הוועד האולימפי בישראל וחברת התרופות "רוש ישראל" הכריזו במסיבת עיתונאים על שיתוף פעולה ראשון מסוגו, שבמסגרתו יגייס הוועד האולימפי ספורטאים-חברי הסגל האולימפי של ישראל לאולימפיאדת לונדון 2012 וספורטאי עבר אולימפיים, ביניהם כלת פרס ישראל לספורט אסתר רוט שחמורוב, הסייפת דלילה חטואל, הג'ודוקא אליס שלזינגר והמתעמל אלכס שטילוב, לפעילויות מגוונות למען הקהילה ולרווחת החולים בישראל.

שיתוף פעולה זה נערך במסגרת הפרוייקט הקהילתי “רוש מושיטה יד" שמובילה החברה בארץ מזה 8 שנים. שווי שיתוף הפעולה עד ללונדון 2012 מוערך בכחצי מליון שקל. על רקע העובדה שההתמודדות של הספורטאים, כמו גם זו של החולים דורשת מאמץ, התמדה, כוחות נפש וכוח רצון, החליטו שני הגופים לחבור לשיתוף פעולה תוך שימת דגש מיוחד על הקשר בין הגוף והנפש.

שיתוף הפעולה יכלול יזום של יום אולימפי לחולים ולבני משפחותיהם בהשתתפות חברי הסגל האולימפי וכן סדנת יצירה אולימפית מיוחדת לילדים חולים בשיתוף הספורטאים וגם הגשמת חלום אולימפי, שבמסגרתו יהנו ילדים חולים ממפגש עם הספורטאים האולימפיים.

המיזם המשותף כולל אמנה ל"אחריות חברתית אולימפית" עליה חתומים מנכ"ל רוש ישראל אבי דנצינגר, יו"ר הוועד האולימפי צבי ורשביאק והספורטאים. האמנה שמה את נושא האחריות החברתית בראש סולם הערכים של שני האירגונים ומבטיחה את מחוייבותם לנושא.

צפו בשידור החוזר ממסיבת העיתונאים

אליס שלזינגר ואלכס שטילוב במסע"ת (גיא איזנר) (צילום: מערכת ONE)
אליס שלזינגר ואלכס שטילוב במסע"ת (גיא איזנר) | צילום: מערכת ONE

אסתר רוט שחמורוב, שהחלימה בעבר ממחלת כליות קשה אמרה: "אני יכולה להעיד שהספורט נותן לנו איכות חיים. הגעתי לאי ספיקת כליות בגלל גנים שירשתי מאמא שלי. לפני שהייתי אמורה לגשת להשתלה עליתי על מכונת הריצה ורצתי 3 קילומטרים וזאת למרות שהכליה שלי תפקדה רק ב-10 אחוז. זה שפרשתי מהריצה לא אומר שהפסקתי עם הספורט. המשכתי עם טניס וסוגים שונים של ספורט. למרות שנטלתי כדורים שהיו אמורים להשמין אותי ע"י הספורט הצלחתי לאזן".

שחמורוב (משמאל ) במסיבת העיתונאים של הוועד האולימפי (גיא איזנר) (צילום: מערכת ONE)
שחמורוב (משמאל ) במסיבת העיתונאים של הוועד האולימפי (גיא איזנר) | צילום: מערכת ONE

המתעמל אלכס שטילוב, אלוף ישראל, סיפר על חלקו בשיתוף הפעולה: "מעבר לטיפול התרופתי נשמח לעזור ולתרום. אני מזמין כל אחד לבוא ולהתאמן איתי. ספורט זה דבר משמח" הג'ודוקא אליס שלזינגר סיפרה על הצטרפותה לפרויקט: "אני שמחה להיות שותפה לתהליך ואתן מעצמי כמה שאפשר". המאגרף יוסף עבדלג'אני אמר: "אני רוצה לתרום כמה שאני יכול לכל חולה". 

המתעמל אלכס שטילוב, הג´ודאית אליס שלזינגר והמתאגרף יוסף עבדלג´אני  (צילום: מערכת ONE)
המתעמל אלכס שטילוב, הג´ודאית אליס שלזינגר והמתאגרף יוסף עבדלג´אני (גיא איזנר) | צילום: מערכת ONE

יושב ראש הוועד האולימפי, צבי ורשביאק, פתח את מסיבת העיתונאים: "אני נרגש מעצם שיתוף הפעולה עם אחת מחברות התרופות הגדולות בעולם. שני הגופים יחד עם חברי הוועד האולימפי והצוותים המלווים אותם רואים בשיתוף הפעולה עם הקהילה דבר חשוב".

"אהבת הזולת חשובה לנו. התרומה לקהילה מהווה חלק מחזונו של כל ארגון ומהאסטרטגיה שלו. שני הגופים מודעים לערך המוסף שהם מקבלים מכך שהם תורמים למטרות חשובות בחברה, וכולנו מרגישים סיפוק עצום. הוועד האולימפי גאה להיות שותף לדרך הזו".

הוועד האולימפי. יגישו את ההמלצות לאישור(גיא איזנר) (צילום: מערכת ONE)
מסיבת העיתונאים של הוועד האולימפי (גיא איזנר) | צילום: מערכת ONE

אפרים זינגר מנכ"ל הוועד האולימפי: "הדיבור הוא על הספורט כערך וכדבר שמאחד. מסתבר שהספורט הוא אחד הדברים המאחדים את כל החברה בישראל. שיתוף הפעולה אינו מקרי. גם בחברת התרופות מדברים הרבה ספורט. באירופה הספורט הוא תרבות והוא אחד האמצעים גם להשקעה וגם לשיתוף פעולה עם החברה. כאן הטובים ביותר חוברים לטובים ביותר", סיכם.

אבי דנציגר מנכ"ל חברת התרופות רוש: "החברה זכתה ב-3 פרסי נובל במהלך השנים עם השקעה של 10 מיליארד דולר בשנה למחקר ופיתוח. חלק מהפילוסופיה והמדיניות שלנו היא השמת המטופל במרכז העשיה. בנוסף לכך אנחנו חושבים שאנחנו יכולים לתרום יותר ולפני 8 שנים התחלנו במיזם 'רוש מושיטה יד' הכוללת סדנאות שמטרתן לעזור לחולה לעבור את המחלה".

מסיבת העיתונאים של הוועד האולימפי (גיא איזנר) (צילום: מערכת ONE)
מסיבת העיתונאים של הוועד האולימפי (גיא איזנר) | צילום: מערכת ONE

"אנחנו יודעים שיש קשר בין מאבק החולים למאבק של ספורטאים. נחישות, התמדה ורצון להצליח משותף להם, ואני בטוח שהתקופה בה הספורטאים יעזרו לחולים תהיה טובה לכל הצדדים. בשנה שעברה השקענו 2 מיליון שקלים בתרומה לקהילה ואני מקווה ששיתוף הפעולה ימשך לאורך שנים. אין ספק שספורט זה דבר שמחזק ושאנשים שעושים ספורט, איכות חייהם משתפרת".

מנכ&"ל ביה&"ח מאיר אשר אלחיאני, יו&"ר הוועד צבי ורשביאק ומנכ&"ל רו (צילום: מערכת ONE)
מנכ&"ל ביה&"ח מאיר אשר אלחיאני, יו&"ר הוועד צבי ורשביאק ומנכ&"ל רוש אבי דנצינגר (גיא איזנר) | צילום: מערכת ONE

אשר אלחיאני, מנכ"ל המרכז הרפואי מאיר בכפ"ס: "אני שמח על המהלך ועל שיתוף הפעולה. מחלת הסרטן פוגעת מאוד באיכות החיים פיזית וגם נפשית. לפעמים הטיפולים הכימיים גורמים לעליה במשקל כחלק מתופעות הלוואי שלהם. לא מפתיע שמצאו קשר בין רמת הפעילות הגופנית לבין שרידות הסרטן. פעילות גופנית מורידה חלק מפעילות האסטרוגן, שנחשב לאחד הגורמים לסרטן. 2-3 שעות ריצה בשבוע מפחיתות את הסיכוי לחלות בסרטן בכ-20-25 אחוזים לפי מחקרים בקנדה וביפן. בסה"כ, כל המחקרים מראים שיש יחס הפוך בין כמות הפעילות הגופנית לסיכויי התחלואה בסרטן".

"ביה"ח מלווה את הכנות המשלחות בשלוש האולימפיאדות האחרונות. אנחנו נותנים להם להתרכז בספורט ודואגים להם לשקט כדי שיוכלו להתעסק רק בספורט. התחלנו בתקופה האחרונה לקחת נשים החולות בסרטן שד ולנסות להשפיע על החלמתן באמצעות ספורט. יש להן תוכנית אישית ואנחנו עוקבים אחר כל אחת. אנחנו מנסים לקחת את כל הידע שיש לנו ברפואת ספורט וליישם אותו על החולות. כשהנשים עסוקות בספורט הן פחות עסוקות בחרדות ובמחלה".