1. במקום בו שורפים ספרים: מעריצים מאיימים לשרוף ספרים של ג'יי קיי רולינג בעקבות ציוציה בטוויטר

חוץ מכתיבת סדרת הספרים המצליחה בהיסטוריה והפיכתה לסדרה של סרטים מצליחים, מחזמר מצליח וכת למיליוני פוטר-הדס ברחבי העולם, הסופרת ג'יי.קיי רולינג היא גם אחת הסלבריטאיות הכי פעילות בטוויטר. הסופרת המחוננת משתמשת ברשת הפופולרית כדי להביע את דעתה בענייני השעה, לענות לשאלות מעריצים וגם לחשוף תכניות עתידיות, אבל מה שהיא הכי אוהבת לעשות זה להביע את דעתה על נשיא ארצות הברית - דונלד טראמפ. רולינג לא מעריכה את ממשל טראמפ ואנשיו (וזה בלשון המעטה), והיא מוכנה לכתוב את זה גם אם זה יגרום למעריצים הרפובליקנים שלה לאיים בשריפת ספריה.

סגן נשיא ארצות הברית, מייק פנס, כתב בחשבון הטוויטר שלו דברים פייסניים: "קריאות על איסור כניסה של מוסלמים לארצות הברית הן פוגעניות ונוגשות את החוקה"; אך על רולינג הצביעות של מי שיוצא נגד החלטות הממשל בו הוא יושב לא שכנעה, והיא הגיבה לו בציטוט מהברית החדשה, מספר "הבשורה על פי מתי": "'For what will it profit a man if he gains the whole world and forfeits his soul?'". ובתרגום לעברית: איזו תועלת תצמח לאדם אם ירוויח את כל העולם ויפסיד את נפשו?

הבחירה של רולינג לתקוף את פנס - נוצרי אדוק באמונתו - באמצעות ציטוט מהכתובים, הרגיזה במיוחד את אחד העוקבים של רולינג בטוויטר, שכתב: "שמח שקראתי על כך ב-yahoo. עכשיו אני אשרוף את כל הספרים שלך ואת הסרטים גם". רולינג בחרה להגיב לציוץ בצורה משעשעת למדי: "ובכן, אדי שריפת ה-DVD עלולים להיות רעילים ואת הכסף שלך כבר קיבלתי. אז - בבקשה, אתה מוזמן לשאול את המצית שלי".


מגיבה אחרת, שהעידה על עצמה כמעריצה אדוקה של רולינג מגיל 17, כתבה כי היא "נגעלת" מהציוצים של רולינג וכי היא שרפה את כל ספרי הארי פוטר שלה למרות ש"אבן החכמים" הוא הספר האהוב עליה בכל הזמנים. גם במקרה הזה, רולינג מחקה את שמה של המגיבה והשיבה: "כנראה שזה נכון מה שאומרים - את יכולה לגרום לילדה לקרוא ספרים על עלייתו ונפילתו של אוטוקרט (שליט יחיד), אך את עדיין לא יכולה לגרום לה לחשוב בכוחות עצמה". אאוץ'!


2. דומינו GROSS: המוזיקאי המוערך יצר את "הסרט הכי דוחה אי פעם"

בסוף השבוע האחרון נערך במדינת יוטה שבארצות הברית פסטיבל הסרטים העצמאיים "סאנדנס". הפסטיבל, שמתקיים כבר כמעט 40 שנה, מושך אליו בכל שנה יותר ויותר שמות גדולים מתעשיית הקולנוע המיינסטרימית למרות שבמהותו מדובר בפסטיבל שעוסק בסרטים עצמאיים שנוטים להיות לעיתים מוזרים למדי. אמרנו מוזרים? במקרה של הסרט החדש "Kuso" הכוונה היא לדוחים. דוחים ממש. את הסרט, שמוגדר כדרמת אימה ומספר על הישרדותם של מספר דמויות בלוס אנג'לס שאחרי רעידת אדמה רב עוצמה, ביים המוזיקאי האלקטרוני המוערך פליינג לוטוס (סטיבן אליסון) ורק מצפייה בטריילר בן הדקה וקצת שלו, ניתן היה להבין שמדובר בחוויה לא שגרתית.

אתר התרבות "The Verge" שנכח בהקרנה של הסרט ב"סאנדנס", כתב כי מדובר ב"סרט הכי דוחה שנוצר אי פעם", כשלפי הדיווחים באתר - כבר בתחילת הסרט חלק נכבד מהקהל עזב את האולם ותנועה החוצה נמשכה גם במהלכו. "סרטים דוחים הם לא עניין, 'Kuso' מוצא דרכים חדשות לבחון את הצופים", כתב המבקר. אז מה כל כך דוחה בסרט אתם ודאי שואלים? לפי התיאורים, אחת הסצנות הקשות בסרט מציגה אישה שלועסת בטון עד שהשיניים שלה מתפוררות; בסצנה אחרת יצור חייזרי שואב בכח עובר מתוך רחם של אישה (בעודה בחיים) ואז מעשן את הגופה שלו; בסצנה נוספת ניתן לראות גבר מקיים יחסי מין עם חצ'קון מדבר על צווארה של אישה, ואם זה לא הספיק לכם, אז המוזיקאי האגדי ג'ורג' קלינטון מגלם רופא שנעזר בג'וק רפואי אותו הוא שומר בפי-הטבעת שלו.

3. סוף שבוע של הצגות: פסטיבל פרימיניירה בתיאטרון הלאומי "הבימה"

בסוף השבוע הקרוב (2-4.2) יעלה התיאטרון הלאומי "הבימה" את פסטיבל פרימיניירה, ששם בפרונט שתי סיסמאות חשובות: "השחקן במרכז הבמה" ו"יוצרים צעירים בתיאטרון". במהלכו, יעלו בבכורה שלושה מחזות מקוריים חדשים, כולם על טהרת שניים או שלושה שחקנים בלבד: "ורסאצ'ה - שם זמני", מאת מיכל אהרוני ובבימויו של אלון טיראן (כן, האח-של); "בעלה של אשתי" מאת מירו גבראן ובבימויו של רועי שגב ו"אין סוף" שכתב ניקי פיין וביימה מירי לזר. בין השחקנים שמשתתפים בפסטיבל ניתן למצוא שמות גדולים מעולם התיאטרון כמו גיל פרנק, עמי סמולרצ'יק ואשרת אינגדשט.

"ורסאצ'ה - שם זמני", שכתבה אהרוני (האחראית גם על "אנגינה פקטוריס"), מביא את סיפורו של מיקי (גיל פרנק), סגן ראש ארגון פשע שהופך לעד מדינה ומגיע לדירת מסתור שסופקה לו. בדירה הוא פוגש את טומי (מיקי פלג רוטשטיין), בן הזוג שעזב פתאום וללא שום הסבר. בין השאר יתפתח עימות שמעלה את השאלה - האם באמת ניתן להשאיר את העבר שלנו מאחור ולהתחיל מחדש?

בפסטיבל לא יעלו רק מחזות חדשים אלא יתקיימו גם שורה של אירועים יוצאי דופן לכבוד הפסטיבל: "ספיד דייט - קפה בשניים": מפגש אחד על אחד ראשון מסוגו בן 50 דקות של אנשי התיאטרון הלאומי "הבימה" עם האורחים בפסטיבל (בחסות "ארקפה"); "קשר עין": מיצג בביצוע השחקנית גילה אלמגור כמחווה לאמנית מרינה אברמוביץ' ו"עבודת הכהן": מופע תיאטרלי מוזיקלי המבוסס על יצירתו של לאונרד כהן ויציג קטעים מתוך ספרי שירה שונים ומתוך השירים שהולחנו על ידו - בדגש על זוגיות, מחאה, בדידות ותפילה. כרטיסים לפסטיבל ניתן למצוא באתר התיאטרון.

"ורסאצ'ה - שם זמני"  (צילום: ז'ראר אלון )
"ורסאצ'ה - שם זמני" | צילום: ז'ראר אלון