העלייה הדרמטית של מספר מטופלי הקנאביס הרפואי ניכרת בכל המגזרים, גם כאלה שעד לשנים האחרונות נרתעו משימוש בו. המגמה החדה של עלייה של מאות אחוזים באה לידי ביטוי בבני הגיל השלישי, במגזר החרדי, ואפילו בקרב המגזר הערבי.

ד"ר ראשד קשקוש הוא רופא משפחה מומחה ובעל מרפאה פרטית שמנפיק רישיונות לקנאביס רפואי. קשקוש נחשב לאחד מהרופאים הערבים הראשונים שלמד את תחום הקנאביס הרפואי והוא עושה מאמצים כדי לקדם את חשיבותו במגזר. לדבריו, רואים בשטח את העלייה במודעות ובביקוש לקנאביס רפואי.
בהשוואה מ-2019 לשנת 2021 חל גידול דרמטי. הנה הנתונים של 4 ערים ערביות והם לחלוטין מדברים בעד עצמם.

בטייבה חלה עליה של 300% - בשנת 2019 – היו 44 מטופלים, וב-2021 – 176.
בקלנסוואה חלה עלייה של 794% - בשנת 2019 – היו 16 מטופלים וב-2021 – 143.
ככפר קאסם חלה עלייה של 414% - בשנת 2019 – היו 7 מטופלים, וב-2021 – 36.
בטירה חלה עלייה של 311%- בשנת 2019 – היו 19 מטופלים, וב-2021 – 78.

השינוי בא לידי ביטוי גם ביחס כלפי הצמח, אך כמובן שהוא הדרגתי. "רופאים במגזר החלו להעלות מודעות והנושא גם עולה ברשתות החברתיות וזה הופך ליותר לגיטימי", מתאר קשקוש. "סיבה נוספת קשורה לדת. השימוש בקנאביס רפואי היה תחת איסור דתי, ואני פניתי למופתי של המגזר הערבי שהוציא פסיקה שניתן להשתמש בקנאביס רפואי למטרות רפואיות, לפני כחצי שנה. זו הייתה פסיקה משמעותית שפתחה את הדלת, במיוחד אצל נשים ערביות שהן יותר שמרניות לעומת הגברים. לדעתי, אנחנו נמשיך לראות מגמת צמיחה בעתיד הקרוב".

לדברי קשקוש, בחלק מהמקרים המטופלים לא משתפים את בני המשפחה והחברים בשימוש. "אני מרגיש שינוי ורואה בפועל במרפאה שמגיעים יותר ויותר אנשים אפילו דתיים, שפעם לא היו מסוגלים בכלל לשמוע על קנאביס רפואי או לדבר על זה". יחד עם זאת, השינוי קורה בהדרגה. "בתחילת הדרך, התחלתי לעבוד בנושא אל מול הקבוצה בעלת ההשכלה גבוהה במגזר הערבי. להפתעתי זה היה לא קל ואפילו מאתגר למרות שהם פחות דתיים ונחשבים ליותר ליברליים. היה צריך להפריך שמועות ומיתוסים בנושא הקנאביס הרפואי. אני זוכר מטופל שהוא בתפקיד בכיר, שביקש עבור הבן שלו טיפול באמצעות קנאביס רפואי באופן מאוד מאוד דיסקרטי. הבנתי שהוא עשה זאת מתוך חשש חברתי שמישהו מהסביבה שלהם יידע על כך".

השינוי בא לידי ביטוי גם בחלוקה מגדרית. עד לפני כמה שנים נשים ערביות לא הגישו בקשות לרישיון רפואי, וכיום הן מהוות 30% מכלל הבקשות. גם היחס והדעות הקדומות כלפי השימוש בצמח. נשים נוטות לעשות שימוש בשמן קנאביס או משאף סאיקי, מאחר והן מקשרות את העישון לפעולה גברית. גברים במגזר מעדיפים באופן גורף שימוש בתפרחת.
עיקר ההתוויות הרפואיות נוגעות בכאב מכל הסוגים ובמחלת הפיברומיאלגיה בפרט. גם כאב נוירופתי על רקע מחלת הסוכרת שכיח בקרב מטופלים במגזר (כמות החולים נחשבת לגבוהה ובהתאם אחוז הסובלים מכאבים נוירופתיים).