יש מאכלים שהם שילובים מנצחים, במבה וביסלי, חמאת בוטנים וריבה (לא ברור למה, אבל זה שילוב שעובד אצל רבים), בייקון וביצים. הם הולכים כ"כ טוב ביחד, שלפעמים קשה לדמיין אותם בנפרד. מסתבר שזה עובד גם במקרה של מנגו וקנאביס, אבל כאן יש גם הסבר מדעי שעומד מאחורי הצמד הזה.

המנגו מכיל טרפנים שמשפיעים על תחושת אופוריה, בדומה לאחר צריכת קנאביס. הטרפנים הם חומרים שסוגי צמחים רבים מייצרים אותם על מנת להגן על עצמם והם אלו שמעניקים להם את הארומה. במקרה של הקנאביס, הם מסייעים לחומר להיספג בגופו של האדם.

המנגו מכיל מייקרין (Myrcene) שידוע כנוגד דלקות, מסייע לטיפול בנדודי שינה וכאבים. אחת התכונות הייחודיות שלו, היא היכולת להוריד את התנגדות מערכת הדם למוח, מה המאפשר לו ולקנבינואידים שונים, כמו ה-THC לעבור את המחסום בצורה קלה יותר ולאפשר השפעה פסיכואקטיבית חזקה יותר.

לכן, אכילת הפרי הטרופי 45 דקות לפני צריכה, תאפשר ל-THC (הקנאבידיול בעל השפעה פסיכואקטיבית) להשפיע מהר יותר על הגוף ותחושת ההיי המוכרת תימשך זמן רב יותר. צרכנים ומטופלים מספרים בהתלהבות על השילוב של שניהם והתחושה שלאחר מכן.