כל מי שטען שהקולנוע מת, שמסכי ה-4K והמציאות הווירטואלית הרגו אותו מוזמן להשתאות מהנתונים הבאים: הרבעון השני של 2018, כלומר חודשי אפריל-יוני בקולנוע, היה הרבעון הגדול ביותר בהיסטוריה ברחבי ארה"ב, עם רווח מוערך של 3.33 מיליארד דולר. תאכלו ת'כובע.

חודש יוני לבדו שבר את כל השיאים עם רווח של 1.268 מיליארד דולר, כמעט 19 אחוז יותר מהרבעון הקודם, ו-2.5 אחוז יותר משיא ההכנסות הקודם, שנקבע בשנת 2013 (1.263 מיליארד דולר). גם חודש אפריל שבר שיאים עם מיליארד דולר בקופות, ובעוד חודש מאי לא הצליח להתעלות מעל שיאי כל הזמנים, הוא עדיין גבר על מאי של השנה שעברה, וגם זה הישג נחמד.

אז מה בדיוק קרה בין אפריל למאי בקולנוע? ובכן, בגדול, דיסני. "הנוקמים: מלחמת האינסוף" של אולפני מארוול (מבית דיסני) הרוויח עד כה 672.5 מיליון דולר, "פארק היורה: נפילת הממלכה" הכניס עד כה 439.7 מיליון ואחרי שלושה שבועות על המסכים, "משפחת סופר על 2" הכניס  264.8 מיליון. תוסיפו לזה את "דדפול 2" (310.3 מיליון) ואת הלהיט המפתיע "מקום שקט" (187.2 מיליון), וקיבלתם חמישה מגה-סרטים, שביחד הפילו את שיאי כל הזמנים. כפי שניתן לראות, אין ברשימה הזו אף קומדיה או סרט דרמה רגיש.

"הפריחה הזו מוכיחה שוב שעסקי הקולנוע הם מחזוריים בלתי ניתנים לצפייה מראש", אומר פול דרגרבריאן מה"הוליווד ריפורטר". "השמועות על מותה של החוויה הקולנועית הן לא רק מוגזמות אלא גם מוטעות מיסודן וכוללות אי הבנה של העסק. כמובן שיש בו אתגרים ותחרויות יותר מאי פעם בהיסטוריה, אבל הרלוונטיות של חווית המסך הגדול בלתי ניתנת להכחשה".

משפחת סופר על 2 - טריילר (צילום: יחסי ציבור)
תרם את חלקו - "משפחת סופר על 2" | צילום: יחסי ציבור

"אין ספק שכשהוליווד מייצרת סרטים מושכים, האמריקאים נוהרים לאולמות במספרים ענקיים", אומר אדם ארון, נשיא קולנועי AMC. לשם השוואה, עד כה הרבעון המוצלח ביותר נרשם ב-2015 עם רווחים של 3 מיליארד דולר הודות לסרטים כמו "מהיר ועצבני 7", "הנוקמים: עידן אולטרון", "עולם היורה" ו"הקול בראש". המסקנה, כך נראה, היא שסרט ממותג "הנוקמים" בצירוף סרט מסדרת "פארק היורה" ולהיט אנימציה של פיקסאר לכל המשפחה הם המתכון המנצח. "הנוקמים" ופיקסאר ישובו לקופות גם ב-2019, האם זה אומר שהשנה הבאה תהיה גדולה עוד יותר? נחכה ונראה.