ביום השבעת הנשיא הנכנס יצחק הרצוג ועזיבתו של ריבלין את התפקיד, מושקת תערוכה חדשה מעזבונה של נחמה ריבלין ז"ל. התערוכה "נחמה ריבלין: מטבח משלה" היא כמו הגדרת חזון למרכז הקולינריה החדש "אסיף" - ישראלי, מאחד וטעים. התערוכה, שנפתחת היום (שלישי), נתרמה כולה על ידי משפחת ריבלין והיא כוללת ספרי בישול כתובים בכתב ידה, כלים שנוצרו במיוחד על ידי אמנים מקומיים, צמחי תבלין ופרחים שנהגה לייבש בעצמה ושלל מתלים וארונות שנעשו בהתאמה אישית אצל נגרים וחרשי ברזל ירושלמים.

מתכון בכתב ידה של נחמה ריבלין (צילום: אמיר מנחם, יח"צ)
מתכון ללימון כבוש בכתב ידה של נחמה ז"ל | צילום: אמיר מנחם, יח"צ

 

מתוך התערוכה של נחמה ריבלין ז"ל (צילום: אמיר מנחם, יח"צ)
מתכונים מתוך התערוכה | צילום: אמיר מנחם, יח"צ

נחמה, שהלכה לעולמה בשנת 2019, הייתה אשתו של נשיא מדינת ישראל ה-10 ראובן (רובי) ריבלין. היא אהבה מאוד לבשל ולחקור את עולמות הבישול והאפייה ובסרט אנימציה קצר שמלווה את התערוכה היא מספרת בקולה על אהבתה לטבע ועל הגינות שיצרה בבית המשפחה ובבית הנשיא. הנשיא ריבלין התרגש לקראת פתיחת התערוכה: "נחמה בישלה לא רק כדי לרצות אנשים. היחס שלה לאוכל, כמו גם לתחומים אחרים, היה שיטתי ויסודי בגלל ההכשרה המדעית שלה, אבל הייתה לה נפש של אמן. היא ליקטה ידע בכל מקום שאליו היא הלכה".

נחמה ריבלין בצעירותה (צילום: באדיבות משפחת ריבלין)
נחמה ריבלין בצעירותה | צילום: באדיבות משפחת ריבלין

המרכז החדש "אסיף", בו מוצגת התערוכה של הגברת ריבלין, הוא מרכז חדש לתרבות אוכל בישראל. המרכז, שהוקם שיתוף  Startup Nation Central, רוצה להוות מרחב תרבותי וקולינרי שיבחן את המטבח הישראלי על מתכוניו, המנות שלו וחומרי הגלם. במרכז תפתח ספרייה ציבורית לספרי מתכונים, יתארחו סדנאות שפים, ויוצגו בו שלל תערוכות ביניהן: מחקר על צמחי תבלין בשיתוף פרופ' נתיב דודאי והשף ארז קומרובסקי, תערוכה בעקבות המטבח הירושלמי וההיסטוריה המיוחדת של פירות ההדר.

מרכז אסיף (צילום: עמית גירון, יח"צ)
המרכז החדש, מרכז "אסיף" | צילום: עמית גירון, יח"צ