1. נפש חופשיה: "אור ירח" הוא הזוכה הגדול של טקס ה-Independent Spirits

האם מקומו של "לה לה לנד" באמת מובטח בפרס לסרט הטוב ביותר של השנה? אחרי חלוקת פרסי ה-Independent Spirits לקולנוע העצמאי שהתקיים בשבת האחרונה, נראה שכן – עם הפיכתו של "אור ירח" לזוכה הגדול של הטקס כשהוא גורף לא פחות מ-6 פרסים, ביניהם החשוב ביותר, לסרט הטוב. "אור ירח", שמגולל את סיפורו של הומוסקסואל שחור שגדל בשכונת עוני וזכה לביקורות מצוינות מאז יציאתו, אף מחזיק בשיא מיוחד – לסרט שלקח כל כך הרבה פרסים בטקס ה-Independent  בעשור הנוכחי – וחוץ מזה של הסרט, זכה בין היתר גם בפרס על הבמאי, הצילום, העריכה והתסריט.

עוד זכו בטקס: קייסי אפלק בפרס השחקן הטוב ביותר על "מנצ'סטר ליד הים" ואיזבל הופר בפרס השחקנית על תפקידה המצוין ב"היא" - ובכך עשתה מחטף (אך אחד מוצדק, יש לציין) לנטלי פורטמן ב"ג'קי" ואנט בנינג ב"נשות המאה ה-20". "או.ג'יי סימפסון: תוצרת אמריקה" לקח את הדוקומנטרי הטוב ביותר, הבמאי-תסריטאי רוברט אגרס (סרט האימה "המכשפה") את התסריט הראשון הטוב ביותר ו"טוני ארדמן" הגרמני את הסרט הזר הטור ביותר. בנאום הזכייה שלה, במאית הסרט הגרמניה מארן אדה אמרה "אני מאוד שמחה וגאה לעמוד פה כבמאית אישה כי זה עדיין לא נחשב לדבר רגיל שנשים מביימות סרטים". כן ירבו.

 

2. והסרט הגרוע ביותר הולך ל...: פרסי הראזי מכתירים את הסרטים המחורבנים של הקולנוע ב-2016

גם טקס פרסי הראזי השנתי – שמעניק פרסים ליצירות הקולנועיות הגרועות של השנה – התקיים אתמול (ש'), והגשים סוף סוף חלום ליוצרי "באטמן נגד סופרמן" – כשהעניק לסרט לא פרס אחד, אלא ארבעה. אז נכון שמדובר בפרסים שמציינים את כמה שהסרט שלך היה מחורבן, אבל גם זה משהו, והם חזרו הביתה עם פרס על סרט ההמשך הגרוע ביותר, שחקן המשנה הגרוע ביותר (סורי ג'סי אייזנברג), הזוג הגרוע ביותר על המסך (תכלס הגיע לכם, בן אפלק והנרי קאביל) והתסריט הגרוע ביותר (שיכול היה להפסיד רק ל"יחידת המתאבדים" ובאורח פלא לא עשה את זה).

ולמרות זאת, הזוכה האמיתי של הערב ומי שלקח את הפרס הגדול של הסרט הגרוע ביותר הוא דווקא "אמריקה של הילרי: ההיסטוריה הסודית של המפלגה הדמוקרטית", שגם גרף את פרס השחקן, השחקנית והבמאי הגרוע ביותר. שזה חבל, כי באמת שהיינו סקרנים עד מוות לצפות בסרט דוקו פוליטי על המועמדת לנשיאות ועברה הסודי (!) במפלגה הדמוקרטית. עוד זכו: קריסטן וויג בפרס שחקנית המשנה הגרועה ב"זולנדר 2" ומל גיבסון שזכה בפרס המפתיע בחיוביותו של הערב – פרס ה"גואל" לשחקן שעשה מעבר מסרט גרוע במיוחד ("בלתי נשכחים 3") לסרט טוב במיוחד ("הסרבן").

 

3. ווי מאדאם: "היא" של פול ורהובן הוא הסרט הטוב ביותר על פי טקס פרסי הסזאר הצרפתי

טקס יוקרתי לא פחות שהתקיים דווקא ביום שישי, הוא טקס הסזאר – פרס האקדמיה הצרפתית לקולנוע (ובמילים האחרות: המקבילה שלהם לאוסקר). פה לא "לה לה לנד" ולא "אור ירח" היו בפרונט, אלא דווקא הסרט "היא" של פול ורהובן, שזכה בפרס הסרט הטוב ביותר וזיכה את כוכבתו בפרס השחקנית הטובה ביותר. "אני טובה בכל שנה, אבל השנה הזאת סוף סוף שמו לב!", אמרה בצחוק השחקנית שזכתה בתואר בפעם השנייה, מתוך 15 מועמדויות שהיו לה במהלך השנים. ולמרות זאת, מדובר בשני פרסים בלבד מתוך 11 להם היה מועמד, כך שאנחנו בטוחים שהייתה אכזבה קלה. גם "חיי כקישוא" זכה בשני פרסים על סרט האנימציה והתסריט המעובד הטובים ביותר, ו"אני, דניאל בלייק" הבריטי של קן לואץ' ("כשהרוח נושבת") זכה בסרט הזר הטוב ביותר.

אך מי שהשיג כותרת הוא ג'ורג' קלוני, שזכה באות הוקרה בטקס השנה וניצל את המעמד כדי להשתלח בנשיא ארה"ב הטרי. "תנו אהבה לשנאתו של טראמפ, תנו אומץ לפחד של טראמפ, ותמיד תתקנו את טעויותיו של טראמפ", אמר השחקן, שהוסיף גם כי הוא "מתרגש לשנים, ובייחוד לחודשים, שעתיד לעבור עליו" – בהתייחסו להריון של אשתו, אמל, עם תאומים ראשונים.


4. לא נעים: "24: מורשת" שידרה קטע מפיגוע טרור אמיתי שהתרחש והצופים יצאו נגד רשת פוקס

בסדרות כמו "24", "הומלנד" ושאר חברותיהן לז'אנר קשה להעביר פרק מבלי להציג פיגוע טרור כזה או אחר, אך מסתמן שסדרת הבת החדשה, "24: מורשת", חצתה קו אדום בוהק. הפרק האחרון הציג סצנה שמתארת מספר פיגועי טרור, שאחד מהם התרחש ב"שוק מצרי", כביכול, אך אז התברר כי יוצרי הסדרה השתמשו בחומרים אמיתיים מתוך פיגוע שהתרחש בניירובי, קניה, ב-2013. מאז ששודר לפני כשבוע, תושבים קנייתים רבים החלו בקמפיין טוויטר בשם "שמישהו יספר לפוקס" במטרה לגרום לרשת פוקס להפסיק להשתמש באימג'ים אמיתיים, בייחוד במקרה כמו זה, בו נהרגו 75 אנשים ועוד 175 נפצעו.

על אף ששודרו עד עתה פחות מחמישה פרקים, זוהי לא הפעם הראשונה בה הסדרה המדוברת מעוררת סערה – "24: מורשת" קיבלה ביקורות על כך שהציגה רצח של משפחת אמריקאית לבנה על ידי איש בעל מראה מזרח תיכוני, בסמוך מטריד להחלטתו של הנשיא טראמפ לאסור על כניסתם של מוסלמים לתחומי ארצות הברית, מה שגרם לתגובות רבות שהאשימו את יוצריה באסלאמופוביה. הקמפיין לבסוף הגיע גם לבכירים ברשת ולמפיקי הסדרה, אוון כץ ומני קוטו, שהתנצלו בפניהם. "בפרק 4 של '24: מורשת' כללנו למרבה הצער קטעי חדשות של המתקפה בניירובי. זה יוסר מכל הגרסאות והשידורים העתידיים של התכנית. אנחנו מתנצלים אם נגרם כאב כלשהו לקורבנות ולמשפחותיהם ומצטערים עמוקות".