ריצ'רד רוג'רס הוא אחד האדריכלים המודרניסטים הידועים והאהובים של מאה השנים האחרונות, אבל גם לו היו מבקרים, חלקם אפילו אלימים. בספר הזכרונות שלו, "מקום לכל האנשים", הוא כתב על רגע אחד כזה שבו ספג את הביקורת בפנים. ב-1977 הוא עמד מחוץ למרכז פומפידו רגע לפני הפתיחה, כשאישה זרה הציעה לו להיכנס מתחת למטרייה שלה. הוא שמח על הנדיבות, וכשהיא שאלה אותו אם הוא יודע מי תכנן את הבניין, הוא אמר בגאווה "אני, מאדאם!". האישה, שכנראה לא התרשמה מהמבנה התעשייתי והצבעוני שהתמקם במרכז פריז, היכתה אותו בראשו בעזרת המטרייה והלכה לדרכה.  

רוג'רס נולד באיטליה ב-1933 ועבר לבריטניה בגיל צעיר עם הוריו שברחו מהשלטון הפשיסטי. הוא למד אדריכלות ב-AA בלונדון ואחר כך בייל שבארה"ב, לשם עבר עם אשתו הראשונה סו ברומוול. בארה"ב הוא גם פגש את האדריכל נורמן פוסטר, שהשפיע רבות על עבודתו, ואת רנצו פיאנו, שהפך לשותפו לתקופה מסוימת ושעמו תכנן את מרכז פומפידו. בין הבניינים הנודעים הנוספים שתכנן: בניין לויד'ס וכיפת המילניום (שתחתיה ארנה O2) בלונדון, מרכז הסחר העולמי 3 (אחד מהמבנים שנבנו לאחר קריסת בנייני התאומים בפיגוע במתקפת הטרור), בית הדין האירופי לזכויות אדם בשטרסבורג, ושדות התעופה הית'רו בלונדון וברחאס במדריד. 

כיפת המילניום (ארנה O2), לונדון (צילום: Shutterstock)
כיפת המילניום שתכנן רוג'רס בלונדון | צילום: Shutterstock

בראיון לגרדיאן הבריטי ב-2017, רוג'רס התייחס לביקורת הרבה על מרכז פומפידו לפני פתיחתו, שכללה (חוץ ממכה בראש עם מטרייה) גם הכרזה מצדה של האמנית סוניה דלונאי כי היא מעדיפה שיצירותיה יישרפו מאשר שיוצגו במרכז שתכננו רוג'רס ופיאנו. "אדריכלים צעירים הם נאיביים מאוד", הוא אמר בראיון, "היום לא הייתי חולם לעשות כזה דבר. העיתונות עשתה לנו את המוות - בשבע שנים פורסמו אולי שתי כתבות חיוביות על הפרויקט, אני לא יודע איך הצלחנו לסיים אותו. אבל ברגע שהוא נפתח הכל השתנה, זו הייתה הצלחה עצומה, גם אם כמעט לא הרווחנו מזה כסף". 

ריצ'רד רוג'רס, 1991 (צילום: David Fowler, shutterstock)
רוג'רס | צילום: David Fowler, shutterstock

מבקר האדריכלות של הניו יורק טיימס, מייקל קימלמן, צייץ בעקבות מותו של רוג'רס: "הוא היה אדריכל הומניסט מלא חיים, גאון ויזואלי ואדם בעל מחויבות עמוקה לחברה האזרחית ולחיים ברחובות העיר".  

במהלך השנים רוג'רס זכה בפרסים היוקרתיים ביותר של עולם האדריכלות. ב-2006 וב-2009 זכה משרדו בפרס סטירלינג של המכון המלכותי לאדריכלות בבריטניה על תכנון טרמינל 4 בשדה התעופה ברחאס במדריד ועל תכנון מרכז מגי לטיפול בסרטן בלונדון. ב-2007 הוענק לו פרס פריצקר, שנחשב לפרס הנובל של האדריכלות. ב-1991 הוא קיבל תואר אבירות מהמלכה אליזבת.