מסעדות, בתי מלון, אולמות אירועים ובריכות חוזרים לפעילות: אחרי הסרתן של חלק ניכר מההנחיות, המסעדות יחזרו לפעול ברביעי הבא, 27 במאי - כך נודע היום (שלישי) ל-N12. ההחלטה התקבלה בעקבות סיכום שהושג בין המסעדות למשרד הבריאות על התנאים לפתיחתן. במקביל, בריכות השחייה ייפתחו גם הן ב-27 במאי, יממה לפני חג השבועות - במקביל לפתיחת בתי המלון.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
לפי הסיכום, המסעדות יחזרו כאמור לפעול ב-27 בחודש תחת מספר הנחיות. העסקים שייפתחו הם מסעדות, ברים ומועדונים וכניסת לקוחות תותר רק לאחר בדיקת חום. לעסקים הללו תותר כניסה של עד 100 איש או תפוסה של 85% אם המקום מכיל יותר מ-100 בני אדם. בנוסף, תותר גם ישיבה בחוץ כשבין הסועדים יהיה מרחק של מטר אחד.
גם בתי המלון צפויים להיפתח בשבוע הבא תחת מספר הנחיות, לאחר שבכירי ענף התיירות פנו למשנה למנכ"ל משרד הבריאות וסיכמו שיתאפשר לפתוח בריכות וחדרי אוכל, תוך הקפדה על ריחוק חברתי. ההסכמות שהושגו דורשות עדיין את אישור הממשלה בהמשך היום.
לפי נתונים של איגוד המסעדות, יש בישראל 14 אלף מסעדות, ברים ובתי קפה והענף מגלגל כ-30 מיליארד שקל בשנה. בשבוע שעבר נרשמה אופטימיות זהירה בענף לאחר שפורסם כי המסעדות צפויות לחזור לפעילות כבר השבוע תחת אותן מגבלות של המתווה הנוכחי.
"הפרדה של מטר בין השולחנות ומדידת חום בכניסה זה משהו שרוב המסעדות יכולות לעמוד בו, אבל צריך לתת לנו זמן להיערך", אמר ל-N12 השף יובל בן נריה שבבעלותו מספר מסעדות בתל אביב. לדבריו, "עבור חלק מהמסעדות, 2 מטר בין שולחנות מצמצם את התפוסה לפחות בחמישים אחוזים - במקרה כזה לא משתלם בכלל לפתוח, יש מסעדות שלא יתאוששו מהסיפור הזה".
שר הבריאות, יולי אדלשטיין, הודיע במהלך היום על התנאים לפתיחת האולמות וגני האירועים. לפי ההנחיות, ימונה "ממונה קורונה" לכל אירוע שיהיה אחראי על קיום הכללים ובנוסף יתקיים רישום של אורחים בכניסה למקום. אורחים ייאלצו לשהות עם מסכות באולם למעט בזמן אכילה ושתייה.
הנהלת האולם תיאלץ להציב סימון ושילוט לפי הנחיות משרד הבריאות ויתקיים חיטוי לפני ובמהלך האירוע. מגבלת האנשים תהיה לפי 2 מ"ר לאורח, ובלבד שמספר האורחים באולמות שיכולים להכיל יותר מ-200 אורחים לא יעלה על 85% מהמותר.
עוד נמסר כי יוקם אזור הושבה נפרד לאוכלוסייה בסיכון ומומלץ כי אוכלוסיות אלה לא ישתתפו בריקודים. באירועים בהם מנות המזון לא מוגשות לשולחן האורחים, ניתן להפעיל מזנון אוכל מרכזי ובלבד שהגשת המזון לצלחת האורח תיעשה על ידי איש צוות.
"לצד אי התפשרות על הנחיות משרד הבריאות, השאיפה היא לתת אוויר לנשימה ככל הניתן ובמהירות האפשרית לעצמאים, זה מגיע להם, זה מגיע למשק הישראלי", אמר אדלשטיין. "לצד זה, אני מבקש להדגיש את האחריות של בעלי העסקים להקפיד על ההנחיות. רק כך נוכל להמשיך בפתיחת המשק בלי לפגוע בבריאות".
שר הבריאות החדש הציע להחיל את מתווה ההנחיות גם בחוגים, בתנועות הנוער ובמסגרות החינוך הבלתי פורמלי. תאריך פתיחתן של המסגרות הללו, במידה והממשלה תאשר זאת, יחול ב-27 במאי, כאשר בדומה למערכת החינוך עד לא מזמן - החזרה תיעשה בשמירה על קפסולות קבועות.