היטורי (Hitori), בר קטן בשכונת שינג'וקו שבטוקיו, מקיים "סלקציה" מאוד ברורה בכניסה למקום. ולפני שאתם מתעצבנים (ובצדק), לא מדובר באותה תופעה מכוערת שכולנו מכירים שפוגעת בבני מיעוט. "בר שמוגבל למסיבות של בן אדם אחד", כך נכתב על שלט הכניסה של הבר. ושלא תחשבו שמדובר במקום לאנשים בודדים או מאותגרים מבחינה חברתית, ההפך הוא הנכון.

מריקו שינדואה (Mariko Shinoda), כתבת מקומית ביקרה לאחרונה בהיטורי לאחר ששמעה על המדיניות הביזארית של הבר, וגילתה שזה דווקא לא כזה מוזר בעצמה. כשנכנסה פנימה היא ראתה כ-6 אנשים יושבים על הבר, אך במקום להתעלם אחד מהשניה, החבר'ה ניהלו שיחה די אינטנסיבית. הברמן פנה אל מריקו והפנה אותה לכיסא פנוי.

קצת מבולבלת מהמראות שהייתה עדה אליהם - הבליינים האחרים שהגיעו לבד מנהלים שיחה זה עם זו ממש כמו חברים ותיקים - מריקו הזמינה לעצמה שתייה אבל לא ממש ידעה מה לעשות הלאה. למזלה, הברמן (שהוא גם בעלי הבר) שם לב שהיא קצת לא מוצאת את עצמה והחל לנהל איתה שיחה בעצמו. שאל אם זו הפעם הראשונה שלה ואיך שמעה על המקום. 

לאחר שמריקו סיפרה איך שמעה על המקום, שאר הנוכחים בבר שיתפו בעצמם על הפעם הראשונה שלהם בהיטורי ואיך הם שמעו עליו. מהר מאוד היא מצאה את עצמה לוקחת חלק בשיחה, שעד לפני כמה דקות היא הייתה רק צופה שלה מהצד. זו הדרך שהדברים עובדים במקום- בעלי המקום מהנדס את הסיטואציה בשביל שתרגיש טבעית וכמה שפחות מלחיצה. 

בעלי המקום סיפר שהוא מעולם לא עבד בבר לפני כן, ושזה תרם לו בהקמת המקום. "לא הייתי מחויב מחשבתית למה שאנשים בדרך חושבים או מצפים מבר", סיפר ל-SoraNews24. "ככה הצלחתי לחשוב בעצמי איזה מקום אני רוצה שהיטורי יהיה, רציתי שזה יהיה בר שמציע ללקוחות הזדמנות לפגוש אנשים חדשים". 

ומתברר שהלקוחות מאוד מרוצים מהתוצאה הסופית. "כשאתה כאן זה מרגיש שילוב של לצאת לבד אבל לבלות עם עוד אנשים", סיפר אחד הבליינים למריקו. "במקומות אחרים כשאני מדבר עם מישהי היא חושבת שאני מתחיל איתה וישר מתעצבנת", שיתף בליין אחר, "כאן אנחנו פשוט מדברים בטבעיות וזה זורם וכיף". 

אז בזמן שהמדיניות של היטורי נראית כאנטי חברתית, למעשה היא יוצרת סביבה שבה אתה מחויב להכיר אנשים חדשים ולנהל איתם שיחות אבל בצורה טבעית ובלי לחץ. בגישה הזו זה מרגיש שלהיטורי יש ערך מוסף גבוה על שאר מקומות הבילוי.