מלכה. יוענש או יזוכה? (צילום: ספורט 5)
מלכה. יוענש או יזוכה? | צילום: ספורט 5

בתחילת השבוע נקבע המועד לדיון בעניינו של בבית הדין של הוועדה למניעת סימום בספורט (ב-25 בפברואר), כשהיום (שלישי) נשלחה תשובתו של האתלט לכתב האישום לוועדה למניעת סימום בספורט. סגן אלוף ישראל בריצה ל-100 מטרים, המיוצג ע"י עורך הדין שי טל, טוען באופן חד משמעי כי הוא חף מפשע. חמור מכך, מלכה טוען לניסיון לטמון לו פח.

"שלחו לי חוקר פרטי שביקש שאגיע לשיחה 'חברית' בלי עורך דיני, והמטרה ברורה על מנת שאפליל את עצמי", סיפר מלכה לאתר ערוץ הספורט, "לשמחתי, בעצת עו"ד שי טל סירבתי וכעת אני מבין שמנסים לגמור לי את הקריירה בכל מחיר".

בסביבתו של מלכה טענו כי עוד טרם הגשת כתב האישום, ב-14 לינואר, ניסה אדם בשם איציק - שהזדהה כנציג הוועד האולימפי - לזמן את מלכה לשיחה, כשהוא מסרב שעורך דינו של מלכה יהיה נוכח בה. מלכה, כפי שהעיד, לא הסכים להגיע לפגישה ומקורביו טוענים כי המקרה הזה מהווה עוד נדבך בהליך הלא תקין המנוהל נגדו. לאתר ערוץ הספורט נודע כי האדם המדובר הוא איציק אפרים, האחראי על החקירות מטעם הוועדה למניעת סימום בספורט.

"כבוד ועדת המשמעת של הועדה למניעת סימום בספורט מתבקשת להורות על ביטול כתב האישום על הסף ו/או לזכות את הנאשם מכל אשמה", נכתב בתשובה שנשלחה לוועדה למניעת סימום בספורט מטעמו של האתלט. בטענות הסף המקדמיות מתמקד עו"ד טל בעובדה כי למלכה לא נערך שימוע לפני הגשת כתב האישום נגדו, כפי שמקובל בהתאם לתקנון הלאומי למניעת סימום בספורט: "הנאשם יטען כי נראה שיש ניסיון להרשיעו בכל מחיר, תוך רמיסת הנורמות המקובלות ו/או הוראות התקנון למען יראו ויראו בעוד במקרים של ספורטאים של ספורטאים אולימפיים ו/או צעירים ו/או עם סיכויים להישגים ספורטיביים ברמה הבינלאומית נהגו גורמי האכיפה אחרת".

עוד טוען עו"ד טל כי האצן עבר בחודש אוגוסט תאונת דרכים, נחבל בכל חלקי גופו והיה זקוק לאשפוז. באותה העת הושבת מלכה מכל פעילות כספורטאי למשך כמה חודשים. "הנאשם יטען כי נטל את התרופות בתום לב כאדם מן היישוב ולא ב'כובעו' כספורטאי. הוא יטען כי בתקופה הרלוונטית לבדיקה נשוא כתב האישום לא ענה להגדרה של ספורטאי בהתאם לתקנון ולכן מן הטעם הזה יש להורות על ביטול כתב האישום או לזכותו".

כזכור, בדיקת הסמים של אלוף ישראל לשעבר ב-100 מטר התבצעה בסוף חודש נובמבר במעבדה מיוחדת באתונה, המאושרת על ידי WADA, הסוכנות הבינלאומית למניעת סימום בספורט, הפועלת מטעם הוועד האולימפי הבינלאומי. בבדיקה של מלכה נמצאו שני חומרים שנחשבים לסטרואידים האסורים לשימוש על פי התקנון.

ד"ר ז'ק אשרוב, העומד בראש הוועדה למניעת סימום בספורט, אמר לאתר ערוץ הספורט: "אכן זומן לתחקיר. התחקיר הזה מעוגן בתקנון הלאומי והעולמי למניעת סימום בספורט. מטרתו היא לגלות מאיפה הגיע אותו חומר אסור וממי הוא הגיע, כדי שהוועדה תוכל לשפוט את אותו אדם ובכך להציל ספורטאים נוספים. לכשהספורטאי ציין כי אינו מוכן להגיע אף אחד לא הכריח אותו, למרות שעל פי התקנון הוא מחוייב להגיע לתחקיר".