"השוואה בלתי נסבלת": יומיים לאחר טקס הנעילה הסוער של פסטיבל ברלין - ובו בין היתר עלו לבמה יוצרי הסרט התיעודי הישראלי-פלסטיני "אין ארץ אחרת" ותקפו את ישראל - האירוע ממשיך להכות גלים בקהילת הקולנוענים, ואף מעבר לה. כעת, בצל התבטאויות רבות בטקס נגד התנהלות צה"ל במלחמה, ראש עיריית הבירה הגרמנית אף פרסם הודעה רשמית שבה הבהיר כי עירו ממשיכה לעמוד לצדה של ישראל.

אתמול (א') פורסמה ברשתות החברתיות של הפסטיבל הודעה על כוונת המארגנים להגיש תלונה נגד האקרים, זאת בטענה שאלו פרצו לאחד מעמודי הפסטיבל והעלו אליו "פוסטים על המלחמה במזרח התיכון". בפוסטים המדוברים, שעלו לחשבון האינסטגרם של רצועת פנורמה בפסטיבל, נכתב בין היתר כי "רצח עם הוא רצח עם, כולנו שותפים לפשע" וכי המארגנים קוראים לכאורה ל"הפסקת אש מיידית וקבועה" בעזה. אותו פוסט אף נחתם באמירה ש"מהעבר הנאצי הלא פתור שלנו עד לרצח העם בהווה - תמיד היינו בצד הלא נכון של ההיסטוריה. אבל עוד לא מאוחר לשנות את העתיד שלנו".

זמן קצר לאחר פרסומם, אותם פוסטים כבר הוסרו מהעמוד - אך מספר גולשים זריזים הספיקו לתעד אותם ולהריץ אותם ברחבי הרשת. בהודעת הפסטיבל אמש הובהר כי מקור הפוסטים איננו מי ממארגניו, וכי התוכן שלהם "לא מייצג את עמדת פסטיבל ברלין". 

אחד מהנאומים הבולטים בטקס, כאמור, היה שייך לבאסיל אדרא ויובל אברהם - יוצרי הסרט התיעודי "אין ארץ אחרת". הסרט, זוכה הפרס לסרט דוקומנטרי בפסטיבל, מתמקד במאבק של השניים נגד פעילות צה"ל במסאפר יטא, קבוצת כפרים פלסטיניים בדרום הר חברון. "הרבה שנים שמשפחתי והקהילה שלי נמחקים על ידי הכיבוש האכזרי. אני שמח על הפרס אבל קשה לי לחגוג כשעשרות אלפים נשחטים בטבח הישראלי בעזה", אמר אדרא עם קבלת הפרס, ואברהם הוסיף: "אני ישראלי, באסיל פלסטיני ואנחנו לא שווים. אני יכול לנוע והוא, כמו מיליוני פלסטינים, נעול בכיבוש בגדה המערבית. צריך לקרוא להפסקת אש ולפתרון מדיני לסיום הכיבוש". 

בנוסף, הבמאית הצרפתייה-סנגלית מתי דיופ, שזכתה בפרס הגדול על סרטה "דהומיי", אמרה בנאום הזכייה שלה כי היא מזדהה עם המאבק של עמה הסנגלי, אך טרחה לציין לצד זאת כי היא גם "עומדת לצד פלסטין". הבמאית האמריקאית אלייזה היטמן ("אף פעם, לעתים רחוקות, לפעמים, תמיד"), מצדה, אמרה כי "בתור קולנוענית יהודייה חשוב לי להיות כאן, אף מלחמה איננה צודקת, וככל שאנשים מנסים לשכנע את עצמם שיש דבר כזה - כך הם רק משלים את עצמם באופן גרוטסקי". 

בצל התפשטותם של אותם צילומי מסך ברשת, ראש עיריית ברלין קאי וגנר פרסם אתמול בחשבון ה-X (לשעבר טוויטר) שלו שורת ציוצים שבהם תיאר את אירועי טקס הנעילה כ"השוואה בלתי נסבלת". "ברלין ניצבת לצד ישראל, אין שום ספק בנוגע לזה. האחריות המלאה לסבל העמוק בישראל ובעזה היא של חמאס. לאנטישמיות אין שום מקום בברלין, וזה תקף גם באומנות", הבהיר, וקרא להנהלת הפסטיבל לוודא שמקרים כאלה לא יחזרו בעתיד. בפסטיבל אמרו לסוכנות הידיעות AFP כי הערות הקולנוענים בטקס "לא מייצגות בשום אופן" את עמדת הפסטיבל הרשמית, וכי התבטאויות שכאלה צריכות להתקבל כל עוד הן בגבולות החוק. עם זאת, בפסטיבל הודו כי הם "מבינים את הזעם" בעקבות אמירות ש"הרגישו חד-צדדיות".