לא יצאה למלזיה. דריהן (עמית שיסל, איגוד השייט) (צילום: ספורט 5)
לא יצאה למלזיה. דריהן (עמית שיסל, איגוד השייט) | צילום: ספורט 5

איגוד השייט הישראלי שוקל עדיין להגיש, בשיתוף הוועד האולימפי בישראל, תביעה משפטית נגד ISAF (איגוד השייט הבינלאומי) בעקבות אי יציאתם של אלופי העולם לנוער בגלשני RSX לאליפות העולם לנוער במלזיה. זאת למרות כי הנהלת ISAF התכנסה בסוף השבוע שעבר והבהירה כי אסור שמקרים כאלו יחזרו על עצמם וכי הם יפעילו סנקציות על כל הגופים הרלוונטיים במקרים דומים בעתיד.

הסנקציות המדוברות צפויות להתפרסם במהלך השבוע הקרוב וכרגע באיגוד השייט מחכים לראות מה הן תהיינה. רק לאחר מכן יקבלו החלטה סופית אם להגיש תביעה בבית הדין לספורט (CAS) בלוזאן, בטענה לפגיעה חמורה בצ'רטר האולימפי, שדורש הפרדה מוחלטת בין הפוליטיקה לבין הספורט.
 
כזכור, בסוף החודש הקודם הודיע האיגוד הישראלי כי נוי דריהן ויואב עומר לא ייצאו לאליפות העולם במלזיה בעקבות עיכוב בהנפקת הויזות וכן בעקבות דרישות של הוועדה המארגנת שהספורטאים יתחרו ללא דגל ישראל וללא סממנים ישראלים. בנוסף, דרשו המארגנים שההמנון הלאומי לא יושמע במידה וספורטאי ישראלי יזכה בזהב.
 
"יש התעוררות גדולה בעולם בעקבות המקרה האחרון. היו מספר מדינות כמו ארה"ב, ניו זילנד ודנמרק שהציעו לבטל את אליפות העולם לנוער שהייתה  ויש  מדינות שאפילו הרחיקו לכת ואמרו שצריך להוציא את מלזיה מהמשחקים האולימפיים" סיפר יו"ר איגוד השייט גילי אמיר. "אנחנו מחכים לראות על אילו סנקציות מדברים, רק סנקציות חמורות ביותר עם שיניים יגרמו לנו לא להגיש תביעה".

אי יציאתם של גולשי הנוער הוא לא המקרה היחיד השנה בו נפגעו גולשים ישראלים. לפני מספר חודשים התקיימה אליפות העולם בלגשני RSX בעומאן ואליה יצאה רק מעיין דוידוביץ' באמצעות דרכונה האוסטרי (בגלל שהאיגוד ביטל את הוויזות) ותוך כדי שהיא מתחזה לאירופאית, והכיתוב RSX מופיע על גלשנה. גם שייטת הלייזר רדיאל, אורן יעקב, שהשתתפה באליפות העולם בעומאן התחרתה ללא הכיתוב ISR.