שני מחקרים חדשים שנערכו בארצות הברית מספקים עדות נוספת לכך ששימוש קבוע בקנאביס עלול להגדיל את הסיכון ללקות במחלות לב. הממצאים טרם פורסמו בכתבי עת מדעיים, והם יוצגו בכנס של ההתאחדות האמריקאית לרפואת לב שיתקיים בפילדלפיה בסוף השבוע הקרוב.

המחקר האחד מבין השניים בחן את הקשר בין שימוש בקנאביס לבין מחלות דם ולב בקרב מדגם גדול מאוד של אוכלוסייה. במחקר השתתפו 157,000 אנשים בריאים שענו על שאלון כשהם אינם סובלים ממחלת לב כלשהי. כעבור ארבע שנים, נתבקשו הנבדקים לענות על שאלון נוסף, שבחן את הרגלי השימוש שלהם בקנאביס, כמו גם בחומרים נוספים. מהממצאים עולה שכ-2% מהנבדקים פיתחו מחלת לב במהלך ארבע השנים שחלפו. עוד עולה כי שימוש קבוע בקנאביס העלה את הסיכון ללקות במחלת לב ב-34%, ללא תלות בגיל או במוצא אתני. הבעייתיות הגדולה במחקר מסוג זה היא הקושי להבחין בין נזקי הקנאביס לבין נזקי העישון באופן כללי (ובהתחשב בכך שצרכנים רבים מעשנים קנאביס מעורבב עם טבק). כמו כן, לא בוצעה הבחנה בין שימוש בקנאביס בעישון לבין דרכי צריכה אחרות. המחקר השני, ספציפי יותר, בחן נבדקים מעל גיל 65 שאינם מעשנים סיגריות או טבק מכל סוג שהוא. גם בקרב אוכלוסייה זו, נמצא שצרכני קנאביס נמצאים בסיכון מוגבר של 20% ללקות במחלות לב ודם.

המחקרים הללו מצטרפים לשורה של מחקרים נוספים שמעידים על כך שצריכת קנאביס באופן קבוע מעלה את הסיכון למחלות לב. כאמור, קשה להבחין במחקרים כאלה בין הנזקים של עישון טבק לבין נזקי הקנאביס, ובפרט באוכלוסיות שצורכות את הקנאביס שלהם בעישון מעורבב עם טבק. עם זאת, הממצאים הגדלים והולכים מעידים כי אכן קיים סיכון, ולפיכך עולה גם צורך משמעותי לחפש פתרונות חלופיים. אם אכן מדובר בנזקים שקשורים בעישון, צריכת קנאביס בדרכים אחרות עשויה להוות חלופה ראויה. למרות זאת, עדיין מדובר במידע שטרם נחקר עד תום.