איך להסתיר ריח של קנאביס? הצמח המפורסם בעולם משופע בסגולות מופלאות – אבל ניחוח נעים אינו אחת מהם. רבות דובר בדבר הארומות השונות והמגוונות שהצמח ניחן בהן, שאף מיומן יכול להבחין בהן, אבל הניחוח הכללי שעולה מפרחים של קנאביס או מעישון שלו הוא די זהה. הרבה אנשים יאהבו אותו, רבים אחרים לא יכולים לשאת אותו. לא לחינם הוא הושווה לריח של מה שמשפריצים בואשים, ולא לחינם יש כמה זנים מפורסמים שזכו לשמות של בואשים.

אבל עבור אנשים שקנאביס הוא התרופה שלהם, אין הרבה ברירות: אם הם בחרו בצורת צריכה של תפרחות, אז אין מנוס מלסבול גם את הריח, בין אם הם בעצמם יסבלו אותו, או סביבתם הקרובה. וכשמעשנים בציבור, הסביבה הקרובה לא יכולה לפספס שמישהו הדליק ג'וינט. ומאחר שהשימוש בקנאביס לצרכים רפואיים ולמטרות פנאי רק הולך ומתעצם בארץ ובעולם, הרי שצריך לדעת גם איך לא להותיר שובל מובהק של ריח כשאתם בסך הכל צריכים לקחת תרופה.

עשנו בחוץ

כאמור, הדרך הפופולארית לצרוך קנאביס היא בתפרחות. בצריכה כזו, קשה עד בלתי אפשרי להסתיר את הריח שנוצר מהעישון או הריח הנודף מהפרחים. מי שלא רוצה להדיף ריח של קנאביס צריך לבצע פעולות אקטיביות כדי למסך את הריחות. הדרך הכי טובה להסתיר את הריח היא לדאוג שהוא לא יידבק לנו לבגדים ולסביבה מלכתחילה. אחת הדרכים הבטוחות לעמעם מעט את הריח של הקנאביס הוא לדאוג שהעישון יתבצע בחוץ, באיזור מאוורר למדי. בין אם במרפסת, חצר, גינה, גג או כל מקום שנושבת בו רוח והוא חוקי לעישון. אחרי שיצאתם, מומלץ לשים לב לכיוון הרוח – המטרה היא שהרוח לא תנשוב את כל העשן עליכם אלא תישא אותו הרחק מכם. זה כמובן חשוב כפליים אם אתם מעשנים בסביבת אנשים אחרים ורוצים להתחשב ולא להעיף עשן לכיוונם. טיפ חשוב נוסף הוא לשמור את התפרחות בקופסה אטומה לאוויר ככל שניתן, כך שכמה שפחות ריח ינדוף מהן.

מעשן קנאביס מחוץ לעבודה (צילום: InnerVisionPRO, shutterstock)
מעשן קנאביס, בחוץ | צילום: InnerVisionPRO, shutterstock

שטפו ידיים

אחרי שסיימתם לעשן בחוץ, חשוב לוודא שבאמת לא נודף מכם ריח עז. השלב הראשון הוא שטיפת ידיים הגונה. ריח הקנאביס נדבק לעור בדיוק כמו ריח של סיגריות. הסניפו אחרי השטיפה כדי לוודא שהסרתם את כל הפרומונים. אין אפשרות לשטיפת ידיים באיזור? ג'ל חיטוי אה-לה-קורונה יעשה את העבודה וימסך את הריחות.

Copy of שטיפת ידיים, שוטפת ידיים (צילום: andrew-donovan-valdivia, unsplash)
שטיפת ידיים | צילום: andrew-donovan-valdivia, unsplash

שטפו את הפה

בשלב הבא מומלץ לרענן את הנשימה. הכי טוב, אם אפשר, לשטוף את הפה ולצחצח שיניים או לגרגר קצת מי פה. אבל אם אין אפשרות אז סוכריית מנטה או מסטיק יעשו את העבודה.

גבר מצחצח שיניים (צילום: Andrey_Popov, Shutterstock)
איש שמח מצחצח שיניים | צילום: Andrey_Popov, Shutterstock

החליפו בגדים – או שתבשמו אותם

ריח של קנאביס בהחלט נדבק לבגדים. נכון שהוא יתנדף בשלב כלשהו, אבל מיד אחרי העישון אין דרך למסך אותו מלבד להחליף בגדים או להתקלח. האפשרות לא זמינה לכם? נסו להשפריץ מעט (מעט!) בושם או ספריי גוף באזורכם הכללי. זה פשוט יחליף את הניחוח העז בניחוח עז אחר.

אישה ליד ארון בגדים פתוח (צילום:  Lenar Nigmatullin, Shutterstock)
צילום: Lenar Nigmatullin, Shutterstock

אווררו את החדר

אם אתם מעשנים בחלל סגור, מומלץ מאוד לאוורר אותו היטב לפני. פתחו חלון או שניים כדי שתהיה זרימת אוויר, והפעילו מאוורר: הוא ינדף את הריח במהרה לפני שהוא יידבק עליכם ועל החפצים שלכם.

חדר שינה עם מאוורר תקרה (צילום: שאטרסטוק)
חדר מאוורר | צילום: שאטרסטוק

השתמשו בפילטר

דרך טובה להימנע מהארומה הקשוחה היא להשתמש בפילטר. מעבר לים מכנים אותו Sploof – פילטר תוצרת בית לעישון קנאביס שאפשר להכין מגליל ריק של מגבות נייר או נייר טואלט. הפילטר עשוי מדפים המיועדים למייבש כביסה המאובטחים בגומייה על הצינור. את העשן שיוצא אחרי השאכטה נושפים לתוך הפילטר והוא קולט וממסך את העשן. מי שלא מעוניינים בשיטות מפוקפקות לתפיסת העשן יוכל למצוא שלל סוגים של פילטרים דומים לרכישה שעושים עבודה טובה.

עשן קנאביס בבית (צילום: shutterstock)
עשן קנאביס בבית | צילום: shutterstock

הוסיפו משפרי ריח

שיטות נוספות למסך את הריחות בחלל סגור הן להוסיף משפרי ריח – בין אם להדליק נירות ריחניים, קטורת או אפילו ספריי לטיהור אוויר – כל אלה יכולה לנדף את הריח של העישון מהר למדי. אם אתם צורכים קנאביס בחלל סגור באופן קבוע, ייתכן שתידרש פעולה יותר דרמטית להפחתת הריחות. מסנן אוויר עם פחם פעיל עושה עבודה טובה בסינון ריחות בבית. אפשר גם לרכוש שקיות קטנות של פחם פעיל ולפזר בבית. אפשר להצטייד גם במכשירי פיזור ריח המתחברים לשקעים ומפיצים ריח נעים באופן קבוע. קפה טחון הוא אחד האמצעים המצוינים לספיגת ריחות – פיזור שלו בסביבה יכול רק להועיל. שימו קצת קפה בקערה קטנה והניחו ליד מקור הריח.

מסנן אוויר פחם (צילום: LIAL, shutterstock)
מסנן אוויר פחם | צילום: LIAL, shutterstock

אידוי

דרך שהולכת והופכת פופולארית לצרוך קנאביס היא באמצעות אידוי. בין אם באמצעות עטי אידוי, שמלאים למעשה בחומר נוזלי שאותו שואפים (הם לא זמינים לשימוש בישראל ואינם חוקיים), או דרך מכשירי אידוי שעושים שימוש בחום  כדי לאדות תפרחות – האידוי נחשב לדרך טובה ובטוחה לצרוך קנאביס עם פחות נזק לריאות. זו דרך הרבה יותר דיסקרטית לצרוך קנאביס: אין צורך לגרוס את החומר, אין צורך לגלגל, בסך הכל מניחים תפרחת במכשיר, מחממים, ושואפים. אבל מה לגבי הריח? אידוי קנאביס אכן מייצר גם ריח – פחות עז מעישון אבל קיים בהחלט. היתרון הוא שהוא לא נדבק כל כך כמו בשימוש בג'וינטים או באנגים והוא מתנדף מהר למדי. האדים עצמם נעלמים מהר הרבה יותר מעשן, ולכן גם הריח נעלם מהר יותר. גם בסביבה סגורה וגם בחלל פתוח – האידוי הרבה יותר ידידותי לסביבה מבחינת הריח שהוא מייצר ומותיר אחריו.

סיגריה אלקטרונית (צילום: 
Clear Cannabis, unsplash)
עד אידוי | צילום: Clear Cannabis, unsplash

חשוב להדגיש שאם נמצאים בחלל סגור, גם עטי ומכשירי אידוי יותירו אחריהם ריח ברור לזיהוי, כך מבהירה קים רינג, יחצנית שעוסקת בקידום עסקי קנאביס למגזין הקנאביס The Fresh Toast. "לא סביר שיישאר אחריכם ריח עז כמו בעישון תפרחות, אבל זה לא שלא יידעו מה עישנתם. אז גם בחללים סגורים – נסו להתחשב בסביבה שלכם. גם אם אתם רוצים ליהנות, זכרו שלא כל אחד אוהב את זה ולא חייבים לקלקל לכולם את הכיף".