צביקה ורשביאק (צילום: אורן אהרוני)
ורשביאק. "מקווה שזו קדנציה אחרונה" | צילום: אורן אהרוני

צבי ורשביאק נבחר אתמול לקדנציה רביעית כיו"ר הוועד האולימפי. ממלא מקומו יהיה שוב יהודה מעיין, שנבחר פעם נוספת ליו"ר איגוד השיט. יש מי שיגיד שורשביאק תורם רבות לספורט ויש שיאמרו כי הוא מעודד שלטון יחיד ולכן, לא התמודדו נגדו לתפקיד.

את ורשביאק הנושא הזה לא מעניין כלל: "אני שמח על האמון שניתן בי ושמח יותר מכל שזה נעשה פה אחד, אני מרגיש שיש שכר לפועלי".

ש: איך אתה מסביר את העובדה שאף אחד לא מתמודד מולך לתפקיד?
ת: "במשך השנים תפקדתי והוכחתי את היכולות שלי, קידמתי את פעילות הוועד האולימפי והתנאים לספורטאים שמתאמנים. כשקיבלתי לראשונה את התפקיד בשנת 1996, מלגות הספורטאים עמדו על 400,000 שקלים, השנה המלגות עומדות על למעלה מ-5 מליון שקלים, תפקידי הוא לתת תנאים נאותים לספורטאים".

ש: יכול להיות שלא התמודדו מולך כי התפקיד לא מעניין או אטרקטיבי?
ת: "אני לא חושב, התפקיד מעניין, עובדה היא שאני משתדל להיבחר בפעם הרביעית. יש גם אכזבות אך התרומה היא לקהילה".

ש: אמרת לא פעם שלאחר אולימפיאדת בייג'ין תסיים את תפקידך. מה גרם לך לשנות את דעתך?
ת: "התכוונתי לסיים את תפקידי, אך פנו אליי ראשי איגודים וביקשו שאכהן עוד קדנציה לטובת הספורט. בסופו של דבר, נוח יותר לשבת בבית, זהו תפקיד שדורש אנרגיות, זמן וכסף. אני עושה את התפקיד בהתנדבות".

ש: טענת בעבר שהספורטאים האולימפיים הגיעו לאולימפיאדה שבעים, מה ניתן לעשות על מנת שבלונדון, הסיפור יהיה שונה?
ת: "שיפרנו את התנאים, האימונים ומלגות למצטיינים, אנחנו עדיין מנתחים את האכזבה מאולימפיאדת בייג'ין, הספורטאים טענו שלא חסר להם דבר. הבעיה היא, שבמקום לתת להם מה שהם צריכים, נתנו להם מה שהם רוצים, לדוגמא תשלומים לקיום, שילמנו סכומים גבוהים מדי ויכול להיות ששגינו בעניין זה. לקראת לונדון, החלק ההישגי יהיה גבוה יותר, יהיו יותר תמריצים ובונוסים ופחות מלגות חודשיות, רק שיאפשרו לספורטאים קיום".

ש: למה לדעתך אין מספיק ספורטאים הישגיים בישראל?
ת: "כל תשתית הספורט במדינת ישראל עלובה. בספרד לדוגמא, החליטו להשקיע בספורט והיום הם קוצרים את הפירות. בישראל, רק מקצצים בספורט. תקציב הספורט בישראל הוא 50 מיליון שקלים ביוון, זהו תקציב של איגוד אחד. הוועד האולימפי ירכז את המשאבים שיש לאותם ספורטאים, שיכולים להביא לנו הישגים. שמות? מוקדם להגיד".

ש: הכדורגל לא הביא לישראל הישגים בשנים האחרונות ובכל זאת, רוב הכסף הציבורי הלך לענף זה, תגובתך?
ת: "הכדורגל פופולארי בכל העולם, התקציב הגדול של הכדורגל הוא מהטוטו. אין מה לעשות, יש ספורטאים, כדורגלנים מוכשרים, שלא עובדים קשה. ישראלים שמגיעים לקבוצות בחו"ל טוענים שהאימונים קשים יותר, גם התנאים טובים יותר בחו"ל החל ממתקן האימונים ועד לרמת האימון, אפשר רק לקנא".

איצטדיון ללא גרעינים ברמת גן11068 (תמונת AVI: 6 עם)
בהכל אשמים המתקנים? | תמונת AVI: 6 עם

ש: איך אתה מסביר את העובדה שיש לנו הישגים בשייט בג'ודו ובהתעמלות האומנותית, זה עניין של ניהול?
ת: "ברגע שיש תשתית, יש הישגים. הים בישראל הוא פופולארי, יש מרחב ולכן יש הישגים רבים בענף זה. בנוגע לג'ודו, מספר הילדים בענף הוא ענק ולכן יש כישרונות, כך גם ההתעמלות האומנותית. כיום, ההתעמלות מחליפה את הבלט בקרב ילדות, יש מאות בנות שמתאמנות כיום במסגרת ההתעמלות האומנותית, גם ענף הטקוואנדו מתקדם כי יש ביקוש. אם יש ספורטאים, מאמנים טובים ומתקנים, יגיעו ההישגים".

ש: איך תסכם שנתיים של עבודה משותפת עם שר הספורט ח"כ ראלב מג'אדללה?
ת: "היה לי שיתוף פעולה, אך יש לי כעס גדול על שר הספורט, שקיצץ בתקציב ופגע באגודות שהן בעצם הבסיס לספורט. הכי קל לעקוץ את ענף הספורט, מורידים לנו בתקציבים וזה הגיע למצב שזה כבר יותר מדי, אנחנו מתכוונים שבקדנציה הבאה התקציב יחזור ואם לא, ננקוט בפעולות קרי הפגנות. אנשים חייבים להבין בלי אגודות אין ספורט".

ש: זו הקדנציה האחרונה שלך?
ת: "אני מקווה שזו הקדנציה האחרונה ומקווה שהיא תהיה טובה. אני מאחל שתהיה משלחת טובה לנוער ב-2010, משלחת טובה לאולימפיאדת החורף ב-2010 ומשלחת מצוינת לאולימפיאדה ב-2012".