זה מרגיש שהציבור הישראלי סוף סוף אימץ את תרבות האלכוהול, שעד לפני כמה שנים היה נהנה ממנה רק בזמן חופשות מחוץ לארץ. לא מדובר כאן רק בקוקטיילים או סוגי משקאות ספציפיים, שאנשים טעמו בזמן שטיילו בעולם, הדרישה בארץ לתפריט אלכוהול מגוון ואיכותי עלתה, ואפשר לומר שהיום היא לא פחות חשובה ללקוח הישראלי מתפריט האוכל.

הברים החלו לעבוד עם שפים על מנת שיבנו להם תפריט אוכל, והמסעדות, החלו להעסיק מיקסולוגים מקצועיים להרכבת תפריט אלכוהול (וגם על הבר). בין המסעדות שלקחו את המגמה צעד אחד קדימה היא התרנגול הכחול שבתל אביב. לאחרונה הושק תפריט ארוחת טעימות מיוחד בשיתוף עם וודקה בלוגה, והתפריט מורכב משלל מנות ראשונות, מנות עיקריות וקינוחים כשבין המנות ולצדן מוגשים קוקטיילים על בסיס בלוגה נובל, וצ'ייסרים של בלוגה גולד ליין המעצימים את הטעמים. 

קוקטייל (צילום: דן לב, יחסי ציבור)
קוקטיילים שהורכבו במיוחד בתרנגול הכחול | צילום: דן לב, יחסי ציבור

בתור חובבי אוכל ואלכוהול, מיהרנו לקבל קצת פרטים מהשפים של המסעדה, שאול בן אדרת ואיתמר פדידה 

תספרו לנו קצת על השילוב עם בלוגה.
בן אדרת: "חיפשנו וודקה שאנשים ירצו לשתות ויהנו, אז שילבנו מנות שהולכות טוב עם בלוגה".
פדידה: "זה היה רצון משותף של כולנו להפוך את בלוגה לוודקת הבית של התרנגול, להכניס אותה כחלק שוטף במסעדה. התרנגול הכחול ובלוגה זה שני מותגי פרימיום, השילוב נראה לנו די טבעי". 

>> רוצים להגיע לארוחת הטעימות בתרנגול הכחול? היכנסו והזמינו דרך BLEND

מה קורה קודם, מתאימים את האוכל לאלכוהול או ההפך?
פדידה: "ביחד, זה משלים אחד את השני. הכנסנו לתפריט מנה של טרטר טונה עם קרם ווסאבי, שמתאים לבלוגה, אז היא מוגשת ביחד עם צ'ייסר בלוגה גולד ליין ושניהם מתובלים בגרדת לימון - המטרה שיהיה חיבור ביניהם".
בן אדרת: "אתה אוכל טרטר טונה, עם קרם ווסאבי ובלוגה גולדליין - אחר כך החיים נהיים יפים, אנחנו רוצים שהחיים יהיו יפים".

כבד אווז (צילום: דן לב, יחסי ציבור)
כבד אווז צלוי, ריזוטו ארטישוק וצנוברים, לצד צ'ייסר BELUGA GOLD LINE | צילום: דן לב, יחסי ציבור
 
שאול בן אדרת (צילום: דן לב, יחסי ציבור)
"אנחנו רוצים שהחיים יהיו יפים", השף שאול בן אדרת | צילום: דן לב, יחסי ציבור
 

מהו השילוב הכי טוב של אלכוהול ואוכל?
בן אדרת: "באופן כללי יש המון מנות שהולכות טוב עם אלכוהול בזמן הבישול, אבל אנשים לא תמיד שמו לב למשל שהשתמשו ביין בשביל העוף שלהם. פה שמנו את זה בחוץ, מנות ושל וודקה לצד המנות שאתה אוכל".
פדידה: "קוקטיילים עם בסיס של וודקה ודגים טריים, מבחינתי זה שילוב מושלם. אבל האמת שיש לנו גם מנה של כבד אווז עם צ'ייסר של בלוגה גולד ליין ופלפל שהולך מעולה".
בן אדרת: "בן אדם יאכל את הריזוטו, יאכל את הכבד אווז וישתה טיפונת וודקה - ביחד זה יעשה לו נהדר". לטענת בן אדרת, בלוגה גולד ליין שמוגשת לצד המנות מחדדת את הטעמים ומבליטה אותם.

השילוב של אלכוהול וענף המסעדות עבר שינוי בשנים האחרונות.
פדידה: "ברור. אנחנו מתייחסים היום לאלכוהול בהרבה יותר רצינות, זה הרכבת תפריט שלם סביב האלכוהול. אנחנו בתרנגול 9 שנים ובתחום הבישול והמסעדנות קרוב ל-30 שנה, אני יכול להגיד לך שבעבר לא היה ממש קהל לזה, אבל היום אין דבר כזה להרכיב קוקטייל עם וודקה שאף אחד לא מכיר. הקהל רוצה משקאות איכותיים, ומבחינתנו בלוגה זה המותג הכי איכותי שיש היום".
בן אדרת: "פעם גם היה גם את העניין של קוקטייל לנשים וקוקטייל לגברים, עברנו את זה כבר מזמן. היום זה כמו בישול, ממש לייצר מנה לכל דבר, יש הכנות כמו לפני סרוויס - תבלינים, עלים, מיצים ועוד".

שרימפס (צילום: דן לב, יחסי ציבור)
פירות ים ברוטב עגבניות עם צ'ייסר בלוגה גולד ליין | צילום: דן לב, יחסי ציבור