אמנם בישראל אין חוקי יין כמו באירופה, אבל מי שלא מכיר, יינות רזרב הם יינות שמורים שעשויים בקפידה יתרה משאר יינות השולחן הרגילים. יינות רזרב מופקים בכרמים שעמדו בסיווג הבינלאומי של "יין רזרב" - אפשר להסתכל על זה כתו תקן שמצביע לצרכנים שהיין ראוי להיות בארוחה מכובדת, בדיוק כמו זו שתתקיים בערב חג ראש השנה שבא עלינו לטובה.

אם גם לכם פתאום נעשה חשק ליין רזרב, אבל לא יודעים מאיפה להתחיל או איזה לבחור, כדאי שתכירו את המארז "Reserve - The Gold Edition" של BLEND , שיפתור לכם את כאב הראש לקראת החג. המארז המובחר מורכב מ-3 סוגי יינות מיקבי ברקן: קברנה סוביניון, גוורצטרמינר ורוזה, והנה הדרך הטובה ביותר לשלב אותם בארוחת החג.

רזרב Gold גוורץ - מנה ראשונה. הגפילטע על השולחן ואתם מתלבטים באיזה יין לפתוח? יהיה זה נאה להתחיל בגוורץ מכיוון שלגפילטע יש טעמים מתקתקים וכך גם לגוורץ הטרנדי יש טעם מתקתק. השילוב ביניהם יהיה מדהים, ובכלל לכל הסלטים שמאופיינים בטעמים מתוקים מדבש.

מי שיעלה על שולחנו דג חריף, אין ספק שרק יינות לבנים מעט מתקתקים כמו הגוורץ ימתנו את החריפות ולא יכבידו על השילוב. האדומים, שהם כבדים יותר, עלולים להגביר את תחושת החריפות ולכן מומלץ לא לשדך אותם עם מנות חריפות כמו חריימה.

מוזגים יין לבן  (צילום: shutterstock_By serenarossi)
צילום: shutterstock_By serenarossi


רוזה - אמצע ארוחה. כשממשיכים למנות הביניים זה הזמן הנכון לפתוח את הרזרב Gold רוזה מהסיבה שהוא טומן בתוכו הפתעה- אניני הטעם יבחינו שזה יין לבן בסגנונו, שהתחפש לצבע ורדרד. כלומר, מדובר ביין שמאופיין יותר כיין לבן מאשר רוזה, אך צבוע בוורוד. ליין הרוזה מתאימים מנות קלות, ללא מתיקות בהכרח, כולל מנות מטוגנות אם הן עולות על שולחן החג. החמיצות העדינה של היין תשטוף לכם את החך ותכין אתכם למנה העיקרית.

מוזגים יין רוזה (צילום: shutterstock_By Fenea Silviu)
צילום: shutterstock_By Fenea Silviu

קברנה סוביניון - מנה עיקרית. לקדרות בשר או בשרים צלויים מומלץ להתאים יינות אדומים, דוגמת קברנה הסוביניון המדובר, שנבחר בקפידה מהכרם המפורסם כרם בן זמרה שבגליל. מדובר ביין מכובד שמרגישים בו את עומק הטעמים, שישתלבו בצורה טובה עם טעמי הבשר שבמנה העיקרית. חלקכם בוודאי תרגישו את ניחוח חבית עץ האלון שמוסיפה למכובדות של היין המוצלח.

יין אדום (צילום: shutterstock | olgakim93)
יין אדום | צילום: shutterstock | olgakim93

דגשים חשובים לארוחה

איך מאחסנים? את היינות הלבנים והרוזה חייבים לקרר לפני הארוחה במקרר (6 מעלות), אסור לתת להם להתחמם, אז להוציא רק לפני שפותחים אותם. בגלל שאנחנו בתקופה חמה מאוד גם את היין האדום צריך להכניס לקירור. הזמן המומלץ הוא כשעה לפני הגשת המנה העיקרית.

באיזה כוסות שותים?
אם אתם כבר מארחים בחג או פשוט רוצים לפנק את אלו שמארחים אתכם, הגיע הזמן שתרכשו שישיית כוסות יין. המהדרין יקנו כוסות מסוג קריסטל. חפשו את הכוסות העמוקות ביותר, מכיוון שכוס קטנה וסגורה אינה מטיבה עם זרימת החמצן אל היין ותפגע בטעם שלו.

 

עמיר אברהמי הוא יינן במקצועו ומדריך היין הראשי של טמפו