מתעמלות בפעולה. "ענף מפותח בעולם כולו" (צילום: מערכת ONE)
מתעמלות בפעולה. "ענף מפותח בעולם כולו" | צילום: מערכת ONE

הגיע הזמן לעשות היכרות טובה ואמיתית עם ענף ספורט שנמצא לצערנו בשוליים של הספורט בישראל אך תופס תאוצה בשנים האחרונות.

ענף האקרובטיקה הוא אחד מתחומי ההתעמלות הבינלאומית המעניינים והיחודיים, בו מתאמנים ומתחרים בצוותים של זוגות, שלשות או רביעיות. בתחרות מציגים הצוותים תרגילים על גבי משטח התעמלות אולימפי, לצלילי מוזיקה. התרגילים מורכבים מפירמידות, אלמנטים ותנועה. כמו כן, הענף דורש מהמתעמלות (וממעט המתעמלים) כישורים של מיומנויות טכניות, תרגילי אקרובטיקה, תנועה ותיאום.

מערכת האימונים דורשת מהמתעמלים לבצע אימוני כושר אינטנסיביים, אימוני טכניקה ואקרובטיקת פס. אה, כמעט שכחנו, יש גם אימון בכל יום - לפחות שלוש שעות. כמה מאיתנו היו מסוגלים להתמיד?

"ענף מפותח מאוד בעולם כולו"


נבחרת האקרובטיקה - “אקרוג'ים השרון” שמנוהלת ע”י חגית דיסקין ויהודה הובר והוקמה לפני 8 שנים, היא אחת מקבוצות האקרובטיקה המובילות בישראל. מיה, גבי והדר, חברות סגל נבחרת ישראל באקרובטיקה ואגודת "אקרוג'ים השרון" יודעות שהמשימה לא פשוטה וגם התמיכה מהמוסדות לא ממש קיימת, אבל התשוקה לענף מנצחת את הכל.

אקרובטיקה (ONE) (צילום: מערכת ONE)
אקרובטיקה (ONE) | צילום: מערכת ONE

“אנחנו עובדות קשה, בהתמדה ורצינות ובעלות שאיפות ומטרות להתקדם ולהצליח", אומרת גבי מוס, חיילת בת 19 מעין שריד, שהוכרה כספורטאית מצטיינת בצה”ל, "זה התחיל כחוג לכל דבר ולקראת כיתה ד' הבנתי שזה מה שאני כנראה אעשה בשנים הקרובות. אני חושבת שמדובר במשהו שברגע שאתה נכנס לתוכו, זה באמת בלתי נפרד ממך. גם בנות שנאלצו או החליטו לפרוש, עדיין מאוד מעורבות".

באקרובטיקה אין חישוקים ואביזרים נלווים, אבל יש חוקה מסודרת והפירמידות האנושיות מעוגנות בה. לכל פירמידה ניקוד שונה. באופן טבעי, ככל שהפירמידה יותר מורכבת, כך הניקוד גבוה יותר. “יש לנו כוריאוגרפית צמודה והמון פרמטרים שחייבים לשים לב אליהם לפני ובמהלך תרגילים", אומרת חגית דיסקין, מנהלת ומאמנת הקבוצה, “השופטים נותנים ניקוד צוותי על רמת הפנייה של המתעמלים, על הקשר בין המוזיקה לתרגיל וגם על הסיפור שנרקם תוך כדי, הייתי אומרת שמדובר כמעט בקרקס".

אקרובטיקה (ONE) (צילום: מערכת ONE)
אקרובטיקה (ONE) | צילום: מערכת ONE

ענף האקרובטיקה אינו מוכר עדיין כענף אולימפי ועל כך הוסיפה מוס: “אולי בגלל הסיבה הזו, האקרובטיקה לא ממש פופולרית ומוכרת לציבור, אבל מדובר בענף מאוד מפותח ברחבי העולם ומגיעים בו לרמות מאוד גבוהות”.

התקציב אינו מאפשר לנו לקיים תוכנית אימונים איכותית"


באוקטובר, חזרה נבחרת ישראל באקרובטיקה מאליפות אירופה בפורטוגל אחרי שסיימה בשני תרגילים שונים את מקומות 12 ו-16 מתוך 21 קבוצות ממדינות שונות.

אקרובטיקה (ONE) (צילום: מערכת ONE)
אקרובטיקה (ONE) | צילום: מערכת ONE

וכרגיל במחוזותינו, כל הדברים הטובים נדחפים לשוליים, וגם כאן נאבקים בענף במכשול הכלכלי. “זה המחסום העיקרי שעומד מול ההצלחה של הענף הזה ומעכב את ההתקדמות שלו", אומרות המתעמלות, “אנחנו כמובן מודים לכל האנשים שעוזרים לנו, כמו ראש מועצת לב השרון שמאפשר לנו להתאמן באולם הכדורסל במועצה פעמיים ביום בתשלום סמלי, וגם ראש מועצת קדימה-צורן שסידר לנו את אולם הכדורסל בצורן, אבל כל זה כמובן לא מספיק בשביל להרים ענף ספורט ייחודי ולגיטימי כמו האקרובטיקה".

"תקציב איגוד ההתעמלות בארץ, נכון לעכשיו, אינו מאפשר לנו לקיים תוכנית אימונים איכותית ולצבור ידע ונסיון מעבר לאימונים השגרתיים שלנו. על מנת להגיע להישגים אליהם אנו שואפים, ולייצג את מדינת ישראל בכבוד הראוי לה, עלינו לנסוע לתחרויות נוספות ולמחנות אימונים שיכולים להקפיץ את רמת הביצוע שלנו לרמה העולמית", הוסיפו המתעמלות.

אקרובטיקה (ONE) (צילום: מערכת ONE)
אקרובטיקה (ONE) | צילום: מערכת ONE

המתעמלות ב”אקרוג'ים השרון” מבקשות הכרה והערכה. מלבד זאת, הן גם קוראות לכל מי שמעוניין לדעת עוד, להירתם לעזרה, לתמוך כלכלית, לקחת חסות על האגודה – מוזמן כמובן לפנות אליהן: “בסופו של דבר, כולם ייהנו מזה”.