"אנחנו לא מקבלים בברכה תיירים שמגיעים לתאילנד רק כדי לעשן קנאביס". מי שעומד מאחורי האמירה הנחרצת הזו הוא לא אחר מאשר אנוטין צ'רנווירקול, שר הבריאות של המדינה הדרום-מזרח אסיאתית. את הדברים אמר אמש (רביעי) לעיתונאים תאילנדים בתגובה לשאלה בנוגע לשימוש בקנאביס לצרכי פנאי בקרב תיירי חוץ, כך מדווחת סוכנות הידיעות רויטרס.

>> חוקי הקנאביס בכל מדינה בעולם: תמונת מצב מעודכנת

בחודש יוני האחרון נכנס לתוקף החוק הקובע אי-הפללה לצרכני קנאביס בתאילנד. המשמעות הישירה היא כי אזרחי תאילנד רשאים לגדל, למכור ולרכוש קנאביס ומוצרים שונים המבוססים על הצמח. הצעד הפרוגרסיבי לא רק שהפך את תאילנד למקום ידידותי הרבה יותר עבור צרכני הקנאביס המקומיים, אלא גם הפך אותה לאטרקציה משודרגת עבור התיירים הרבים שמגיעים למדינה מכל העולם, ואשר זכו לשיפור משמעותי לחופשה שלהם.

החוק היבש אמנם אינו מתיר עישון קנאביס בפומבי, ומגביל מאוד את אחוזי ה-THC (החומר הפעיל והממסטל העיקרי בקנאביס) המקסימליים שמותר לצמח להכיל, אבל נראה שבפועל קנאביס הפכה לגן עדן של ממש לצרכני הקנאביס. "ידעתי שהמדינה לא ממש סגורה על עצמה מבחינת החוק", מספר ירדן גפן, ישראלי שטס לביקור בתאילנד אחרי החלת החוק החדש. "אמנם נחקק חוק אי ההפללה, אבל לא ברור מה בדיוק מותר ואסור. רק אחרי שבוע שבו טיילתי וראיתי שאנשים מעשנים חופשי והכל בסדר, אז עישנתי שם קנאביס. אפשר לרכוש קנאביס בדוכנים ברחוב שמציעים גם אוכל ושתייה, או לרכוש קנאביס באחד הברים ולשבת שם לעשן. מוכרים שם ג'וינטים מגולגלים ואפשר גם לקנות תפרחת".

דוכן קנאביס בתאילנד (צילום: ירדן גפן)
דוכן קנאביס בתאילנד | צילום: ירדן גפן

"ההתייחסות לג'וינטים היא כמו לסיגריות", מסביר מרטין וינשטיין, ישראלי לשעבר המתגורר בתאילנד, בראיון ל-mako קנאביס. "לתאילנדים יותר חשובה הנראות של הדברים, ולכן אם אתה מעשן ברחוב אתה עלול לחטוף קנס של 2,500 שקלים. אבל הם מאפשרים לעשן בתוך הקופי שופס. בעקבות חוק אי ההפללה, מסעדות רבות עברו הסבה לקופי שופס וכיום הן מציעות תפריט של סוגי קנאביס שונים. אפשר להגיע אליהן, לקנות ולעשן קנאביס במקום".

הקופי שופס, המסעדות ושוק הקנאביס החופשי המתנהל ברחובות בנגקוק מעידים על כך שמשרד החוץ התאילנד ככל הנראה נהנה מזרם התיירים החדש שמגיע למדינה, אחרי שנות קורונה קשות במיוחד לעולם התיירות. מנגד, במשרד הבריאות כנראה פחות מרוצים מהשינוי שאירע, שמטרתו המקורית הייתה להסדיר ייצור ומכירה של מוצרי קנאביס עתירי CBD לאזרחים מקומיים, והפך את תאילנד במהרה למוקד לתיירות קנאביס מכל העולם.