צבי ורשביאק ולימור לבנת (אלעד ירקון) (צילום: מערכת ONE)
צבי ורשביאק ולימור לבנת (אלעד ירקון) | צילום: מערכת ONE

כפי שפורסם לראשונה ב-ONE, לאחר אולימפיאדת לונדון יסתיים עידן בוועד האולימפי הישראלי. יושב הראש, צבי ורשביאק יפנה את מקומו לאחר 15 שנים בתפקיד.  

צבי ורשביאק אמר בראיון ל-ONE: "מי רוצה שאני אלך הביתה? ארבעה חמישה עיתונאים שיש להם סיבות שעדיף שלא נאמר אותן.

גם למשרד הספורט לא נוח איתך
"זה ברור למה. אותי בוחרים ראשי איגודי הספורט, אם הם לא ירצו אותי לא אהיה שם. כל עוד שירצו אותי אהיה שם. פשוט צריך להסתכל ולראות. זה תפקיד נחשק שהרבה רוצים וצריך לראות איך קיבלתי אותו ואיך הוא עכשיו".

למה הוא נחשק?
"זה תפקיד יוקרתי, אולי האולימפיאדה והזוהר שלה. אבל לא כל שנה יש אולימפיאדה. אני מ-1997 בתפקיד. יש ימים שבא לי לנוח ויש ימים שאני רואה שאני יכול להשפיע ולקדם וזה מה שמניע אותי".

מה התפקיד שלך?
"בגדול, בראש ובראשונה שלספורטאים שבסגל האולימפי יהיו את התנאים הטובים ביותר להתכונן לאולימפיאדה, ויש להם. בנוסף לכך, להביא את הרוח האולמיפית לקהל ולספורטאים הצעירים. מקנאים לי ואני מצליח ולכן לא רוצים שאהיה במקומי".

אתה מכיר עוד מישהו שמחזיק בתפקיד ציבורי 14 שנה?
"אם אדם ממשיך לעשות הוא צריך להישאר, אם הוא מתקדם ומקדם שיישאר ואתם יכולים לראות שהמעטפת והתנאים משתפרים. אנחנו מודדים את ההישגים במחזור אולימפי, במדליות. בין בייג'ין ללונדון, גדלנו במדליות באליפויות עולם ואירופה. הכל נמדד בדוק ושקוף. אני לא יודע מה הטענות כלפי".

אומרים שאתה חזק ועל פיך יקום ויפול דבר, אולי בגלל זה לא רוצים אותך?
"אני לא מתכוון להיות חלש, אני רוצה להיות חזק למען הספורטאים האולימפיים".

מה אתה חושב על התיפקוד של השרה לימור לבנת?
"מוטב שלא אדבר על התיפקוד של לימור לבנת. אני מאוד לא אוהב את התיפקוד שלה. אני לא אוהב לדבר על אנשים אבל היחסים בינינו לא טובים. היא רוצה להשתלט על הספורט בצורה ברוטאלית ולהחליט איזה ספורטאית תישלח לאליפות מסויימת ואיזה לא. היא צריכה להיות מעורבת ולא להתערב. אני גם לא מתערב מקצועית, יש יחידה לספורט הישגי וכל מה שהיא ממליצה אני מבצע. הם אנשי המקצוע והם הקובעים. אם היא היתה יכולה היא היתה קובעת מי יהיה באולימפיאדה ומי לא".

לבנת (יוסי ציפקיס) (צילום: מערכת ONE)
לימור לבנת. ורשביאק: &"אני מאוד לא אוהב את התיפקוד שלה&" (יוסי ציפקיס) | צילום: מערכת ONE

אתם במערכת יחסים כזאת כי היא המליצה לא להעריך את הכהונה שלך במועצת ההימורים?
"זה עוד הרבה לפני זה. זה נכון שפניתי לבג"צ. היחסים שלי איתה לא קשורים. עצם זה שבג"צ קבע לנכון שצריך לקבוע הרכב ולדון העניין זה כבר אומר דרשני".

איך אפשר לתפקד ככה כשאתם לא מדברים ביניכם? יהיה כישלון?
"זה מוגזם להגיד שאנחנו לא מדברים אבל אנחנו לא משדרים על אותו גל. יש תוכנית מקצועית ברורה, כל הספורטאים עובדים על פי התוכנית הזאת. זה לא קבוצת כדורגל, הקירבה לא כזאת חיונית. זה לא משפיע על הספורטאים, יכול להיות שתהיה בעיה עם הקפיצה על הפודיום".

מי יקפוץ ראשון אתה או היא?
"אני אף פעם לא קפצתי, הבמה צריכה להיות לספורטאי ולמאמן שלו, לא לאף אחד אחר. זה הישג שלהם ואולי גם אנחנו צריכים לקבל פירגון".

אתה לא אוהב את השרה לימור לבנת?
"אני אוהב אותה כמו שהיא אוהבת אותי".

צבי ורשביאק. &"אני לא אקפוץ על הפודיום&" (מור שאולי) (צילום: מערכת ONE)
צבי ורשביאק. &"אני לא אקפוץ על הפודיום&" (מור שאולי) | צילום: מערכת ONE

מאיפה התמריצים של מיליון שקל למי שיזכה?
"כל שנה אני מוסיף כסף לקופה של הוועד האולימפי. נסעתי לפני שבועיים ללונדון וחזרתי עם מיליון דולר. אני עובד בהתנדבות, לא 4 שעות, 24 שעות. בהתחלה חשבתי שאשקיע 4 שעות אבל אי אפשר".

מלשכתה של השרה לימור לבנת נמסר בתגובה: "השרה לבנת אינה מתערבת אלא רק במידת הצורך. היא תמשיך לפעול למען טובת הספורט בישראל גם אם יש כאלו שלא מרגישים בנוח עם זה".

גם על תגובתה של לבנת היה לוורשביאק מה להגיד: "זאת הבעיה, שהיא חשה שהיא צריכה להתערב מקצועית, היא לא מבינה בזה. לגבי הפרישה, עוד לא החלטתי ואני גם לא אחליט, אלה שיחליטו אלה האיגודים. יש לי ימים שאני רוצה לעזוב".

מי צריך לרשת אותך?
"אני עזבתי את מכבי לפני כחצי שנה והיה לי קל לעזוב מסיבה אחת שזה שנבחר הוא איש מצויין. אני מקווה שגדם שאני אעזוב יגיע איש מצויין. יעל ארד בהחלט ראויה, הספורטאית הראשונה שהביאה מדליה. אבל יש עוד ראויים. אני מקווה שנראה אישה על הפודיום בלונדון, אנחנו רוצים לראות מדליה בענף חדש, ולא נוותר על מדליה בשייט ובג'ודו".

יעל ארד. ורשביאק: &"היא בהחלט ראויה לראשות הוועד&" (קובי אליהו) (צילום: מערכת ONE)
יעל ארד. ורשביאק: &"היא בהחלט ראויה לראשות הוועד&" (קובי אליהו) | צילום: מערכת ONE

למה יש לנו מעט מדליות?
"גם שווייץ מדינה קטנה, כמונו. לנו יש כ-70 אלף ספורטאים רשומים, להם כ-700. הסגל האולימפי שלהם הוא כ-350 שלנו כ-70. אין פה מודעות ותקציב לעומת מה שיש שם. פה כל התקציב לא מגיע ל-300 מיליון. בשווייץ צריך להכפיל בחמש. שם אחרי ארבע דקות הליכה הוא במתקן ספורט, אצלנו צריך להסיע את הילדים לחוג. בגרמניה משלמים 5 יורו לחודש לחוג ספורט, אצלנו 250 ש"ח. זה ההבדל".

יהיו ספורטאים שיסרבו לשחק מול ישראלים?
"כן, הם לא מסרבים, הם מביאים אישור מהרופא".