יצליחו לשנות את הגזירה? (צילום: ספורט 5)
יצליחו לשנות את הגזירה? | צילום: ספורט 5
"אם יקצצו לי, אעזוב". פונטי | צילום: ספורט 5

לקראת אישורו של תקציב המדינה, כינס היום (שלישי) יו"ר שדולת הספורט, ח"כ יואל רזבוזוב מיש עתיד, את השדולה לדיון חירום בכדי לבחון כיצד ניתן למנוע את הקטנת תקציב הספורט בישראל, מה שלדבריו יביא "לסגירת הספורט בישראל". מהנתונים שהוצגו בוועדה עולה כי 540 מיליון השקלים שהועברו בשנת 2016 מרווחי המועצה להימורים בספורט למטרות ספורט, צפויים להצטמצם בכ-45%, כך שאם לא ייעשה שינוי בתקציב המדינה, יחולקו בשנה הבאה כ-304 מיליון שקלים בלבד.

המשמעות היא, שבין היתר, תקטן התמיכה בשיטור וסדרנות בליגות מ-18 מיליון שקלים בשנה לכ-10 מיליון, שפרויקט ספורט הנשים יקבל בשנה הקרובה רק 5.5 מיליון שקלים, במקום 10 מיליון, ושהתמיכה בספורט הנכים תפחת מ-4 מיליון ל-2.2 מיליון שקלים בשנה. בדיון קבעו הנוכחים להקים צוות מרוכז שיוביל את המאבק ויקבע את דרכי הפעולה בהתמודדות מול גזירות התקציב. הצוות יכלול גורמים מכל גופי הספורט, כאשר כבר בימים הקרובים הוא צפוי להתכנס לראשונה כדי לקבוע צעדים להמשך.

"ראש הממשלה ושר האוצר החליטו לסגור את הספורט", אמר רזבוזוב בתום הדיון, "אם התקציב יוגש כמו במתכונת הקיימת, זה אומר שחלוקת הכספים תיפגע ב-250 מיליון ש"ח. הספורט הישראלי לא יוכל לספוג את זה. אם לא נרים קול זעקה ונגיד שספורט זה התרבות, החינוך והעתיד של המדינה וקיצוץ של 250 מיליון ש"ח ישפיע על כל אזרח במדינה, כולם ייפגעו. האיגודים והאגודות לא יוכלו להתקיים. כדי לסגור חורים בתקציב לקחו מהספורט. אם מדברים, למשל, על תקציב התמיכה בשיטור, המשטרה לא תאשר משחקי כדורגל ללא כמות שוטרים מספקת. כולם ישימו מפתחות וילכו הביתה".

יו"ר איגוד הג'ודו, משה פונטי, המשיך באותו קו: "אם יקצצו לי מהתקציב אני קם ועוזב. אין טעם להפעיל את איגוד הג'ודו עם תקציב כזה, אי אפשר לעבוד ככה. הספורטאים רוצים יותר מהאיגוד ורוצים שהאיגוד ישלם ואם יקצצו, נצטרך ללכת הביתה". יו"ר איגוד השחייה, סימון דוידסון, הוסיף: "המצב כל כך מגעיל, הכל תקוע ואי אפשר לקדם שום דבר. הגענו למצב שאנחנו הולכים להחתים את מאמן השחייה מספר אחד בעולם, שהוא ציוני שהביע את רצונו לעזור ולהביא את השחייה הישראלית למדליה אולימפית, אבל לפי מה שאני רואה אני לא יכול לחתום איתו. המצב שלנו כל כך גרוע, בצ'צ'ניה יש יותר בריכות שחייה. מחסור בכסף משמעו שאין לילדים איפה לשחות והקיצוץ הזה גוזר עלינו להחזיר את השחייה הישראלית 40 שנה אחורה".