יו"ר ועדת הפנים בכנסת, חבר הכנסת סעיד אלחרומי ממפלגת רע"ם, הלך לעולמו הלילה בגיל 49 לאחר שלקה בהתקף לב בדרך הביתה מפגישה עם שר הרווחה מאיר כהן בנושא הבדואים בנגב. בערוץ 20 בחר הכתב יהונתן יפרח לדווח על מותו בכתבה שנפתחה במילים "באבוד רשעים רנה" ושבה חבר הכנסת מכונה "תומך טרור". 

הידיעה המדוברת עוררה סערה ברשתות החברתיות מיד עם פרסומה, ומאוחר יותר נערכה כך שנמחקו ממנה המילים המברכות על מותו של אלחרומי. לאחר תלונות רבות, בערוץ 20 פרסמו התנצלות בטוויטר, לפיה הם "מבקשים להבהיר כי הידיעה שהוצאה היום בעניין מותו המצער של חבר הכנסת סעיד אלחרומי הייתה על דעתו של הכתב ושלו בלבד והערוץ מסתייג נחרצות מהאמור בה. ערוץ 20 מביע צער על מותו של ח"כ אלחרומי ושולח את תנחומיו למשפחתו וקרוביו".

שיתוף הכתבה בעמוד של ערוץ 20 (צילום: twitter, צילום מסך)
צילום: twitter, צילום מסך

נעה שפיגל, הכתבת הפרלמנטרית של עיתון "הארץ" צייצה: "יש רגולטור בקהל? נראה שערוץ 20 שוב שכח שהוא לא ערוץ המורשת של הרב כהנא. די עם הביזיון הזה". יאיר בריל, עיתונאי "הארץ" גם הוא, גינה את הכתבה וכתב "ערוץ 20, ביוב ללא תחתית". איש התקשורת רביע באדר כתב: "ערוץ 20, אתם זבל עופות", וגם חברת הכנסת לשעבר שלי יחימוביץ יצאה נגד הידיעה: "סעיד אלחרומי היה ידיד שלי, היה תענוג לעבוד איתו בכנסת, איש אינטליגנטי ומאוד עדין בהליכותיו. ה'הספד' של ערוץ 20 עליו גזעני ומבחיל, בושה. מצטערת ועצובה על מותו בטרם עת, תנחומים למשפחתו". 

מהטוויטר של Gil Solomon (צילום: twitter, צילום מסך)
הידיעה על מותו של אלחרומי באתר ערוץ 20. מהטוויטר של Gil Solomon | צילום: twitter, צילום מסך

זו לא הפעם הראשונה בה מסתבך ערוץ 20 באמירות גזעניות מחפירות. בחודש מאי האחרון, פוטר כתב הערוץ שרצה "המוני הרוגים" בנפילת רקטה ביישוב ערבי. קובי פינקלר, יו"ר תא הכתבים הצבאיים ופרשן צבאי בערוץ 20, הצטער בעת דיווח על כך שהרקטה מלבנון שנחתה במרגש כדורגל בשפרעם לא גרמה להרג רב. בתגובה מטעם ערוץ 20 נטען כי "צר לנו על הניסיון לנצל טעות אנוש של פרשן מוערך ומנוסה כדי להתנגח בערוץ". בהמשך, הודיעו על סיום תפקידו והבהירו ש"התברר כי הדברים נאמרו יותר מפעם אחת". פנינו ליהונתן יפרח לתגובה, אולם זו טרם התקבלה.

לידי mako הגיעו צילומי מסך המציגים שיחת וואטסאפ בין כתבי ערוץ 20 שבה הם ביקרו את פרסום הידיעה. ברוך ידיד כתב: "מה בזה ראוי להיחשב כ'כתבה שיש בה חדשות? איפה המידע? מה הקו המנחה את הכתב? להביע מידע או להביע דעה? תחמושת לכל מי שרוצה לנגח ויש רבים כאלו. מה ההשפעה של זה על המידע שנביא בכתבות הבאות? על האמינות? כדאי להפנים. עיתונאי צריך לספר סיפור ולספק מידע". יורם כהן, עורך בערוץ, כתב כי "הידיעה על מותו של הח"כ אינה ראויה, מבזה את הערוץ ואת העבודה העיתונאית של כולנו. היא אמנם הוסרה לאחר שהתערבנו אבל הנזק עצום. תהיו עיתונאים ותגלו אחריות". העיתונאית נוה דרומי, שהשתתפה בשיחת הוואטסאפ, הסכימה עם הדברים. יהונתן יפרח, הכתב שפרסם את הכתבה המדוברת, כתב בקבוצה: "הטעות שקרתה קרתה בתום לב. מיותר לציין שאני מתנצל על הטעות ומקבל עליה את מלוא האחריות".

ממרכז אעלאם, המרכז הערבי לחירות המדיה, פיתוח ומחקר, נמסר: "ערוץ 20 חצה הבוקר את כל הקווים האדומים האתיים והמקצועיים בתחום העיתונות. בעקבות הפרסום השערורייתי, נשלחה הבוקר תלונה לנציב תלונות הציבור ברשות השנייה מטעם המרכז, אך בכך אין די. הגיע הזמן לבחון את המשך השידורים של ערוץ 20, לאור ההפרות החוזרות ונשנות של כללי האתיקה העיתונאית מאז שהוקם בשנת 2014. אסור להסתפק בהתנצלות של הערוץ על הפרסום המסית והגזעני של היום, כמו גם על הסיקור בשפרעם בעת נפילת הרקטה במאי 2020. ברור לכל כי שיח גזעני ומסית הוא חלק בלתי נפרד מהאג'נדה של ערוץ 20, דבר העומד בסתירה ישירה להוראות החוק ולכללי האתיקה של הרשות השנייה".

יו"ר צעירי וצעירות העבודה, נועה חסידוב, קראה גם היא למדינה לפעול נגד ערוץ 20. לדבריה, "הנהלת הערוץ חושבת שתפטור עצמה מהאחריות בכך שתשליך את האחריות על הכתב - האשמת ש.ג פר אקסלנס - אבל לנו ברור ש'עשבים שוטים' גדלים רק בערוגה חולה, ועל כן יש פה צורך בבדק בית אמיתי. כבר יותר מדי פעמים שמענו אמירות גזעניות וחשוכות יוצאות מהשופר שנקרא ערוץ 20, והגיע הזמן לשים לזה סוף. אסור שערוץ כזה יקבל את תמיכת המדינה".