לאחר מסע מפרך של כ-24 שעות חזרו השחיינים והצוות המקצועי הישראליים משנחאי אחרי טיסה שעברה דרך הונג קונג ואף התעכבו כשעה בשדה התעופה, אחרי שהמזוודות שלא יצאו בזמן.

השחיינים היו נראים תשושים כשנחתו ואם הטיסה הארוכה לא הספיקה אז היום (שלישי) בבוקר תתחיל אליפות ישראל בשחייה שתתקיים בווינגייט. כידוע ההישגים הבולטים של הישראלים בתחרות היו העפלתו של גיא ברנע לגמר ה-50 מטר גב במקצה לא אולימפי, כמו גם חצאי הגמר של יעקב טומרקין ב-200 גב, נמרוד שפירא בר אור ב-200 חופשי וגל נבו ב-200 מ.א.

גל נבו השיג אמנם את הקריטריון האולימפי ב-200 מ.א, אך היה די מאוכזב מכך שלא הצליח לעשות זאת במקצה החזק שלו למרחק הכפול. עם הנחיתה הוא הפנה את אכזבתו בעיקר כלפי האוכל בתחרות שגרם לו לקלקול קיבה, מה שדרש ממנו לשחות חולה דווקא במקצה החזק שלו ומנע ממנו לקבוע קריטריון: "אני שמח שהשגתי את הקריטריון ב-200 מטרים, אבל אני מאוכזב מאוד ממה שקרה עם הקלקול קיבה שפקד אותי וכשהגעתי למשחה במצב בריאותי לא תקין, זה מבאס. אין מה לעשות זה היה פשוט חוסר מזל".

גל נבו: "פשוט היה לי חוסר מזל" (יניב גונן) (צילום: מערכת ONE)
גל נבו: "פשוט היה לי חוסר מזל" (יניב גונן) | צילום: מערכת ONE

כשנשאל מה היה חסר לו בתחרות כדי להצליח, אמר נבו בחיוך: "אוכל טוב, אבל בסך הכל היה בסדר. היה מלחיץ כי זה תחרות להשגת קריטריון לאולימפיאדה, אבל השגתי את זה וזה הכי חשוב".

גל נבו עם החברה (יניב גונן) (צילום: מערכת ONE)
גל נבו עם החברה (יניב גונן) | צילום: מערכת ONE

על אליפות ישראל בווינגייט הוסיף: "בגלל הפספוס ב-400 מטרים, אז יש בי רעב גדול להוציא איזשהי תוצאה טובה השנה ואני עדיין בראש של תחרות. ביום שבת זה ייגמר לגמרי, אין שבירת מתח ונעשה את המקסימום שם".

השחיין שהשיג את המקום השישי המכובד במשחה ה-50 מטר גב, אך לא את הקריטריון האולימפי, גיא ברנע, אמר: "בסך הכל היתה לי תחרות טובה מאוד במקצים השונים. ב-100 מטרים פיספסתי בשלוש עשיריות את הקריטריון האולימפי, אבל התוצאה הראתה לי שאני ברמה של האולימפיאדה, שאני במצב טוב ושהתוכנית שלי עובדת. יש לי עוד כמה הזדמנויות לעשות את הקריטריון ואני מאמין שאצליח לעשות אותו. חוץ מזה כיף לחזור לארץ והתגעגעתי מאוד למדינה".

גיא ברנע (יניב גונן) (צילום: מערכת ONE)
גיא ברנע (יניב גונן) | צילום: מערכת ONE

לקראת אליפות השחייה בווינגייט, אמר ברנע: "זה כיף לשחות לעיני הקהל הביתי והאווירה מצויינת בווינגייט. אנחנו לפעמים יותר מהירים פה בבריכות שלנו מאשר בחו"ל. זה עוד הזדמנות לשחות מהר עם הרבה פחות לחץ ואפשר להיות רגועים ולהתרכז במה שאנחנו עושים. אני מרגיש פה בבית עם התנאים של וינגייט, זה סוויץ' גדול אבל גם כיף גדול".