית.